"Gerçekten" haber verir 08 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

‘Başsavcı meraklı bir kişi’

DEVLET Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, ‘’Deniz Feneri Davası’’ dosyasının bir örneğini istemesini, ‘’AK Parti ile Deniz Feneri davası arasında hiçbir alaka olmadığını herkes biliyor.

Sanırım başsavcı meraklı bir kişi’’ sözleriyle değerlendirdi. Yazıcı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Almanya’dan talep ettiği ‘’Deniz Feneri Davası’’ dosyasının bir örneğini, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının da istemesine ilişkin sorusu üzerine, ‘’öyle bir şeyin hiç kimsenin aklından geçmemiş bir şey’’ olduğunu söyledi.

Başsavcının dosyayı muhtemelen ‘’merakından istediğini’’ dile getiren Yazıcı, şöyle konuştu: ‘’Yoksa AK Parti ile Deniz Feneri davası arasında hiçbir alaka olmadığını herkes biliyor. Sanırım başsavcı meraklı bir kişi... Türkiye’yi 6 yıldır tek başına yönetiyoruz. İyi şeyler yaptık. Siyasete standart getirdik. Siyasetin etik değerlerinin trendinin artmasına katkı sağladık. Bizim iktidarımız döneminde gerçekten çok iddialı söylüyorum; karanlık hiçbir oda yoktur. Partimizin amblemindeki ampul gibi her tarafı aydınlatma çabası içindeyiz. Bizim partimizin finansmanı hep şeffaf yapıya sahip. İnternette yayınlanıyor, herkes girip bakabilir. Türkiye’de bu kadar dişini tırnağına takıp koşturarak, ülkenin sorunlarını sırtlamış bir iktidara karşı ima anlamında da olsa bu tür davranış biçimleri son derece haksızlık. Hiç kimsenin de buna hakkı olmadığı inancındayım. Bu bir şeyin örtülmesi anlamında değil. İnsanlar, özellikle meslek mensupları ne olup bittiğini hemen görür, gözlerler. Dolayısıyla Türkiye’ye zarar verecek davranışları sergilemekten özenle kaçınmaları gerekir.’’

GEDİKLİ: AKP DIŞARIDAN YARDIM ALMADI

Bu arada, AKP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, yaptığı açıklamada, partisinin bugüne kadar, yabancı devletlerden, uluslararası kuruluşlardan ve Türk uyrukluğunda olmayan gerçek ve tüzel kişilerden hiçbir maddi yardım almadığını belirterek, “Bunun aksinin iddiası veya ileri sürülmesi, partimize dönük husumetlerin bir ürünü olup, tartışmasız bir iftiradır” dedi. Açıklamasında, AKP’nin hesaplarında “şeffaflığı ve hesap verilebilirliği temel ilke edindiğini” ifade eden Gedikli, partinin bütün malî işlemlerinin banka aracılığıyla yürütüldüğünü, malî tablolarını Anayasa Mahkemesi’nin malî denetimlerde esas aldığını, önceki yıldan devreden hesaplarının, ilgili yıla ait gelir ve giderleri ile sene sonundaki bilânço hesaplarını gösterecek şekilde düzenlendiğini belirtti.

Ankara / aa

08.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Obama görüşlere açık İlk telefonlar Sarkozy ve Olmert’e

  Eruygur ve Tolon iddianamede

  Yurt görüntüleri utandırdı

  Malî kriz iki ülkenin arasını açtı

  ÇÖLLEŞMEYE ADIM ADIM

  TRAKYA SUSUZ

  Karadeniz’de hamsi bereketi

  MÜ’de öğrencilere bedava çorba

  İHH’dan, mültecilere gıda ve giysi yardımı

  Cezaevlerinde doktor krizi

  İGDAŞ’ta e-kalite yönetimi

  Karaosmanoğlu, Bosna Hersek heyetini ağırladı

  Açıköğretime girişler serbest olacak

  Bedelli askerlik çalışması şu anda yok

  Erdoğan ve AKP’den Kart’a tazminat dâvâsı

  Türk-İş, hükümet ve Hak-İş’i ILO’ya şikâyet etti

  ‘Başsavcı meraklı bir kişi’

  82 Anayasasına “hayır” dediler

  Kadınların eğitimi önemli

  En temizi ve en uygunu hidroelektrik enerjisi

  Meclis heyeti Bandırma’da

  Japonum, yaşlıyım, suçluyum

  Yaş altmış, Fujitsu laptop yapmış

  Erken doğum artıyor

  “Basit bir öksürük” deyip geçmeyin

  BM sigaraya savaş açtı

  Afganistan’da dilenmek yasak

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır