"Gerçekten" haber verir 29 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

Forvet nerede?

Futbol dünyanın en basit ve aynı zamanda da en zor oyunudur.

Fizik gücünüz, tekniğiniz, takım olma haliniz sürekli değişse de futbol için olmazsa olmaz tek kural, disiplindir. Bu hayatta da böyle değil midir? On bir oyuncu sahaya çıkarken her ne olursa olsun, oyun disiplininden uzaklaşmayacaklarına dair hocalarına söz vermeliler.

Trabzonspor'un geride kalan sekiz haftada sadece bir maç kaybetti ve bana göre kötü gitmiyor. Oyuncu eksiklikleri de var ama bana göre tüm maçlardaki en büyük sorunu saha içi disiplin eksikliği. Ersun hocanın takımları gol yediğinde o disiplini unutuyordu. Bu durum hala devam ediyor. 1-0 geriye düştüğünde bütün her şeyi unutuyor oyuncular, acayip bir oyun oynuyorlar. Geçen hafta Galatasaray maçı 0-0'a kadar Trabzonspor'un hakimiyetinde geçti. Ne zaman golü yedi, o zaman ne oynadığı belli olmadı.

Gaziantepspor maçında da bunu gördük. Antep, normal oyununun altında bir oyun sergiledi. Tabata, Erman, Zurita, Betoo, Bekir, Mehmet Yozgatlı gibi üst düzey oyuncularına rağmen beklendiği gibi oyun oynayamadı. Ya Trabzonspor ne yaptı? Bana göre Ceyhun oyuna girene kadar, ne şiş yansın ne kebap, bugün 1 puan da iyidir havasında oynadı. Antep golü atmasa uyumaya devam edeceklerdi. Antep golü bulunca, Trabzonsporlu oyuncular uyandı ve kendine geldi.

Ersun hocanın yaptığı en iyi iki iş Ceyhun'u oyuna almak ve kaleyi de Sylva'ya vermek. Sylva'nın golde yapacağı bir şey yok. Topu oyuna sokmada çok başarılı ve seri bir kaleci. Ayrıca atletik de. Bence Tolga bu kaleciden çok şey öğrenebilir. Ceyhun Trabzonspor'un bu seneki en göze batmayan ama en faydalı oyuncusu olacak. Ceyhun oyuna girdikten sonra Selçuk daha rahat oynamaya başladı ve de defansı da rahatlattı. Ceyhun, ofansta ve defansta Hüseyin'den daha faydalı gözüktü.

Bu takımın hücum oyuncuları nerede bilmiyorum? Colman'a onuncu haftaya kadar süre verdim, onuncu haftadan sonra artık faydalı olması gerekiyor. Türkiye'nin en iyi iki forveti Trabzonspor'da, ikisi de formsuz. Umut'tan ümidi kesmek üzereyiz. Çok dağınık, çok verimsiz. Umut Türkiye'nin en iyi hücum pres yapan forveti ama o da yok. Umut'a nacizane önerim şu? Eksiklerin neler? Umut'un en büyük eksiği, gol vuruşu. Gökhan 1 gol attı, 3 gol kaçırdı. Ondan beklenti şu, 3 gol atıp 1 gol kaçırmak. Gökhan'ın formsuzluğuna dikkat çekmek istiyorum.

KADİR BIYIKLI

29.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Hakan Şükür pahalı geldi

  8 haftada 5 teknik adam değişti

  Küresel ekonomik kriz sponsorları da vuracak

  Hacettepe yabancı tercihini Arnavutlardan yana kullandı

  Milan Baros 27 yaşına bastı

  1. Ligde istikrar yok

  Forvet nerede?

  FORTİS TÜRKİYE KUPASI'NDA BUGÜN

  Efes, deplasmanda Armani Milano karşısına çıkıyor

  Potada F.Bahçe ve Beşiktaş bayanları galibiyet arıyor

  Kadir Has Kürek Yarışları bugün Haliç'te yapılacak

  Galatasaray mağazalarında Cumhuriyet Bayramı indirimi

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır