03 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Şalit’in görüntüsü yetti

GAZZE Şeridi’nde 3 yıldan fazla süredir bilinmeyen bir yerde tutulan İsrailli asker Gilad Şalit’in hayatta olduğunu gösteren ilk video görüntüleri, Alman arabulucu Ernst Urlau tarafından, İsrailli yetkili Hagai Hadas’a teslim edildi.

Hadas, görüntüleri önce İsrail Başbakanlığına ve Şalit’in ailesine iletecek. Görüntülerin yayımlanıp yayımlamamasına, Şalit’in ailesinin ve Başbakanlığın incelemesinden sonra karar verilecek. İsrail ve Hamas arasında aylardır Alman ve Mısırlı arabulucularla yapılan dolaylı görüşmelerde ilk kez bir anlaşmaya varılmış ve Şalit’in görüntüleri karşılığında İsrail cezaevlerindeki 20 kadın tutuklunun serbest bırakılması kararlaştırılmıştı.

Tutuklulardan en genci, 15 yaşındaki Bara’a El Malki, İsrail güvenlik kabinesinin kararı onaylamasının ardından Çarşamba gecesi serbest bırakılmıştı. El Malki’nin, bıçak taşımaktan aldığı 11 aylık cezası gelecek Kasımda doluyordu. El Malki’nin erken serbest bırakılmasının ardından İsrail, anlaşma çerçevesine bir kadın tutukluyu daha ilâve etti. Karşılıklı takasın yapılacağı sabah saatlerinden itibaren Hamas’ın El Aksa Televizyonu, Ramallah yakınlarındaki Ofer ve Haşaron cezaevlerinden; Gazze’den canlı yayınlarla gelişmeleri verdi.

BATI ŞERİA’DA HAMASLILARA

VE BAYRAĞINA İZİN YOK

Öte yandan, tutukluların, Uluslararası Kızılhaç araçlarıyla alınacağı cezaevleri önüne Hamaslı yetkililerin gitmesine izin verilmedi. Ofer’e tutuklu yakınları ile sadece El Fetihli yetkililer gidebildi. Cezaevi önünde bekleyenlerin Hamas bayrakları açmasına da izin verilmedi. Tutuklu yakınlarının bazılarının ellerinde Filistin ile Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin bayraklarını taşıdığı görüldü. Tutuklular buradan Kızılhaç araçlarıyla alınıp, yine Ramallah yakınlarındaki Betunya’dan serbest bırakılacaklar, biri de Gazze ile İsrail sınırındaki Erez geçiş noktasına bırakılacak.

03.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Şalit’in görüntüsü yetti

  Kudüs’te Cuma gerginliği

  Komşu, ‘krizin gölgesinde’ sandık başına gidiyor

  Danimarka, Türkçe’yi seçmeli ders yapıyor

  Obama’dan Gandi’ye yaş günü kutlaması

  Hindistan ve İtalya’da sel

  Pasifik’te, yeni deprem

  Parma Tayfunu tehdit ediyor

  Ketsana, Laos’u da vurdu

  Maocu gerillalar köylüleri katletti

  Endonezya’da bilânço, 1100

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.