"Gerçekten" haber verir 14 Aralık 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Şimşek: Temelimiz sağlam

EKONOMİDEN sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin temelinin sağlam olduğunu, krizden dayanıklı bir şekilde çıkacağını söyledi.

Hamburg şehrinde ‘’Global Finans Krizi ve Etkileri’’ konulu bir konferans veren Bakan Şimşek konuşmasında, dünyada ciddî anlamda bir ekonomik kriz yaşandığını ve dünyayla ekonomik yönden entegre olan Türkiye’nin de bu krizden etkilendiğini belirtti. Türkiye’de 2000 yılından bu yana gerçekleştirilen reformların bu krize karşı dayanıklılığı arttırdığını vurgulayan Şimşek, Türkiye’de diğer ülkelere oranla kırılganlığın daha düşük düzeyde olduğunu kaydetti. Konuşmasının ardından toplantıya katılan vatandaşların sorularını da cevaplayan Bakan Şimşek, ‘’Türkiye bu krizi nasıl aşar?’’ şeklindeki bir soruya karşılık, ‘’Türkiye dinamik bir ülke, geleceği çok parlak. Romantik bir iyimserlik içinde değiliz. Ancak bu kriz eninde sonunda geçecek. Türkiye’nin değerleri, genç nüfusu, girişimci ruhu ve AB müzakere süreci bu krizi atlatmamızı sağlayacak. AB süreci, riski azaltacaktır. Orta ve uzun vadede doğru yatırım yapılırsa Türkiye çok cazip bir ülke durumuna gelecek. Geçmişte hatalar olabilir, ancak en önemlisi gerçekçi düşünmek. Krizin geçmesi ve piyasaların iyileştirilmesi konusunda bir zaman veremem’’ dedi. Türkiye’nin son yıllarda birçok alanda mesafe katettiğini de ifade eden Şimşek, ‘’Türkiye’de temel hak ve özgürlüklerin iyileştirilmesini, laik sosyal devlet yapısını hayata geçiren ve AB ile bütünleşmeyi temel alan bir yaklaşım içindeyiz. Türkiye’yi bağları ve geçmişiyle barışık bir ülke haline getirmek istiyoruz. Her yönden Türkiye hak ettiği yöne gidiyor’’ dedi.

14.12.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
Ufo ısıtıcılar, infrared ısıtıcı, kumtel ısıtıcılar.
GAZETE 1.SAYFA

Başlıklar

  Altı ay zor geçer

  Sanayici endişeli

  Otogazda, yüzde 3.7 ile 9.9 arasında indirim

  Şimşek: Temelimiz sağlam

  İşsizliğin artması yükü ağırlaştırır

  SGK’dan 17 bin iptal, 100 bin yeni aylık

  Çay çöpünde topraksız tarım

  İngilizler, hâlâ geçen yılın borcunu ödüyor

  Hazine, haftaya 1.76 milyar YTL iç borç ödeyecek

  Asgarî ücrette 2. oturum yarın

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır