08 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Hıristiyan öğretmenler başörtüsünü savunuyor

Belçİka’nIn Flaman bölgesindeki okullarda geçen ay alınan başörtüsü yasağı kararı, Hristiyan Öğretmenler Sendikası’nca iptal istemiyle Danıştay’a götürüldü.

Sendika Genel Sekreteri Jos Van Der Hoeven, De Morgen gazetesine yaptığı açıklamada, Flamanca eğitim veren ilk ve orta dereceli okullarda 1 yıllık geçiş döneminin ardından başörtüsü yasağı getirilmesini öngören kararın hukukî dayanağının olmadığını belirterek, bu yasağın öğretmenler açısından kabul edilemez olduğunu vurguladı. Bugüne kadar başörtüsü tartışmalarına girmeseler de kendilerini ilgilendiren böyle bir yasağa karşı olduklarını kaydeden sendika yöneticisi Van Der Hoeven, “Hiçbir öğretmen başörtüsü takan öğrencilerin bunu baskı altında kaldıkları için yaptıklarını düşünmüyor. Bize göre başörtüsü dinî inancın gereği. Bu sebeple Danıştay’a gittik. Bizce başörtüsü yasağı inanç özgürlüğüyle çelişiyor” dedi.

Belçika’da nüfusun yüzde 60’a yakınının yaşadığı Flaman bölgesindeki başörtüsü yasağı daha önce de bazı kadın hakları örgütlerince ve başörtülü öğrencilerle Danıştay’a götürülmüştü. Başörtüsü yasağının ardından özellikle Anvers şehrinde yoğun protesto gösterileri düzenlenirken, Flaman bölgesinde Müslüman okulları kurulması için çalışmalar başlatılmıştı. Laiklik yerine “tarafsızlık” ilkesini benimseyen Belçika’da dinsel ve felsefi simgelerin kullanımına ilişkin hiçbir yasal düzenleme bulunmuyor. Anayasa, her vatandaşa inanç özgürlüğü ve bunu ifade etme hakkı tanıyor.

08.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Abbas’a şok suçlama

  Yunanistan’da yeni kabine İncil’e el basarak göreve başladı

  Hıristiyan öğretmenler başörtüsünü savunuyor

  Afgan seçiminde sonuçlar çelişkili

  Tayvan, ölülerinden elektrik üretecek

  İrlanda’da müsriflik istifa getirdi

  “One minute” uyanık girişimcilere yaradı

  Londra sokaklarında 4 günde 2 Türk genci öldürüldü

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.