"Gerçekten" haber verir 14 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Altı ay zor geçer

BM Kalkınma Programı başkanı Kemal Derviş, dünyayı saran finans ve ekonomi krizinin, yakın zamanlardaki verilere göre yapılan tahminlerden bile kötü olduğunu belirterek, gelecek altı ayın zor geçeceğini, ancak arkasından nisbî bir toparlanmanın mümkün olduğunu kaydetti.

Derviş: Altı ay zor geçecek

BİRLEŞMİŞ Milletler Kalkınma Programı (UNDP)dünyayı saran krizin sanılandan da kötü olduğunu ancak güçlü tedbirlerle çözülebileceğini söyledi. Gelecek altı ayın zor geçeceğini belirten Derviş, “Bir nükleer savaş yaşamıyoruz, bunun üstesinden gelebiliriz” dedi.

Washington’da Amerikan Gelişme Merkezi adlı düşünce kuruluşunda konuşan Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Başkanı Kemal Derviş, ekonomik krize ilişkin önemli uyarılar ve çözüm teklifleri yaptı. Derviş, dünyayı saran krizin, yakın zamanlardaki tahminlerden bile daha kötü olduğunu, ancak güçlü tedbirler ve iyi koordinasyonla çözülebileceğini söyledi. Çözüm tekliflerinde bulunan Derviş, dünyada krize karşı hazırlanan ve hazırlanacak teşvik paketlerinin, büyük boyutlu olması gerektiğini belirtti. Krizin dünyada acı çekilmesine, kızgınlığa yol açtığını ve insanların sorumlu aradığını anlatan Derviş, bunun güvenlik sorunlarına sebep olabileceğini vurguladı. UNDP Başkanı, gelişmekte olan piyasaların krizden kötü etkilendiğini, ancak bir çöküş yaşanmadığını ve bu ekonomilerin dayanıklılık sergilediğini kaydetti. Finans krizinin, gelişmekte olan ekonomileri Eylül’den itibaren vurmaya başladığını kaydeden Derviş, Çin ve Hindistan gibi yüksek tasarruf oranlarına sahip bazı ülkelerin bundan daha az etkilendiğini, ancak etkinin, dövize bağımlı diğer ülkelerde daha ağır olduğunu belirtti. Gelecek altı ayın zor geçeceğini, ancak ardından güçlü tedbirlerle göreceli bir toparlanmanın başlayabileceğini kaydeden Derviş, “Bir nükleer savaş yaşamıyoruz, bunun üstesinden gelebiliriz” dedi.

14.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Altı ay zor geçer

  Sanayici endişeli

  Otogazda, yüzde 3.7 ile 9.9 arasında indirim

  Şimşek: Temelimiz sağlam

  İşsizliğin artması yükü ağırlaştırır

  SGK’dan 17 bin iptal, 100 bin yeni aylık

  Çay çöpünde topraksız tarım

  İngilizler, hâlâ geçen yılın borcunu ödüyor

  Hazine, haftaya 1.76 milyar YTL iç borç ödeyecek

  Asgarî ücrette 2. oturum yarın

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır