"Gerçekten" haber verir 24 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

GÜLEÇYÜZ: ŞAHS-I MANEVîNİN ZAFERİ

Yeni Asya'nın 40. yılına gelişinde asıl başarının, ömürlerini bu hizmete ve ideale vakfetmiş isimsiz kahramanlar olduğunu vurgulayan Kâzım Güleçyüz, gazetede devam eden “40 yıllık okurlar” dizisinde bu kahramanların anlatıldığına dikkat çekerek, “Bu zafer şahs-ı manevînindir” dedi.

GENEL Yayın Müdürümüz Kâzım Güleçyüz de Yeni Asya denince akla Risale-i Nur ve Bediüzzaman Said Nursî'nin geldiğini belirterek, “Yeni Asya, Nurcuların gazetesi olarak bilinir kamuoyunda ve bununla da iftihar eder” dedi.

Bediüzzaman'ın 1940’ların sonlarına doğru bir mektubunda “Risale-i Nur matbuat lisanıyla konuşmak zamanı gelmiştir veya gelecek gibidir” dediğini hatırlatan Güleçyüz, şöyle dedi: “Bunun günlük gazete olarak tahakkuku 21 Şubat 1970’de Yeni Asya’nın doğmasıyla gerçekleşmiştir. Yeni Asya’nın çıkış misyonu, Risale-i Nur. Risale-i Nur’daki fikirlerin kamuoyuna duyurulması, insanlara anlatılması. İslâma, Kur’ân’a, Risale-i Nur’a hücumların cevaplandırılması, bertaraf edilmesi. Yeni Asya 39 yıldır bu vazifeyi yerine getirerek, bugünlere geldi.“

Güleçyüz, Yeni Asya’nın temel fikirlerini ise özetle şöyle sıraladı:

“İman temelli, hürriyet anlayışını savundu. Hukuk ve demokrasiye sahip çıktı. Zulme karşı çıktı. Zulüm kime yapılırsa yapılsın mazlumun yanında yer aldı. Filistinliler, Çeçenler, Boşnaklar, Iraklılar ve Myanmar cuntasının ezdiği rahipler için aynı hassasiyeti gösterdi. 28 Şubat’ta başörtülülere yapılan zulmü en fazla gündemde tutan, yasağın kalkması için en çok mücadelede veren Yeni Asya oldu. Hak ve adalet mücadelesinin haklı yöntemlerle yapılması, müspet hareket prensibiyle hareket edilmesi gereğini vurguladı. Dinin tekelci yaklaşımlarla siyaset malzemesi yapılmasına karşı çıktı. Yeni Asya’nın din-devlet-siyaset ilişkisi ve laiklik için ortaya koyduğu yorum bugün Türkiye’nin aradığı formüldür. Yeni Asya iman eksenli, iman temelli bir din eğitiminin devlet zorlaması olmadan yapılmasını savundu. Özellikle 11 Eylül saldırılarından sonra dünya gündemine getirilen İslâm ve terör örtüştürülmesinin haksız olduğunu, cihadın terör olmadığını dile getirdi. Cihadın; bu çağda manevî cihad olarak anlaşılıp uygulanması gerektiğini vurguladı. Ve İslâm kardeşliğine vurgu yaptı.”

Yeni Asya’nın, kuvvetini inancının ve fikirlerinin sağlamlığından alan bir gazete olarak sık sık ses getiren manşetlere imza attığını hatırlatan Güleçyüz, bunlardan birinin hafta içindeki “Paşaları, bağımsız bir kurul muayene etsin” manşeti olduğunu, bu manşetin çıktığı gün Adalet ve Sağlık Bakanlıklarının konuyla ilgili soruşturma açtığını, ardından Genelkurmay’ın GATA’ya sevklerin yol açtığı istifhamları dile getirenler için “iyi niyetli olmayan kişi ve kuruluşlar” nitelemesi yaptığını hatırlatarak, “Evvelce hukuka saygılı olduğunu bildiren Genelkurmay, niyet okuyuculuğunu bu saygı ile nasıl bağdaştırıyor?” diye sordu ve “Yeni Asya’yı kötü niyetle suçlamak kimsenin hakkı ve haddi değildir” dedi.

Yeni Asya’nın 40. yılına gelişinde asıl başarının, ömürlerini bu hizmete ve ideale vakfetmiş isimsiz kahramanlar olduğunu vurgulayan Güleçyüz, gazetede devam eden “40 yıllık okurlar” dizisinde bu kahramanların anlatıldığına dikkat çekerek, “Bu zafer şahs-ı manevînindir” dedi.

Güleçyüz, Bediüzzaman'ın yüz sene önce istikbal nesillerine hitaben söylediği “Ben acele ettim, kışta geldim, sizler cennetâsâ bir baharda geleceksiniz” ifadesini hatırlatarak ve bahar müjdecisi cemrelerin düşmeye başladığı bir günde yayın hayatına atılan Yeni Asya'nın 39 yıldır bu cennetâsâ baharın nur tohumlarını serptiğini ve serpmeye devam edeceğini, geçen zaman içinde bu tohumların çiçek açıp meyve verdiğini, esasen Yeni Asya misyonunun “Cennete adam yetiştirme misyonu” olduğunu, dolayısıyla ebedî cennetlere kavuşuncaya kadar hizmetin bu anlayışla devam edeceğini belirterek konuşmasını tamamladı.

24.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  KUTLULAR: ASLA TAVİZ VERMEDİK

  GÜLEÇYÜZ: ŞAHS-I MANEVîNİN ZAFERİ

  SOYLU: YENİ ASYA HAKKIN TEMSİLCİSİ

  ‘Vergi kutsal’ hutbesi

  İsrail’le bir problem yok

  Kanada’dan örnek tavır

  Doğu’da kar ve tipi ulaşımı olumsuz etkiliyor

  İslâm Yaşar: Veda etmedim, ara verdim

  Başörtüsü dayanışması

  ‘AKP, en Atatürkçü parti’

  Bursa’da adaylık bilmecesi

  D. Feneri dosyası geliyor

  İhracatçıya ‘cansuyu’ desteği

  Gül, Afrika’dan seslendi

  Göçükteki operatöre 12 gündür ulaşılamıyor

  7 Cumhurbaşkanı değişti, o değişmedi

  Cansever dualarla uğurlandı

  Uluslararası Af Örgütü: İsrail ve Hamas’a ambargo uygulansın

  İsrail ordu sözcüsüne ayakkabı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır