13 Temmuz 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

Spor

Şampiyonluk hem zor hem de değil!

Geçen sezona yirmiden fazla yeni isimle giren Trabzonspor, sezonu 3. bitirdi. Geçen sezonun başında ve ortasında Trabzonspor'un yeni transferleri çok eleştirildi. Eleştiriler kısmen haklıydı. Trabzonspor, A takım için transfer ettiği ve yüksek bedeller ödediği oyuncuları Karadenizspor'a göndermek zorunda kalmıştı. Karadenizspor, Trabzonspor'dan gelen oyunculara rağmen, istenilen başarıyı elde edemedi. Trabzonspor Ersun Yanal yönetiminde sadece Song, Selçuk, Cale ve Gökhan gibi oyunculardan istifade edebildi. Onlar da Süper Lig ve uluslar arası deneyimleri olan oyunculardı.

Ersun Yanal'la yeni bir oluşuma giden ve bize göre de başarılı olan takım ligi üçüncü bitirdi. Bu sezon ise durum farklı. Trabzonspor geçen sezonun aksine 20 oyuncu almak gibi bir hataya düşmedi. Futbolumuzu idare edenler şunu anlamıyor; Ben ne kadar çok oyuncu alırsam o kadar başarılı olurum" tezi yanlış. Çok oyuncu almak külfet. Oynatamazsın ama anlaştığı parayı vermek zorundasın. Yedek kulübesinde bekletirsin sorun demek. Bu sezon bence de çok fazla transfere gerek yoktu zaten yapılmadı da. Bana göre en iyi transfer teknik adam. Trabzonspor'un kalitesinin üzerinde bir hoca. İsminin ünlü olup olmaması önemli değil ama disiplin ve hücum futbolunu seven bir isim.

Bunun yanında Ferhat, Engin, Tjikuzu gibi isimler flaş adamlar değiller. Ancak tamamlayıcı isimler olabilirler. Tjikuzu Hüseyin'in yerini dolduracak muhtemelen. O zaman Ceyhun ne olacak sorusu akla geliyor. Geçen sezondan formda bir Ceyhun'u nereye koyacaksınız? İlk hazırlık kampından aldığımız bilgiler göre Ferhat, Cale'yi zorlayabilir durumda. Şu anda ilk 11'de oynayacak gibi görünmüyor. Engin Baytar ise çok yönlü bir oyuncu. Ama takım oyununa yatkın değil. Önce kendine oynuyor, sonra takımına. Ortanın sağında solunda denenebilecek vasatın üzerinde bir oyuncu. Ortada Zafer Yelen, merak konusu. Alman ekolünden gelmesi avantaj ama bu Trabzonspor'un yapısı farklı.

Sonunda bütün her şey teknik direktör Hugo Bross'ta bitiyor. Bross elindeki malzemeden nasıl bir takım çıkaracak ve bu takım nasıl oynayacak merak ediyoruz. Bross, sezon başlamadan şampiyonluk zor dedi. Trabzonspor sağ kenara bir oyuncu, sol dışa bir oyuncu ve forvete de Fatih Tekke tarzı bir adam alırsa, şampiyonluk zor değil. Şampiyonluk olursunuz olmazsınız ancak taraftarın kombine ve forma satışlarına ilgi göstermemesi, acil eleştirilmesi gereken bir durum. Trabzonspor taraftarı geçen sezon olduğu gibi kombinelere gereken ilgiyi göstermek zorunda. Bu takım başkalarının değil, Trabzonsporluların.

[email protected]

KADİR BIYIKLI

13.07.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  RİJKAARD TAKVİYE İSTEDİ

  Süren: Arda ödülünü aldı

  Tabata: Son sözü başkan söyler

  Diyarbakır yeni sezona 7 transferle giriyor

  Popescu otel yaptıracak

  KARAMÜRSEL'DE ALTIN KEMER GÖKHAN ARICI'NIN

  F.BAHÇE'NİN ALMANYA KAMPI BUGÜN BAŞLIYOR

  YILDIZ VOLEYBOLCULAR ÜÇÜNCÜLÜĞÜ KAÇIRDI

  Şampiyonluk hem zor hem de değil!

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.