03 Eylül 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Dergilerimiz

MİNİ HİKÂYELER

Minik gofret - NEVİN ALAN

Oğullarımın arkadaşları, hem ders çalışmak hem de oyun oynamak için sık sık bize gelirler. Dersleri bitince ayrıca Risâle-i Nur’lardan okuma saati uyguluyorlar. İkram faslı derken herkes mutlu olarak günü tamamlar. Bunlardan birisi de Hakan.

Yorgun bir şekilde eve dönüyorum, Hakan’ın pabuçları beni karşıladı. “Neden acaba evinden çok bizde vakit geçirmeyi seviyor?” diye düşünerek zile dokundum. Yanıma koşuşarak, ben gelene kadar neler yaptıklarını anlattılar. Neden ter içinde kaldıklarını anlamama gerek kalmadı, çünkü her yeri dağıtmışlardı. “Anneciğim, evi toplamaya sana yardım ederiz, biliyoruz yarın misafirlerimiz gelecek.” Evet onlar meslekleri icabı çocukluklarının gereğini yapmışlardı ve işlerimi arttırmışlardı.

Hakan: “Ben de yardım edebilir miyim Nevin teyze? Şeyyy ben bugün harçlığımdan sana hediye aldım. Param az olduğu için minik gofret alabildim. Siz bana iyi davranıyorsunuz.” Durakladım. Ne söyleyebilirim diye düşündüm, ince düşüncesinin mutluluğuyla ben de onu sevdiğimi söyledim. Tekrar “Minik gofret alabildim” diye mahcup bir ifadeyle başını eğmişti. Oysa onun minik gördüğü hediyesi, ebediyet lezzetinin dünyadaki peşin ücretiydi.

Çocuklar bizden çok şeyler istemiyorlar. Yeter ki bizler onlara karşı sabır çiçekleri olalım. Onlara, minik bir sevgi buketine sarılmış ilgi ve onun şahsiyetine verilen değer ölçülerini tattırmak için kendimizi sunalım. Sizlere ulaşmayı bekleyen minik ellerin satın aldıkları minik hediyelerinize ön hazırlık yapmaya ne dersiniz?

03.09.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  BİR ÂYET, BİR YORUM

  BEHLÜL DÂNÂ VE HARUN REŞİD

  Bir Sahabenin Günlüğü

  SOHBET İKLİMİ

  RAMAZANİYE

  PEYGAMBER KISSALARI

  MİNİ HİKÂYELER

  RAMAZAN HÂLLERİ

  BEDİÜZZAMAN’IN VASIFLARI VE SOSYAL İLİŞKİLERİ

  ŞEYTANIN DESİSELERİ

  İLMİHAL

  MİNİKLERİN DÜNYASINDA RAMAZAN

  İNCİR ÇEKİRDEĞİ

  DENİZCİNİN RAMAZANI

  DÜŞÜNCE KIRINTILARI

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.