08 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Abbas’a şok suçlama

İsraİl’İ, yılbaşındaki 22 gün süreli Gazze Operasyonu sırasında savaş suçu işlemekle suçlayan Goldstone Raporu’nun, BM İnsan Hakları Konseyi’nde görüşülmesinin ertelenmesinin yankıları sürüyor.

Raporun ertelenmesine Filistin yönetimi liderliğinden onay geldiği iddiaları, Batı Şeria’da ve Gazze Şeridi’ndeki Filistinliler’i sokağa dökerken, Filistin’de adeta iç kriz doğmasına yol açtı.

Filistin haber ajaslarından Şehab ise Mahmud Abbas’ı hem iç, hem de dış kamuoyu karşısında güç duruma düşürecek bir habere yer verdi. Şehab, Washington’daki iyi haber alan kaynaklara dayandırdığı haberinde, Filistin’in, Goldstone Raporu’nun görüşülmesinin ertelenmesine destek vermesinin gerisinde, teyp kayıtlarının bulunduğunu öne sürdü. Haberde, geçen günlerde Washington’da Filistin heyetiyle İsrail delegasyonu arasında, tarafların rapora karşı tutumlarıyla ilgili bir toplantı yapıldığını ve Filistinli temsilcilerin başlangıçta rapora desteğin çekilmesi isteğine şiddetle karşı çıktıkları ileri sürüldü. Verilen bilgiye göre, bu duruş, Albay Eli Abraham’ın toplantıya gelip, dizüstü bilgisayarında yer alan ve Filistin Devlet Başkanı Abbas ile İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak arasında, eski İsrail Dışışleri Bakanı Tzipi Livni’nin de hazır bulunduğu bir ortamda geçen teyp bandını gösterdi. Söz konusu kaynaklara göre, bu ses bandında Abbas, Barak’ı, Gazze’deki İsrail operasyonunun sürmesi gerektiğine iknâ etmeye çalışıyor. Barak’ınsa, Livni’nin de operasyonun sürmesine destek vermesine karşın, bu konuda isteksiz göründüğünü öne sürülüyor. Aynı kaynaklara göre Albay Abraham, hem bu konuşmanın kayıtlarını, hem de Filistin Devlet Başkanlığı Sekreteri Tayyib Abdülrahim ile İsrailli yetkililerden Dov Weisglass arasındaki bir telefon görüşmesinin kayıtlarını Filistin tarafına gösterdi. Bu konuşmada, Abdülrahim de İsrail ordusunun Cebaliye ve (Gazze’deki fiili Başbakan İsmail Haniye’nin evinin bulunduğu) Şati Mülteci kampına girmesi için ortamın hazır olduğunu belirtiyor ve bu iki kampın ele geçirilmesinin Gazze’de Hamas iktidarına son vereceğini, ‘’beyaz bayrak’’ çekmelerini sağlayacağını vurguluyor. Habere göre İsrail tarafı, Filistin temsilcilerini, bu kayıtları, BM toplantısına, topyekun medya önüne getirmekle tehdit etti ve bu tehdit, Filistin temsilcilerini İsrail’in isteğine boyun eğmek durumunda bıraktı. Böylece Filistin tarafı hiçbir ülkeye Goldstone Raporu’nu benimsemeleri konusunda bir açıklama yapmayacakları yolunda, İsrail’e yazılı bir taahhüt de verdiler.

08.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Abbas’a şok suçlama

  Yunanistan’da yeni kabine İncil’e el basarak göreve başladı

  Hıristiyan öğretmenler başörtüsünü savunuyor

  Afgan seçiminde sonuçlar çelişkili

  Tayvan, ölülerinden elektrik üretecek

  İrlanda’da müsriflik istifa getirdi

  “One minute” uyanık girişimcilere yaradı

  Londra sokaklarında 4 günde 2 Türk genci öldürüldü

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.