03 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Komşu, ‘krizin gölgesinde’ sandık başına gidiyor

Yunanıstan’da 4 Ekim Pazar günü yapılacak erken genel seçimler için siyasî partilerin düzenledikleri seçim kampanyaları sona erdi.

Yunan basın-yayın organları, seçimin favorisinin, kamuoyu araştırmalarında iktidardaki yeni Demokrasi Partisi’nin (YDP) 5-7 puan önünde görünen anamuhalefet PASOK partisi olduğu değerlendirmesini yaptılar. Başbakan Kostas Karamanlis’in yoğun bir seçim kampanyası yürüttüğü belirtilen haberlerde, bu çabanın seçimi kazanmaktan ziyade ezici bir yenilgiye uğrayarak, başbakanlığın yanı sıra YDP’nin genel başkanlık koltuğunu da kaybetme endişesinden kaynaklandığı yorumunda bulunuldu. Yunan siyasî sahnesinin iki büyük partisi seçim kampanyalarının hemen hemen tümünü, Yunan basınının ‘’dış politika konuları figüran oldu’’ yorumunu yapmasına sebep olacak derecede, ekonomi üzerine kurdular. Başbakan Karamanlis, erken seçimlere gitme kararını vermesine sebep olduğunu söylediği ekonomik krizin, önümüzdeki 2 yıl içinde Yunanistan’ı vuracağını belirttiği sert etkisinden korunmanın tek yolunun YDP’ye oy verilmesi olduğunu savundu.

Kampanyasında, alınması gereken sert ekonomik tedbirler arasında kamu istihdamının durdurulması, milletvekilleri dahil yüksek kamu maaşı alanların ücretlerinde indirime gidilmesi ve etkin bir vergi toplama programı uygulamasını sayan Karamanlis, ekonomik krizden başka türlü çıkışın mümkün olmadığını ve PASOK’un ekonomi politikasının boş bir sayfadan ibaret olduğunu öne sürdü. Krizden çıkışın tek yolunun piyasayı canlandırmak olduğunu savunan PASOK lideri Yorgo Papandreu ise YDP iktidarını ekonomik krize karşı hiçbir yapıcı tedbir almamakla suçladı.

03.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Şalit’in görüntüsü yetti

  Kudüs’te Cuma gerginliği

  Komşu, ‘krizin gölgesinde’ sandık başına gidiyor

  Danimarka, Türkçe’yi seçmeli ders yapıyor

  Obama’dan Gandi’ye yaş günü kutlaması

  Hindistan ve İtalya’da sel

  Pasifik’te, yeni deprem

  Parma Tayfunu tehdit ediyor

  Ketsana, Laos’u da vurdu

  Maocu gerillalar köylüleri katletti

  Endonezya’da bilânço, 1100

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.