"Gerçekten" haber verir 24 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Silivri düzene girdi

Ergenekon dâvâsının ikinci duruşması Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Kampüsünde dün görüldü. Alınan tedbirler sayesinde cezaevi önünde ilk günkü kargaşa yaşanmadı. İlk gün sanıklara destek vermek için sabah erken saatlerde çok sayıda göstericinin geldiği cezaevi önünde bu sefer tam bir sessizlik hakimdi.

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük, İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi ve başyazarı İlhan Selçuk ile eski İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Yalçın Alemdaroğlu’nun da aralarında bulunduğu 46’sı tutuklu 86 sanığın yargılandığı ‘’Ergenekon’’ davasının görüşülmesine dün devam edildi.

Köksal Şengün’ün başkanlığındaki İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki salonda görülen davanın duruşmasına, aralarında emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Sami Hoştan, Doğu Perinçek’in de bulunduğu tutuklu sanıklar ile bu dâvâ kapsamında tutuksuz yargılanan, ancak başka suçtan tutuklu bulunan Tufan Gülaltay ile sanık avukatları katıldı. Duruşmada, ilk oturumda müdahillik talebinde bulunan Cumhuriyet Gazetesi Vakfı, Yeni Gün Haber Ajansı Basın Yayın A.Ş’nin aralarında bulunduğu 6 kurum ve kişiyi temsilen avukatları da hazır bulundu. Oturumda söz alan tutuklu sanıklardan Bekir Öztürk, avukatının savcılar tarafından taciz edildiğini öne sürerek, bu durumu protesto etmek için duruşmaya avukatsız katıldığını söyledi.

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün de zorunlu olarak avukat bulunması gerektiğini, avukatsız savunmasının alınamayacağını bildirdi. Bunun üzerine Öztürk savunmasının alınacağı zaman bir avukat temin edeceğini kaydetti.

REDDİ HAKİM TALEBİNE RET

Duruşmada ayrıca avukat Özkan Yücel, İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Akın Birdal için ayrı olarak müdahillik talebinde bulundu. Yücel, Birdal’ın daha önce uğradığı silâhlı saldırı sonucu yaşam tehlikesi geçirdiğini, bu saldırının sadece yaşam hakkına yönelik olmadığını, toplumun nezdinde insan hakları yöneticisine ‘’gözdağı’’ verilmek istendiğini düşündüklerini kaydetti. Oturumda söz alan bazı sanık avukatları da görüntülü diz üstü bilgisayarlarının duruşma salonunda kullanmak istediklerini ifade ederek, görüntülü olmayan bilgisayarlara belgeleri yüklemenin çok zor olduğunu, rahat çalışmaları için görüntülü olan kendi bilgisayarlarının duruşma salonuna alınmasını talep ettiler. Tutuklu sanık Vedat Yenerer’ın avukatı Vural Ergül de duruşma salonundaki bilgisayarlarda bulunan iddianamenin word formatında olmasını ve ‘’F’’ klavye konulmasını istedi. Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, duruşmada geçen oturumda sunulan mahkemenin ve heyetin reddedilmesi yönündeki taleplerin kabul görmediğini hatırlattı.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, müdahil taleplerinde bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, DTP milletvekilleri Ahmet Türk ve Sebahat Tuncel ile İnsan Hakları Derneği Genel Başkanı Akın Birdal’ın taleplerini ‘’suçtan zarar görmedikleri’’ gerekçesiyle reddini istedi. Savcı yine müdahil talebinde bulunan Dicle Anter, Pervin Buldan, Sait Şirin’in de aralarında bulunduğu bazı kişilerin taleplerinin de kabul edilmemesi yönünde görüş bildirdi.

Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesinin müdahillik talebinin de ilgili soruşturma kapsamında ele geçirilen dokümanların hedef gösterme olarak değerlendirilemeyeceği ve suçtan doğrudan zarar görülmediği gerekçesiyle reddini talep etti. Savcı Pekgüzel, İHD İstanbul Şubesi, Diyarbakır Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu’nun da müdahillik taleplerinin reddi yönünde görüş bildirdi. Mehmet Ali Pekgüzel, Şebnem Korur Fincancı’nın talebinin ise kişisel bilgilerin kaydedilmesi ile ilgili davanın sanıklarından Ümit Sayın Behiç Gürcihan hakkında dâvâ açıldığını ifade ederek, Fincancı’nın bu gerekçeyle dâvâya katılma talebinin kabulü yönünde görüş bildirdi.

HEYET, ARA VERMEKSİZİN

TALEPLERİ DEĞERLENDİRDİ

Savcının müdahillik taleplerine ilişkin görüşlerini dile getirmesinin ardından İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün, duruşmaya ara vermeksizin talepleri değerlendirmek amacıyla heyetle birlikte odalarına çekildi. Mahkeme heyeti, yapılan değerlendirme sonucunda Cumhuriyet Gazetesi Vakfı, Yeni Gün Haber Ajansı Basın Yayın A.Ş ile Şebnem Korur Fincancı’nın ‘’suçtan zarar gördükleri’’ gerekçesiyle müdahillik talepleri kabul edilmesine karar verdi. Bu arada, duruşma sırasında, tutuklu sanıklardan Sami Hoştan’ın mübaşir olarak salonda bulunan ceza infaz memurunun getirdiği bir bardak suyu içtiği görüldü. Tutuklu sanıkların takım elbiseli ve kravatlı oldukları gözlendi.

24.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  MAHKEME FARAZİYELERLE KARAR VERİYOR

  KILIÇKAYA: KARARA HİÇBİR HUKUKÇU KATILAMAZ

  KARDAŞ: SORUNLAR, YENİ BİR ANAYASAYLA ÇÖZÜLÜR

  Silivri düzene girdi

  ZEMZEM TUTKUSU

  İkinci duruşmada kargaşa yaşanmadı

  Tutuklu yakınları duruşmayı takip etti

  İşlemler sonucu, öncelikle tutuklu sanıkların eş ve çocukları, anne ve babaları ile birinci derece

  Gerekçe, karara uyduruldu

  Ağır ceza hakimi rüşvetten gözaltında

  Erdoğan’dan Bahçeli’ye 100 bin YTL’lik dâvâ

  Yaz saati uygulaması hafta sonu bitiyor

  Eller aya, bİz yaya!

  İnternet kullanım yaşı 3’e indi

  Çocuklar için internet güvenliğine büyük yatırım

  Alternatif tıp araştırılıyor

  Bütün deniz kaplumbağaları birbiriyle akrabaymış

  Halk doktorlardan tam gün hizmet bekliyor

  İşçileri taşıyan servis takla attı: 11 yaralı

  Provokatörler Molotofla saldırdı

  Öğrenci yurdunda yangın

  Bağcılar’da hacı adayları bir araya geldi

  DP’de kongreler devam ediyor

  Kanunî Koleji’nden 38 öğrenciye burs

  Günde 6 milyonu aşkın ekmek çöpe gidiyor

  Çay verip gıda alıyorlar

  Bir dalda iki mevsim

  Örgüt, çocukları alet ediyor

  Engelli merkezi destek bekliyor

  Göçler şehirleri zora sokuyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır