"Gerçekten" haber verir 10 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Kosova’da ilk bağımsız Kurban

KOSOVA'DA Kurban Bayramı kutlamaları barış, sevgi ve neşe içinde geçiyor. Priştine’deki Sultan Murat Camii’nde önceki gün bayram namazını kıldıran Kosova müftüsü Naim Tırnava, bayramın Müslümanları bir araya getiren önemli bir gün olduğunu belirterek, Kosova’nın bağımsızlığından sonra ilk Kurban Bayramı’nı kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Tırnava, Kosova’nın bu günlerde yeni bir sınavdan geçmekte olduğunu belirterek, halkı birlik ve beraberliğe, barış ve hoşgörüye dâvet etti. Kosova şehirlerinin çoğunda olduğu gibi başşehir Priştine’deki camiler de yetersiz kalınca cemaat bayram namazını cadde ve sokaklarda kıldı. Kosova müftüsünü ziyaret eden Kosova liderleri Cumhurbaşkanı Fatmir Seydiu, Başbakan Haşim Taçi, Meclis Başkanı Yakup Krasniçi, çok sayıda bakan ve milletvekili ile uluslar arası sivil ve askerî kurumların temsilcileri Kurban Bayramı’nı kutladı. Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Yahya Bacak ile Kosova Türk Tabur Komutanı Yarbay Nail Yiğit, Prizren’deki Sultan I. Murat Kışlası’nda, çeşitli kuruluş ve dernek temsilcileri ile vatandaşların bayram tebriklerini kabul etti. Kosova’da görev yapan Türk Kızılayı, Mehmetçik ve Türk polisi, bayram dolayısıyla, Mamuşa, Prizren, Priştine, Mitroviça, Vıçıtırın, Dobrçan’da ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere yaklaşık 10 ton kurban eti yardımı yaptı.

Bu yıl Kosova’dan hacca giden yaklaşık bin kişi hacı oldu. 2 milyon nüfuslu Kosova’nın yüzde 95’i Müslüman.

Kosova’nın tek Türk belediyesi Mamuşa’da Anadolu kasabalarındaki gibi bayram havası yaşandı. Kosova, Türk ve Türk Kızılayı bayraklarıyla donatılan köy meydanında toplanan Mamuşalılar davul zurnalı bayram kutlaması yaptı. Meydanda toplanan halka konuşan Belediye Başkanı Arif Bütüç, Türkiye’nin verdiği her türlü desteğin Mamuşa’nın kalkınmasına katkısının çok büyük olduğunu belirterek, “Kosova’da doğduk, Avrupa’yla bütünleşme yolunda ilerleyen Kosova’da yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

Türk Kızılayı adına Mamuşalıların Kurban Bayramını kutlayan Yönetim Kurulu üyesi Hayati Çetin, Türk kültürünü, gelenek ve göreneklerini bugüne taşıyan Mamuşalıları kutladı. Mamuşa Belediye Başkanı ile Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) üyesi Topluluklar Bakan Yardımcısı Rıfat Krasniç, Türk Kızılayı temsilcisi Çetin’e, günün hatırasına Türk Bayrağı’nın işlendiği halıyı armağan etti. Türk Kızılayı, Mamuşa’da, çevre köyü Kruşa’da, Priştine, Vıçıtırın ve Gilan’a bağlı eski Türk köyü Doburçan’da ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 24 büyük baş kurban kesti.

10.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  AFGAN MÜLTECİLERE BAYRAM

  Kosova’da ilk bağımsız Kurban

  11 EYLÜL'ÜN BEYNİ MAHKEMEDE

  İsrail, Gazze ablukasını geçici olarak açtı

  EULEX, Kosova'da göreve başladı

  Pakistan, Hindistan'a zeytin dalı uzattı

  Türkmenler, bayramı gecikmeli kutladı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır