"Gerçekten" haber verir 26 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Krizin faturasını halk ödeyecek

Doğu Konferansı Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, küresel finansal krizle yaşananların benzerinin 2001 yılında Türkiye’de yaşandığını, krizin faturasını işçi, köylü, memur ve esnafın ödediğini söyledi.

Doğu Konferansı Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu küresel finansal krizle yaşananların benzerinin 2001 yılında Türkiye’de yaşandığını, krizin faturasını işçi, köylü, memur ve esnafın ödediğini söyledi.

Siyasal Düşünce Platformu tarafından ‘’Küresel Finans Krizi ve Türkiye’ye Etkileri’’ konulu toplantı yapıldı. Küresel finans krizine nasıl gelindiğine ilişkin değerlendirmelerde bulanan Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, ABD Hükümetinin 700 milyar dolarlık banka kurtarma yardımının faturasını kendi halkına ödeteceğini iddia etti Bekaroğlu, aynı durumun benzerinin 2001 krizinde Türkiye;de de olduğunu, aslında bir finans krizi olan krizin faturasını işçi, köylü, memur ve esnafın ödediğini söyledi. Türkiye;nin küresel finans krizinden bağımsız olmadığını ifade eden Bekaroğlu, Türkiye’nin 6 seneden beri yalancı cenneti yaşadığını, kriz ardından ülkeye akan sıcak paranın akmayacağını, reel sektörün 100 milyar dolar civarında olan artan borç maliyetiyle yüz yüze geldiğini söyledi.

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr Örsan Konuralp Öymen de kapitalizmin kendisinin bir kriz olduğunu, küresel finans krizinin ise kriz içinde bir kriz olduğunu savundu. Kriz ardından ekonominin borsa, banka ve şirkete indirgendiğini anlatan Öymen, vatandaşın her gün yaşadığı ekonominin göz ardı edildiğini söyledi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Somel ise finans krizi mağdurlarının halklar olduğunu savundu. Kol gücünün beyin gücünün yerini aldığı görüşlerinin, ahlâkî açıdan tartışmalı olduğunu dile getirdi.

26.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  MECLİS ÜZERİNDE VESAYET KURUMU

  DP’nin 9. Büyük Kongresi 15-16 Kasım’da yapılacak

  AKP’ye soru: Ülkeyi kim yönetiyor?

  Cezaevlerinde 7 günlük açık görüş başladı

  Acil bir anayasa değişikliğine ihtiyaç var

  “Üniversite Kurultayı” Ankara’da başladı

  Çivi: Demokratik kitle harekâtı yapılmalı

  Krizin faturasını halk ödeyecek

  IMF’den Türkiye’ye özel kredi planı

  Üniversite mezunları kazmacı olacak

  Memurun fazla mesaisine 20 kuruş zam

  ARILARIN İŞİ SADECE BAL YAPMAK DEĞİL

  Dijital hastane dönemi geliyor

  YASEM’den satış eğitimi desteği

  Rize, meslekî eğitimde Türkiye’nin önünde

  92 kilo eroin ele geçirildi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır