"Gerçekten" haber verir 27 Şubat 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

SADECE RİSK DEĞİL, ARTIK GERÇEK

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, Türkiye'de büyümenin yavaşlayıp işsizliğin artacağını belirterek, ''2001 krizinden daha büyük bir kriz yaşanacak'' dedi. İşler yolunda giderken herşeyin altı ayda Türkiye için de dramatik bir şekilde değiştiğini bildiren Zachau, ''Bu sadece risk değil, artık gerçek'' diye konuştu.

İŞSİZLER 2010'DA DA ARTACAK

Zachau: “Genç işçilerin dörtte biri işsiz kalacak. Yılın ikinci yarısında krizin iyileşmesi durumunda bile işsizlik ve âtıl işçilerin oranı 2009 ve 2010'da artmaya devam edecek. Özellikle 2010 yılında. Çünkü o kadar fazla sayıda genç işçi bu işsizler ordusuna katılıyor. Bunun önünü almak mümkün olmayacak.”

DB’den ciddî kriz uyarısı

Active Academy tarafından düzenlenen 3. Risk Yönetimi Zirvesinde konuşan Zachau, büyük risklerin işle, istihdamla ilgili olduğunu anlattı.

Bu dönemi reform gerçekleştirmek için iyi bir dönem olarak niteleyen Zachau, ayrıca uzun vadeli büyüme planları için üretilecek politikalar için de önemli bir dönem olduğunu kaydetti. Her şeyin 6 ay içinde, herkes için, Türkiye için de dramatik şekilde değiştiğini bildiren Ulrich Zachau, ‘’Bu sadece risk değil artık gerçek...’’ dedi.

Bu düşüşün daha da hızlanabileceğini, işlerin biraz daha kötüye gidip sonra iyileşeceğini ifade eden Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, şunları kaydetti: ‘’Türkiye’nin emek gücü artmaya devam edecek. Daha düşük bir ekonomik büyüme yaşanacak ve daha da artan bir istihdam sıkıntısı yaşanacak, işsizlik olacak, 2001’deki krizden daha büyük bir kriz yaşanacak. Genç işçilerin dörtte biri işsiz kalacak, aslında çok iyimser bir ortamda bile 2009’un ikinci yarısında ekonomik krizin iyileşmesi durumunda bile işsizlik ve atıl işçilerin oranı 2009 ve 2010’da artmaya devam edecek. Özellikle 2010’da artmaya devam edecek. Çünkü o kadar fazla sayıda genç işçi bu işsizler ordusuna katılıyor. Bunun önünü almak mümkün olmayacak’’ dedi.

27.02.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Başlıklar

  İşsizlik Avrupa’yı da korkutmaya başladı

  SADECE RİSK DEĞİL, ARTIK GERÇEK

  Altın fiyatı rekor seviyede, kuyumcular alımları durdurdu

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır