"Gerçekten" haber verir 26 Ocak 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

Sıkıntılı galibiyet

Geçen yıl 3 büyükleri kendi sahasında yense şampiyon olacaktı. İki yıl üst üste ligin ilk yarısını lider bitiren Sivasspor, bu yıl 4 Eylüldeki Fenerbahçe ve Galatasaray maçlarını kazanarak şampiyonluk olma iddia ve inancını ispat etmiş oldu. Sakin, akılcı ve sabırlı bir oyun anlayışı ile ilk yarıda rakibini durduran Yiğidolar, Ümit Karan’ın atılması ile 10 kişi kalan Galatasaray'ın üzerine cesurca gitti ve ligdeki 58. galibiyetini (plaka numarasını) almış oldu. Burada teknik direktör Bülent Uygun’un Balili ve Sezer Badur’u hiç tereddüt etmeden oyuna alıp, hücum gücünü artırması etkili oldu. Sivasspor daha önce hiç yenemediği Galatasaray'ı yenerek çok değerli 3 puanın yanı sıra moral kazanmış oldu.

Sivasspor’un Galatasaray’ı yenmesi, Beşiktaş’ın Denizlispor'dan alacağı 3 puanı daha önemli hale getirmişti. Yeni transfer Yusuf’un ilk kez İnönü’ye çıktığı maça Beşiktaş istekli arzulu ve hırslı başladı. Ne var ki, takımda bir panik havası gözleniyordu. Takım savunması iyi yapılıp Denizli'ye pozisyon verilmezken, hücumdaki beceriksizlik, gol yollarında etkisizlik ve acelecilik, dirençli rakibi karşısında Beşiktaş’ı zorluyordu. Buna rağmen gelen gol bir nebze rahatlık sağlasa da maçı koparacak ikinci gol gelmeyince son dakikalar yine sıkıntılı geçti.

Delgado’nun yokluğunda Yusuf’un transferinin isabetli olduğu bu maçta ortaya çıktı. Yusuf ayağında top tutan, araya pas atan, golü düşünen oyun anlayışı ve liderliği ile Beşiktaş’a faydalı olacağını gösterdi. Beşiktaş taraftarının onu kabullenmesi ve motive etmesi de performansının artmasını sağlayacaktır. Taraftar demişken yapılan küfürlü tezahüratın Beşiktaş’a yakışmadığını belirtmek isterim. Hangi haksız hakem kararı olursa olsun, küfürü anlayışla karşılayamayız. Küfür kazandırmaz kaybettirir.

taş olacak. Yanlış hakem kararlarından Beşiktaş’ın canının yandığı kesin ama kesin olan bir şey daha var: Beşiktaş’taki yabancı futbolcuların sorumsuzluğu. Şöyle veya böyle Cisse, Delgado, Sivok ve son olarak Zapatocny kırmızı kart görerek takıma zarar verdi. Geçen yıl İstanbul B.B maçında Bobo’nun gördüğü kırmızı kartın belki de Beşiktaş’ın şampiyonluğuna mal olduğu unutulmamalı.

NADİ AKSOY

26.01.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  G.Saray deplasmanda kayıp

  Ümit Karan yaktı

  Hidayet'ten 18, Mehmet'ten 4 sayı

  Bülent Bölükbaşı Konyaspor'lu oluyor

  Beşiktaş Denizli ile hırçınlaştı

  Sıkıntılı galibiyet

  Sivas şampiyonluk hesapları yapıyor

  ÜNLÜ FUTBOLCULAR REKLAM YILDIZI OLDU

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır