"Gerçekten" haber verir 31 Ekim 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Köprü ve otoyolar 2 yıl içinde özelleştirilecek

ÖZELLEŞTİRMEDE gelecek 2 yılda, köprü ve otoyol, Milli Piyango, şeker fabrikaları ve elektrik özelleştirmelerinin gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Galataport özelleştirmesi için çalışmalar sürerken, Sümer Holding’e ait inşaatı yarım kalan tesis ile Doğusan Boru Sanayi A.Ş’de, ihale ilanına yılın son çeyreğinde çıkılması bekleniyor. 2009 Yılı Bütçe Gerekçesi’ne göre, 2009 yılının önemli özelleştirme projelerinden biri olan otoyol ve köprülerin işletme hakkı verilmesi yöntemi ile özelleştirilmesi için, seçilen danışman firma ile alt teknik danışmanların yürütmekte olduğu teknik çalışmalar devam ediyor. Mevcut otoyol özelleştirilmesinde, portföy gruplarını oluşturma, tarife, imtiyaz sürelerinin yer alacağı ‘’Strateji Raporu’’nun hazırlanmasının ardından, ihale ilanına çıkılacak. Bu noktada, henüz paketin kapsamı hususu netlik kazanmamış olmakla birlikte Boğaziçi köprüsünün ayrı değerlendirilip, Fatih Köprüsü ve diğer otoyolların tek bir paket içerisinde özelleştirilmesi planlanıyor. İşletme hakkı süresinin de 2025 yıl olması bekleniyor. Milli Piyango’nun özelleştirilmesine ilişkin kararın Bakanlar Kurulu’nun onayının ardından, ihale ilanına bu ay içinde çıkılması hedefleniyor. Elektrikte dağıtımda başlanan sürecin, ileride üretim alanında genişleyerek devam etmesi planlanırken, üretim özelleştirmelerine ilişkin yasal düzenlemeler yapılıyor. Türkşeker AŞ’ye ait şeker fabrikalarının coğrafi bazlı portföy grupları halinde varlık satışı yöntemiyle özelleştirilmesi öngörülürken, özelleştirmelerin 2 yıl için tamamlanması öngörülüyor.

31.10.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Faiz düşünce borsalar yükseldi

  IMF ile ihtiyati stand-by’a doğru

  TMO’nun politikası herkesi tedirgin ediyor

  Köprü ve otoyolar 2 yıl içinde özelleştirilecek

  3 milyar yoksulla ilgilenilmel

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır