"Gerçekten" haber verir 24 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Haberler

İsrail’le bir problem yok

Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, Türkiye-İsrail ilişkileri konusunda bir problem olmadığını, yürüyen projelerde sıkıntı bulunmadığı belirterek, ‘’Türkiye ile İsrail’in burada karşılıklı menfaatleri var. Bu projeler de o çerçevede yürüyor’’ dedi.

9. IDEX Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı dolayısıyla Abu Dabi’de bulunan Müsteşar Bayar, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bayar, Türkiye ile İsrail arasındaki projelerin son dönemdeki ilişkilerden etkilenip etkilenmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine, ‘’bir problem olmadığını, yürüyen projelerde bir sıkıntı bulunmadığını’’ kaydetti. Sıkıntı olmasını beklemenin de doğru olmadığını dile getiren Bayar, ‘’Çünkü bunlar uzun vadeli projeler. O projelerde, son halinde bir değişiklik yapamayız. O yönde bir değişiklik zaman alır’’ diye konuştu.

Türkiye ile İsrail’in karşılıklı menfaatleri olduğunu, bu projelerin de o çerçevede yürüdüğünü anlatan Bayar, aksine bir durumun söz konusu olmadığını yineledi. Bunun, hükümetin politikası çerçevesinde yürüdüğünü belirten Bayar şöyle devam etti: ‘’Şu anda yürüyen projelerimiz için bir değişiklik yok. Bundan sonrası için, açıkçası, burada konuya bakışımız da ‘Türkiye’nin menfaati nedir?’ Sonuçta, bütün projelerimizin kararlarını da Savunma Sanayii İcra Komitesi alıyor. İcra Komitesine Sayın Başbakan başkanlık ediyor. Genelkurmay Başkanımız var, Millî Savunma Bakanımız var. Bu heyet zaten, Türkiye’nin bu konudaki politikasını, iradesini belirleyebilecek ve bizleri yönlendirebilecek bir heyet. Projelerde karar noktalarına geldiğimizde bu yönlendirmeye göre biz hareket ederiz. Ama benim gördüğüm şu; Bizim projelerimiz hakikaten her biri Türkiye’nin menfaati neyse sonuçta o şekilde yürür.’’ Dubai / aa KRİZİN SAVUNMA SANAYİİNE ETKİSİ “KRİZ savunma sanayiini etkiledi mi?’’ sorusu üzerine Bayar, ‘’Sektörlerinin şu anda etkilenmediğini çünkü kaynaklarının belli, bunların çoğunluğunun önceden planlı kaynaklar ve uzun vadeli projeler olduğunu’’ anlattı. Bunların kısa vadede yön değiştirmesinin geneli için de mümkün olmadığını vurgulayan Bayar, aksine, krizin sektörlerin lehine sonuçları bulunduğunu söyledi. Sektörün kullandığı birçok gizli maliyetinin düştüğüne işaret eden Bayar, ancak ham ticarî sektörde, hem savunma sektöründe çalışan yan sanayi şirketlerinin krizden etkilenmesinin söz konusu olabileceğini ifade etti. Bayar, ‘’O ticarî sektörlerde, mesela otomotivde, özel şirketler var. Bunlar askerî otomotive de, ticarî piyasaya da ürün veriyor. Oradaki düşmelerden etkileniyor. Yan sanayide bir miktar etkilenme olabilir, ama ana yüklenicilerimizde bir sorun görmüyorum. 2008’de zannediyorum hemen hepsinin cirosu arttı, 2009’da da artacaktır. Orada da bir sorun görmüyorum’’ diye konuştu.

24.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  KUTLULAR: ASLA TAVİZ VERMEDİK

  GÜLEÇYÜZ: ŞAHS-I MANEVîNİN ZAFERİ

  SOYLU: YENİ ASYA HAKKIN TEMSİLCİSİ

  ‘Vergi kutsal’ hutbesi

  İsrail’le bir problem yok

  Kanada’dan örnek tavır

  Doğu’da kar ve tipi ulaşımı olumsuz etkiliyor

  İslâm Yaşar: Veda etmedim, ara verdim

  Başörtüsü dayanışması

  ‘AKP, en Atatürkçü parti’

  Bursa’da adaylık bilmecesi

  D. Feneri dosyası geliyor

  İhracatçıya ‘cansuyu’ desteği

  Gül, Afrika’dan seslendi

  Göçükteki operatöre 12 gündür ulaşılamıyor

  7 Cumhurbaşkanı değişti, o değişmedi

  Cansever dualarla uğurlandı

  Uluslararası Af Örgütü: İsrail ve Hamas’a ambargo uygulansın

  İsrail ordu sözcüsüne ayakkabı

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır