05 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Mecliste ilk gündem tezkere

TBMM, 23. Dönem 4. Yasama Yılı çalışmalarına, TSK’nın isteğiyle, Irak’ın kuzeyinden Türkiye’ye yönelik terör tehdidinin ve saldırılarının bertaraf edilmesi amacıyla hükümete verilen sürenin, 17 Ekim 2009'dan itibaren bir yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresini görüşerek başlayacak.

TBMM, 23. Dönem 4. Yasama Yılı çalışmalarına, Türk Silâhlı Kuvvetlerinin (TSK) Irak’ın kuzeyinden Türkiye’ye yönelik terör tehdidinin ve saldırılarının bertaraf edilmesi amacıyla Hükümete verilen sürenin, 17 Ekim 2009 tarihinden itibaren 1 yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresini görüşerek başlayacak.

1 Ekim Perşembe günü yeni yasama yılına başlayan TBMM’nin, bu haftaki en önemli gündem maddesini, Başbakanlık Tezkeresi oluşturacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla geçen hafta Meclis Başkanlığına sunulan tezkere, yarın TBMM Genel Kurulunda görüşülecek. Tezkere üzerinde, gruplar, Hükümet ve şahısları adına iki milletvekili söz alacak. Konuşmaların ardından oylama yapılacak. Başbakanlık Tezkeresinde, Irak’ın kuzey bölgesinde yuvalanmış bulunan PKK terör unsurlarından kaynaklanan ve Türk halkının huzur ve güvenliğiyle ülkesinin millî birliğine, güvenliğine ve toprak bütünlüğüne yöneltilmiş terörist saldırılar ve açık tehdidin devam ettiği bildirildi. Tezkerede, şöyle denildi:

‘’Dost ve kardeş Irak’ın toprak bütünlüğünün, millî birliğinin ve istikrarının korunmasına büyük önem atfeden Türkiye, PKK teröristlerinin Irak’ın kuzeyindeki mevcudiyetine ve terörist saldırılarına son verilmesini sağlamak amacıyla askerî faaliyetlerini başarıyla yürütmekte, siyasî ve diplomatik girişimlerini ve uyarılarını sürdürmektedir. Türkiye’ye yönelik olarak devam eden terörist saldırılara ve tehdide karşı, terörizmle mücadelenin bir parçası olarak uluslar arası hukuk çerçevesinde gerekli tedbirleri almak üzere, hudut, şümul, miktar ve zamanı Hükümetçe belirlenecek şekilde, Türk Silâhlı Kuvvetleri unsurlarının, Irak’ın kuzeyinden ülkemize yönelik terör tehdidinin ve saldırıların bertaraf edilmesi amacıyla, sınır ötesi harekât ve müdahalede bulunmak üzere, Irak’ın PKK teröristlerinin yuvalandıkları kuzey bölgesi ile mücavir alanlara gönderilmesi ve görevlendirilmesi için, Genel Kurulun 17 Ekim 2007 tarihli ve 903 sayılı Kararıyla Hükümete verilen ve 8 Ekim 2008 tarihli ve 929 sayılı Kararı ile bir yıl uzatılan izin süresinin, 17 Ekim 2009 tarihinden itibaren bir yıl daha uzatılmasını Anayasanın 92. maddesi uyarınca arz ederim.’’

GRUP BAŞKANVEKİLLİĞİ SEÇİMİ

Yarın; AKP, CHP, MHP ve DTP gruplarının yeni yasama yılının ilk grup toplantısını yapmaları bekleniyor. CHP ve MHP, grup toplantılarında grup başkanvekilliği için seçim yapacak. CHP’de, halen Hakkı Suha Okay, Kemal Anadol ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun yürüttüğü 3 grup başkanvekilliği; MHP’de de Oktay Vural ve Mehmet Şandır’ın yürüttüğü 2 grup başkanvekilliği için seçim yapılacak. TBMM Genel Kurulunda yarın ayrıca, sözlü sorular da ele alınacak. Ankara / aa

05.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  KONUŞMADAKİ EN ÇOK DİKKAT ÇEKEN CÜMLE

  “Komutan beni kafaya takmış”

  Yine havan topu vak’ası

  Osmanlıcada geç kalındı

  DÜNYAYI BEKLEYEN KURAKLIK TEHLİKESİ

  Yasama akademisi kuruluyor

  Mecliste ilk gündem tezkere

  Militarist eğitimden kurtulmalıyız

  Seferihisar, ilk ‘yavaş şehir’ olacak

  Deniz Feneri’nden Endonezya’ya yardım

  Dâvâ açılana kadar eyleme devam

  Ergenekon dâvâsı, hukuk devletine götürüyor

  Erzurum Valisi merkeze alındı

  Gül, Fransa'ya gidecek

  Üniversite için ek şans başladı

  Askerî araç devrildi: 9 yaralı

  "Devrimci Karargâh" operasyonunda 8 tutuklama

  Edirne sağnak yağışa teslim

  Japon uzmandan deprem dersleri

  İnşaat işçilerine inşaatta eğitim

  Okullarda internet, artık daha güvenli

  112’ye gelen 15 bin çağrının 450'si gerçek çıkıyor

  DTP, 3. Olağanüstü Büyük Kongresini yaptı

  Yeşilırmak’ta ürküten kirlilik

  Elma var, müşteri yok

  1 kilogram baklavayı, 2 dakika 8 saniyede bitirdi

  Amasra’ya turist denizden gelecek

  Yeni Asya, ‘Bilgi Çadırı’nda

  Kavgayı ayırmak isteyen polis yaralandı

  Pistten çıkan uçak çamura saplandı

  Kanalizasyon’da altın bulundu

  On günlük bebeği terk ettiler

  Yanlışlıkla 2 yaşındaki kızını vurdu

  Pazar’da yüksek okul heyecanı

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.