"Gerçekten" haber verir 12 Kasım 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

Lidere yakışır oyun!

Kazanırken eleştirmek maharet. Bazıları gibi skora bakarak konuşmuyorum ama daha üzerine koyan bir Trabzonspor beklerken umutlarım kırılıyor doğrusu. Hadi, her şeyi kabul ettik ama Hacettepe'nin Trabzonspor'u Avni Aker'de baskı altına almasını kabul edemeyiz. Trabzonspor tabelada lider ama oyunda kesinlikle lider değil. Lider bir takım bu kadar atak yemez, bu kadar pozisyon vermez. Bir yanda şampiyonluğa, diğer yanda kümede kalmaya oynayan iki takım arasında farklar olur. Oyuncu farkı desen, var. Hoca farkı desen o da var. Camia farkını söylemiyorum bile. Yok, 23 oyuncu transfer ettiniz, bu mu takımınız demiyorum. Çok basit bir soru soruyorum. Trabzonspor, Hacettepe karşısında neden baskı uygulayamadı? Ersun Yanal'dan bu sorunun cevabını herkes gibi biz de bekliyoruz.

Bir kere Trabzonspor, ikinci viteste giden araba gibi. Vites yükseltmesi gerekiyor. Futbol artık bu kadar yavaş oynanmıyor. Önceki yazılarımda söylediğim, iki bek, orta alan sorunu devam ediyor. Colman gol atıyor ama o kadar. Gökhan Ünal, takımdan ayrı düz koşu yapar gibi. Isaac, bir şeyler yapmak istiyor ama sadece istiyor, yapamıyor. Yattara'dan bir şey anlayan varsa bize de anlatsın. Aklı ile ayakları ayrı yerlerde. Bunu hareketlerinden okuyabiliyoruz.

Çok eleştirdiğimiz ama maçta Trabzonspor'un en çalışkanı yine Hüseyin'di. Serkan, Hüseyin, Sylva dışında sivrilen oyuncusu olmayan Trabzonspor yine kazanmasını bildi. İyi oynamadı ama iyi yaptığı işlerden biri bol bol şut atmaktı. Bu sene dış şutlarla kazanılan puan sayısı en az 9. Sonuç olarak, mazereti olmayan haftalar başlıyor. Yeni takımız, uyum sürecindeyiz lafları geçerliliğini yitirebilir. İyi oynamayarak kaç kere kazabilirsiniz . Sahada iyi oyun yok diye hocayı yüzde yüz kabahatli bulmak yerine sorun nerede onu çözmek gerekiyor. Yönetimin bu dönemde bütün birimleriyle hocanın arkasında olduğunu deklare etmesi gerekiyor. Bu takım lider. Lider takımın hocasının arkasında daha sıkı durmak gerekiyor ki, o da gerekenleri yapsın. Hep söylüyorum, Trabzonspor'un hoca sorunu yok, oyun sorunu var. O da birkaç transfer olmadan gerçekleşmeyecek gibi.

KADİR BIYIKLI

12.11.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  ARSENAL YENİLGİSİ F.BAHÇE'Yİ ATEŞLEDİ

  A.Gücü tesislerine taşlı saldırı yapıldı

  ÜMİT ÖZAT KORKUTTU

  Hidayet'in 35 sayısı yetmedi

  Efes, deplasmanda CSKA Moskova önünde

  Beşiktaş Cola Turka Nadezhda ile oynuyor

  Lidere yakışır oyun!

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır