05 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Amasra’ya turist denizden gelecek

HAZIRLANAN RIHTIM PROJESİNİN HAYATA GEÇİRİLEREK, ÖZELLİKLE FRANSA VE ABD'DEN BÜYÜK YOLCU GEMİLERİYLE BARTIN'IN AMASRA İLÇESİNE TURİST GETİRİLMESİ HEDEFLENİYOR.

Demİryollar, Limanlar ve Havameydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü’nce (DLH) hazırlanan rıhtım projesinin hayata geçirilerek, özellikle Fransa ve ABD’den büyük yolcu gemileriyle Bartın’ın Amasra ilçesine turist getirilmesi hedefleniyor.

Koyları, tertemiz kumu, az dalgalı suları ve tabiatla bütünleşen güzellikleriyle Amasra’ya inşa edilecek ‘’Amasra Limanı Yolcu İskelesi ve Küçük Tekne Yanaşma Yeri’’ projesinin ihalesinin bu yıl sonuna kadar yapılması planlanıyor.

Güneş, kum ve deniz üçlüsüne kültürü de ekleyen Karadeniz’in önemli turistik alanları arasındaki Amasra’da turizm çeşitliliğinin sağlanması amacıyla belediye başkanlığının müracaatı doğrultusunda DLH’nın projelendirdiği yolcu rıhtımının hayata geçirilmesine yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu süreciyle ilgili olumsuzluk yaşanmadığı bildirilen projenin, tabiî güzelliklerin yanı sıra 4 bin yıllık tarihî mirası yansıtan eserlerin yer aldığı Amasra’ya gelen turist sayını da arttırması bekleniyor.

TURİST, DENİZDEN DE GELECEK

Amasra Belediye Başkanı Emin Timur, yaptığı açıklamada, DLH Genel Müdürlüğü’nün 2009 yılı yatırım programında yer alan proje için 9 milyon 500 bin lira ödenek aktardığını söyledi.

İlçenin turizm potansiyelinin her geçen gün arttığını anlatan Timur, şöyle konuştu:

‘’1984’te Bayındırlık ve İskân Bakanlığı tarafından Amasra Belediyesi’ne geçici devredilen mendirek bölgesinin kesin devri için başvurularımızı yaptık. Süreç devam ediyor. İlgili bakanlığın olumlu bakacağını umuyoruz. Mendireğin kesin devrinin yapılması bizim orada daha kısa zamanda bu çalışmalarımızı sonuçlandırmamızı sağlayacak. Projenin inşaatı için bu yıl sonuna kadar ihaleye çıkılacak. İnşaat iki yıl sürecek ve 2011 yılında tamamlanacak. Rıhtım sayesinde acenteler Fransa ve ABD gibi ülkelerden yılda en az 20 civarında gemiyi ilçeye getirecektir. Rıhtımda yer alacak Küçük Tekne Yanaşma Yeri ile de yat sahipleri denizimize akın edeceklerdir.’’ Amasra / aa YAT YANAŞMA YERİ Tİmur, projeyle yolcu rıhtımının yanı sıra küçük tekne yanaşma yeri de oluşturmayı hedeflediklerine işarete ederek, şunları kaydetti: ‘’Yat turizmine çok önem veriyoruz. Ankara’nın denizi olmayı amaçlıyoruz. Çünkü, yat sahipleri genellikle İstanbul’daki rıhtımları kullanıyorlar. Ankara’ya 3 saat uzaklıktaki Amasra’ya yatlar çok rahat bırakılabilecek. Proje için mevcut liman içinde yer alan rıhtımın ve ünitelerinin bölgemizde son yıllarda artış gösteren turizm faaliyetlerini karşılamaya yetmemesi nedeniyle Amasra seçilmiştir. Ayrıca, proje alanı olarak mevcut liman içinin seçilmesi sosyal tesis ve altyapı ihtiyaçlarının bölgeden karşılanabilmesi, ilâve alt yapı ve sosyal tesis yapılmasına gerek olmamasıdır. Proje, tamamlanmasının hemen ardından Amasra Belediyesi’ne devredilecektir.’’ Yapılması planlanan yolcu iskelesi 240 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde ve 9 metre derinliğinde toplam 7 bin 260 metrekare alanı kapladığına dikkati çeken Timur, ‘’Yolcu gemisi yanaşma iskelesine yaz aylarında 10 günde bir yolcu gemisinin yanaşmasını bekliyoruz. Küçük tekne yanaşma iskelesi de aynı anda 100 adet teknenin yanaşabileceği şekilde olacaktır’’ dedi.

05.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  KONUŞMADAKİ EN ÇOK DİKKAT ÇEKEN CÜMLE

  “Komutan beni kafaya takmış”

  Yine havan topu vak’ası

  Osmanlıcada geç kalındı

  DÜNYAYI BEKLEYEN KURAKLIK TEHLİKESİ

  Yasama akademisi kuruluyor

  Mecliste ilk gündem tezkere

  Militarist eğitimden kurtulmalıyız

  Seferihisar, ilk ‘yavaş şehir’ olacak

  Deniz Feneri’nden Endonezya’ya yardım

  Dâvâ açılana kadar eyleme devam

  Ergenekon dâvâsı, hukuk devletine götürüyor

  Erzurum Valisi merkeze alındı

  Gül, Fransa'ya gidecek

  Üniversite için ek şans başladı

  Askerî araç devrildi: 9 yaralı

  "Devrimci Karargâh" operasyonunda 8 tutuklama

  Edirne sağnak yağışa teslim

  Japon uzmandan deprem dersleri

  İnşaat işçilerine inşaatta eğitim

  Okullarda internet, artık daha güvenli

  112’ye gelen 15 bin çağrının 450'si gerçek çıkıyor

  DTP, 3. Olağanüstü Büyük Kongresini yaptı

  Yeşilırmak’ta ürküten kirlilik

  Elma var, müşteri yok

  1 kilogram baklavayı, 2 dakika 8 saniyede bitirdi

  Amasra’ya turist denizden gelecek

  Yeni Asya, ‘Bilgi Çadırı’nda

  Kavgayı ayırmak isteyen polis yaralandı

  Pistten çıkan uçak çamura saplandı

  Kanalizasyon’da altın bulundu

  On günlük bebeği terk ettiler

  Yanlışlıkla 2 yaşındaki kızını vurdu

  Pazar’da yüksek okul heyecanı

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.