"Gerçekten" haber verir 26 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

Çivi: Demokratik kitle harekâtı yapılmalı

KAMU Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAK-SEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi, ‘’Terörle mücadelede sınır ötesi harekâtın yanı sıra demokratik kitle harekâtının yapılması gerekir’’dedi.

Genel Başkan Çivi, Pınarbaşı Çınaraltı-Kırkgöz Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin yaşadığı terör olaylarına karşı her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu belirtti. ‘’Ülkemizin 25 yıldır mücadele ettiği terör belasında geldiğimiz noktada hale asker ve polislerimiz şehit oluyor. O zaman memurundan esnafına, çiftçisinden işçisine tüm toplum kesimlerinin ortak akıl yolu ile bu belâdan kurtulmanın yollarını aramamız gerekiyor’’ diyen Çivi, terörle mücadelede sınır ötesi harekatın yanı sıra demokratik kitle harekâtının yapılması gerektiğini ifade etti. Kamu çalışanlarının bugüne kadar pek çok sıkıntıyla karşı karşıya geldiklerini ve umut olarak da sendikalara sığındıklarını ancak masadaki sendikaların bu sorunları çözme yerine sendika aidatını arttırma peşine düştüklerini ileri süren Çivi, ‘’Memura yüzde 4 zam verilirken sendika üye aidatı yüzde 100 oranında arttı. Devletin kesesinden sendikacılık yapmak istemi-yoruz. Özetle, bu alanda kamu çalışanları sahipsiz kaldı. Oysa sendikalar haklının sesi olmalıdır’’ diye konuştu. Dünyayı saran küresel kriz dalgasının Türkiye’yi de etkilemeye başladığını bildiren Çivi, dolardaki büyük artışın hem tüketim malzemelerine hem de temel hizmetlere mutlaka yansıyacağını, kamu çalışanlarının 15 gün içinde yüzde 32 oranında fakirleştiğini savundu. Çivi, hükümetin işçilerin kayıplarını karşılaması gerektiğini söyledi.

26.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  MECLİS ÜZERİNDE VESAYET KURUMU

  DP’nin 9. Büyük Kongresi 15-16 Kasım’da yapılacak

  AKP’ye soru: Ülkeyi kim yönetiyor?

  Cezaevlerinde 7 günlük açık görüş başladı

  Acil bir anayasa değişikliğine ihtiyaç var

  “Üniversite Kurultayı” Ankara’da başladı

  Çivi: Demokratik kitle harekâtı yapılmalı

  Krizin faturasını halk ödeyecek

  IMF’den Türkiye’ye özel kredi planı

  Üniversite mezunları kazmacı olacak

  Memurun fazla mesaisine 20 kuruş zam

  ARILARIN İŞİ SADECE BAL YAPMAK DEĞİL

  Dijital hastane dönemi geliyor

  YASEM’den satış eğitimi desteği

  Rize, meslekî eğitimde Türkiye’nin önünde

  92 kilo eroin ele geçirildi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır