"Gerçekten" haber verir 26 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

AKP’ye soru: Ülkeyi kim yönetiyor?

Kocaeli'deki başörtüsü eyleminde konuşan Mehtap Öztürk hükümete seslendi: “Altı yıldır ülkeyi yönetiyorsunuz ve dört yıla yakın süredir de meydanlardayız. Bizim ömrümüz özgürlüklerin önünde engel bir grup azınlığın keyfini beklemekle mi geçecek? Karar verin, bu ülkeyi siz mi yönetiyorsunuz, yoksa Anayasa Mahkemesi mi?”

Bu ülkeyi kim yönetiyor?

MAZLUMDER Kocaeli Şubesi Gönüllüsü Mehtap Öztürk, Anayasa Mahkemesi’nin başörtüsü düzenlemesini iptal etmesine ilişkin gerekçeli kararını eleştirerek, hükümete “Lütfen açıklayın. Karar verin, bu ülkeyi siz mi yönetiyorsunuz, yoksa Anayasa Mahkemesi ve oligarşi mi?” diye seslendi.

Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu İzmit Sabri Yalım Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde 184. haftasına giren “Başörtüsüne Özgürlük” eylemini gerçekleştirdi. Eylemde, Anayasa Mahkemesi’nin başörtüsüyle ilgili gerekçeli kararı protesto edildi. Platform adına basın açıklamasını MAZLUMDER Kocaeli Şube Gönüllü üyesi Mehtap Öztürk yaptı. Öztürk, hükümetin 6 yıldır bu ülkeyi yönettiğini hatırlatarak, 4 yıla yakın süredir meydanlarda eylem yaptıklarını söyledi. “Bizim ömrümüz özgürlüklerin önünde engel bir gurup minik azınlığın keyfini beklemekle mi geçecek” diye soran Öztürk, şöyle devam etti:

“Uzlaşıdan bahsediyorlar! Hangi uzlaşı? Yasak kararını halkla uzlaşarak mı aldınız ki, çoğunluğun uzlaşarak seçtiklerinin, ülkeye özgürlük getirmesinin önüne geçiyorsunuz. Sayın başbakanımız ve hükümet üyelerimiz yaz demeden kış demeden meydanlarda hakkımızı sabırla aramaya devam ediyoruz. Maalesef görmemekte ısrar ettiğiniz mücadelemize, azim ve kararlılıkla devam edecektir.

Anayasa değişiklik paketini baskıya boyun eğerek ne zamana kadar erteleyeceksiniz, yoksa vaz mı geçtiniz? Sivil Anayasa, yoksa başka hükümetlere mi kaldı? Lütfen açıklayın. Karar verin, bu ülkeyi siz mi yönetiyorsunuz, yoksa Anayasa Mahkemesi ve oligarşi mi?”

Öztürk, haklarını alıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini kaydederek, Bu ülkede doğduk ve ülkemizde inanancımıza göre yaşamak istiyoruz. Allah'ın bizden istediği yaşam biçimini yasaklamanız, bizi inanancımızı yaşama yolundan geri çeviremez. Türkiye genelinde anayasa mahkemesinin üniversitelerde başörtü özgürlüğünün, başkaları baskı altına alma ihtimali olabilir gibi komik gerekçelerle iptal eden gerekçeli kararını protesto eden tüm halkımıza teşekkür ediyoruz. Bu kararın saçmalığı ve tutarsızlığı Anayasa Mahkemesi Başkanını bile isyan ettirmiştir. Lütfen gür sesinizi kısmayınız, sorunlar çözülene kadar, yada sorunları çıkaranlar gidene kadar mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

“YASAĞA GEREKÇE BULMAKTA ZORLANDILAR”

Konya İnanç Özgürlüğü Platformu üyeleri ise 59. haftasına giren “Başörtüsüne Özgürlük” eylemini gerçekleştirdi. Kayalı Park’ta bir araya gelen Platform üyeleri adına yapılan açıklamada, Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararları mizahi bir dille eleştirildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Ülkemizde pek çok şey seriye bağlanmış durumda. Seri halinde yapılan terör eylemleri, seri halinde yapılan Ergenekon operasyonları ve bir de gerekçeli karar açıklamaları… Başörtüsü ile ilgili yasanın iptalinin gecikmiş gerekçeli kararının ardından, AKP’nin kapatılması davasıyla ilgili yine gecikmeli karar açıklandı. Her iki karar da Müslüman kadının örtüsü ve bu örtünün laiklikle ilişkisi üzerine temellendirilerek açıklandı. Çelişkiler ve tutarsızlıklarla dolu bu kararın gerekçelerinin bu kadar uzun sürede açıklanmış olması yasağa gerekçe bulmakta ne kadar zorlandıklarını ortaya koymaktadır. Yine de bu uzun süre içerisinde makul gerekçeler bulamamışlar, hevalarından kaynaklanan hukuka aykırı, ideolojik maksatlı bir takım görüşleri rasgele serdetmişlerdir.”

26.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  MECLİS ÜZERİNDE VESAYET KURUMU

  DP’nin 9. Büyük Kongresi 15-16 Kasım’da yapılacak

  AKP’ye soru: Ülkeyi kim yönetiyor?

  Cezaevlerinde 7 günlük açık görüş başladı

  Acil bir anayasa değişikliğine ihtiyaç var

  “Üniversite Kurultayı” Ankara’da başladı

  Çivi: Demokratik kitle harekâtı yapılmalı

  Krizin faturasını halk ödeyecek

  IMF’den Türkiye’ye özel kredi planı

  Üniversite mezunları kazmacı olacak

  Memurun fazla mesaisine 20 kuruş zam

  ARILARIN İŞİ SADECE BAL YAPMAK DEĞİL

  Dijital hastane dönemi geliyor

  YASEM’den satış eğitimi desteği

  Rize, meslekî eğitimde Türkiye’nin önünde

  92 kilo eroin ele geçirildi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır