"Gerçekten" haber verir 10 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

AFGAN MÜLTECİLERE BAYRAM

Türk iş adamlarınca kesilen kurban etleri Afganistan’ın başşehri Kâbil’de bulunan mülteci kamplarında zor şartlar altında yaşayan ve kendi vatanlarında mülteci olarak yaşayan Afganlı ailelere dağıtıldı. Kâbil’de mülteci olarak yaşayan ihtiyaç sahibi Gulam Reza, “Kendi ülkemizde böyle mülteci durumunda kalmanın burukluğunu yaşıyoruz’’ dedi.

Mülteci kampına bayram geldi

YILLARDIR işgal ve iç savaşın yaşandığı Afganistan’da halkın bir bölümü kendi vatanlarında mülteci olarak hayatını sürdürüyor. Başşehir Kabil’in çeşitli yerlerinde bulunan mülteci kamplarında hayat mücadelesi veren Afgan halkını yakından görme şansı bulan Türk iş adamları, yapmış oldukları kurban yardımlarının gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştığına inandıklarını ve bunun mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Dernek yetkilileri ve Türk iş adamlarınca hijyenik şartlarda kesilerek hazırlanan kurban etlerini alan mülteciler, ülkenin olumsuz şartlarına aldırış etmeden kendilerine kurban eti getiren Türk halkına minnet ve şükranlarını iletti.

Kabil’de mülteci olarak yaşayan ihtiyaç sahibi Gulam Reza, Pakistan’ın Peşaver şehrinden bir buçuk yıl önce Afganistan’a geldiklerini anlatarak, ‘’Rus savaşı döneminde Peşaver’e gittik ve orada da çok ağır şartlar altında yaşadık. Bu olumsuz sürecin ardından Pakistan’dan da sınır dışı edilerek ülkemize geri gönderildik. Kendi ülkemizde böyle mülteci durumunda kalmanın burukluğunu yaşıyoruz’’ diye konuştu.

Savaştan önce de başşehir Kâbil’de yaşadığını ifade eden Reza, geldiklerinde evlerinin yıkıldığını, yaşayacak yer olmadığı için rastgele bir yer seçerek, çadır ve çamur evlerde yaşamaya çalıştıklarını kaydetti.

Günlük geçimlerini sağlamak için hamallık yaptığını anlatan Reza, iş ayrımı yapmıyoruz, ne iş olursa olsun çalışıyoruz. Dört çocuğum var, onlara rızık bulabilmek için çalışıyoruz’’ dedi. Bu arada, kampta yaşayan çocuklar, Türk iş adamlarınca dağıtılan ‘’bayram şekerleri’’ ile sevinç yaşadı. Başşehir Kâbil’de 12 ayrı yerde mülteci kampları yer alıyor. Kampların bazılarında 40-50 hane bazıların da ise 70-80 hanenin yer aldığı öğrenildi. Başşehir Kâbil’de mülteci olarak yaşayan 15-20 bin kişi olduğu tahmin ediliyor. Kamplarda yaşayan kadın ve çocukların sağlıksız şartlar sebebiyle sık sık hastalandıkları belirtiliyor.

10.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  AFGAN MÜLTECİLERE BAYRAM

  Kosova’da ilk bağımsız Kurban

  11 EYLÜL'ÜN BEYNİ MAHKEMEDE

  İsrail, Gazze ablukasını geçici olarak açtı

  EULEX, Kosova'da göreve başladı

  Pakistan, Hindistan'a zeytin dalı uzattı

  Türkmenler, bayramı gecikmeli kutladı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır