"Gerçekten" haber verir 03 Mart 2009
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formuİletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi

adresine bekliyoruz.

 

Spor

Kolayı zor yapmak

Antalyaspor maçı gösterdi ki, Trabzonspor iç saha maçlarında dış saha maçlarına göre çok daha fazla zorlanacak. Ersun Yanal, tüm hazırlıklarını iç saha maçlarına göre yapmalı. Denizli karşısında hiçbir şey üretemeyen Trabzonspor, Antalyaspor karşısında oldukça üretkendi. Bu üretkenlik daha maçın ilk yarısında Trabzonspor'a iki ya da üç gol kazandırabilirdi ama golcüler gol vuruşlarında dikkatsizdi. Yattara maçın ilk yarısında iki net gollük orta kesti Gökhan ve Umut'a. Bir de Colman'ın kaçırdığı. Daha ne olsun!

Denizli maçında ne oynasam diye düşünen Trabzonspor Antalya karşısında boş alanları iyi kullandı. Trabzonspor boş alanı bulunca kendini de buluyor. Maçın hem ilk yarısında hem de ikinci yarısında Yattara'nın sağdan ısrarla getirdiği toplardan biri gol olması muhtemeldi. Sylva-Yattara-Umut ile gol atmanın basitliğini gösterdiler. Bu gol tipik bir Ersun Yanal golüydü. Çünkü Yanal, en kısa ve en hızlı şekilde gole git de nasıl gidersen git felsefesine inanan bir hoca. Bize göre çağdaş futbolda bu var. Sistem, oyun, topu dolaştırma, sıfıra inme. Bunları inkar etmiyoruz ama bu şekilde gole daha geç ya da hiç ulaşamıyorsanız, o zaman da başarısız görülüyorsunuz. Trabzonspor modern oynuyor.

Yanal geçtiğimiz hafta Denizli maçındaki hatasını az daha tekrarlıyordu. Denizli maçına Yattara'sız başladı, Gineli'yi de oyuna geç aldı. Bu hafta az daha Yattara'yı dışarı alacaktı ki Yattara o müthiş diriplingi attı ve gol geldi. Yanal, tribünleri çok fazla dinliyor. Bu takımı tribünler değil kendisi yapsın. Üstelik anlamadığım Yattara'nın neden eleştirildiği. Televizyondaki spiker bile Yattara'yı eleştirdi hatta Serdar Bali bile. Ee ne oldu! Yattara ilk yarı iki üç net gollük orta kesti. Onlardan biri gol olsaydı devre arası bu kadar eleştiri alacak mıydı? Bence almayacaktı? Yattara oyunda kalması gerektiğini ispat ederken, Hüseyin'e ayrı bir paragraf açmak lazım. Onunla takım daha iyi defans yapıyor. Takımı çözdürmüyor. Öyle müdahaleler, gollük ataklar kesiyor ki, umarız Hüseyin'i sevmeyenler onsuz maçları göz önüne alır.

Antalya maçında Trabzonspor üretti ve istediğini aldı. Colman artık tam takır oyuncu. Sezon başının kat kat üzerinde. Song da yorgunluk belirtileri görülüyor. İki haftadır daha bariz sanki. Gelecek hafta Konya maçı, bu maçın iki katı zor. Ersun Yanal, cezalı oyuncularını da düşünerek kadroyla çok oynamadan sahaya çıkmalı.

KADİR BIYIKLI / [email protected]

03.03.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  KÜFÜRE ‘DUR’ DİYEN YOK

  Ayhan: Son dönemimde Avrupa'da oynayacağım

  Karizmatik hoca şart

  Beşiktaş kupada Ankaraspor önünde

  Mehmet Okur Utah Jazz'ı yine sırtladı

  Trabzon'da Yattara'nın dönüşü

  Kolayı zor yapmak

  HAFTANIN GÖRÜNÜŞÜ

  F.Bahçe lideri devirdi, zirveye heyecan geldi

  TOPLU SONUÇLAR

  GOL KRALLIĞI

  HAFTANIN KARMASI

  HAFTANIN FUTBOLCUSU

  HAFTANIN HAKEMİ

  HAFTANIN TAKIMI

  HAFTANIN PROGRAMI

  PUAN DURUMU

Sitemizle ilgili görüş ve önerileriniz için adresimiz:
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır