"Gerçekten" haber verir 12 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Dünya

Saldırıları durdurun

İngiltere’de toplumun yakından tanıdığı Yahudiler, Observer gazetesinde yayınlanan açık mektuplarında, İsrail’i Gazze’ye yönelik askerî operasyonlara bir an önce son vermeye çağırdılar. Mektupta, askerî operasyonların bölgede güvenliği arttırmaktan çok uzak olduğu belirtilirken, bu durumun, aksine aşırılıkları güçlendireceği ve bölgeyi daha da istikrarsızlaştıracağı uyarısı yapıldı.

Saldırıları durdur

İNGİLTERE'DE toplumun yakından tanıdığı Yahudiler, Observer’a açık mektup yazdı ve İsrail’i Gazze’ye yönelik askeri operasyonlara bir an önce son vermeye çağırdı. Observer gazetesinde yayınlanan mektupta, askerî operasyonların bölgede güvenliği arttırmaktan çok uzak olduğu belirtilirken, bu durumun aksine aşırılıkları güçlendireceği ve bölgeyi daha da istikrarsızlaştıracağı uyarısı yapıldı. Mektubu imzalayan ve aralarında çok sayıda Yahudi din adamının da bulunduğu söz konusu kişiler, kendilerini “İsrail’in hararetli destekçileri” olarak nitelerken, “Ancak Gazze çatışmalarında iki tarafın da verdiği kayıpları büyük bir dehşetle izliyoruz. İnanıyoruz ki İsrail’in güneyine Hamas ve diğer militan Filistinli grup- ların düzenlediği füze saldırıları İsrail’e karşı işlenen savaş suçlarıdır. Hiçbir özgür devlet kendisine yönelik saldırıları hoş göremez” ifadesini kullandı. İsrail’in bu saldırılara cevap vermeye hakkı bulunduğu da savunulan açık mektupta, “Biz de İsrail hükümetinin füze saldırılarını durdurma kararını destekliyoruz ve bunun bir öncelik olduğuna inanıyoruz. Ancak biz bunun ancak görüşmeler yoluyla yapılabileceğine inanıyoruz. Bizce sadece müzakereler İsrail ve bölge için uzun süreli güvenlik ve barış getirebilir” görüşü vurgulandı. Mektupta, Museviliğe yönelik reform hareketinin öncülerinden Tony Bayfield, İşçi Partisi’nin Avam Kamarası’ndaki eski grup başkanlarından Sir Jeremy Beecham, Londra Üniversitesi’nden Prof. Shalom Lappin ve Barones Julia Neuberger gibi isimlerin imzaları bulunuyor.

12.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Olmert dünyaya meydan okudu

  Saldırıları durdurun

  İnsanlık ölüyor

  İSRAİL’E GÖRE 550’DEN FAZLA FİLİSTİNLİ MİLİTAN ÖLDÜRÜLDÜ

  Obama’nın ilk dış gezisi Kanada’ya

  PJAK, faaliyetlerine son verdi

  Gazze saldırıları müzakere şansını öldürdü

  İsrail, basını da susturmaya çalışıyor

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır