20 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Gazze’deki dram hâlâ bitmedi

Gazze’de yaşanan insanlık dramı için konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Gazze’ye yönelik operasyonların üzerinden 9 ay geçti. Şarm-El Şeyh’te düzenlenen Gazze konferansının üzerinden 7 ay geçti. Buna rağmen Gazze’de yaşanan trajedinin yaraları hâlâ sarılamadı. Gazze’deki dram hâlâ sona ermedi. Şu anda Gazze’nin yeniden inşası için bölgeye inşaat malzemelerinin dahi girişine izin verilmiyor. Bu manzarayı, bu trajediyi gözmezden gelmek mümkün değildir” dedi.


AZERBAYCAN HALKINA GÜVENİMİZ TAMDIR

“Bizim Azerbaycan halkına güvenimiz tamdır. Onların Türkiye muhabbetini biliriz. Türkiye ile Azerbaycan arasına nifak sokma çabalarına da hiçbir zaman

Teklif, etraflıca düşünülmeli

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ana muhalefet partisi genel başkanının MGK’da (Milli Güvenlik Kurulu) yer almasıyla ilgili Anayasa değişikliğine TBMM’d


  Alparslan Aslan savunma yapmadı

BİRİNCİ ‘’Ergenekon’’ davasının tutuklu sanığı Alparslan Arslan, konuşacak bir şeyi olmadığını belirterek, savunma yapmadı.


  MEB, seçmeli derslerde zorunluluğu kaldırdı

MİLLÎ Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, öğrencilerin lise birinci sınıfta seçtikleri Beden Eğitimi, Müzik veya Resim dersini 4 yıl boyunca değiştirmeden okuma zorunluluğunu kaldırdı.


  Aydınlık'ta Ergenekon araması

‘’Ergenekon’’ soruşturması kapsamında Aydınlık dergisi ve Ulusal Kanal’da aramalar yapıldığı bildirildi.


  Dağdan iniş başladı mı?

PKK'nın barındığı Kandil'deki kamplardan gelen örgüt mensupları ile Mahmur'dan gelen, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 30 kişi Erbil'de buluştuktan sonra, çok sayıda avukatın refakatinde, bir otobüsle Habur sınır kapısından giriş yaparak teslim oldu. DTP'liler, “barış grubu” olarak niteledikleri bu kişileri karşılamak için, sınır kapısına 2 kilometre uzaklıkta bulunan tır parkının yanındaki alanda toplanırken, aynı alanda Diyarbakır, Şırnak, Silopi, Cizre ve Başverimli belde belediyeleri tarafından gönderilen çok sayıda çadır ve seyyar tuvalet kuruldu.


  Dinçer: Emeklilerimizin durumunu biliyoruz

ÇalIşma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, ‘’Biz emeklilerimizin içinde bulunduğu durumu biliyoruz.


  SGK’ya borçlu belediyeler Meclis gündeminde

CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) borcu olan belediye sayısını sordu.


  Gönül, Bulgaristan ve Slovakya’ya gidecek

Mİllî Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Güneydoğu Avrupa Savunma Bakanları ve NATO Savunma Bakanları toplantılarına katılmak üzere Bulgaristan ve Slovakya’ya gidecek.


  YÖK üyeliklerine seçimler, Resmi Gazete'de

CumhurbaşkanI Abdullah Gül’ün, boş bulunan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üyeliklerine, YÖK Üyesi Prof. Dr. Yekta Saraç ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Dr. Emin Zararsız’ın seçimini onaylamasına ilişkin kararlar, Resmi Gazete’de yayımlandı.


  CHP’de protesto istifası

Konya’nIn Kulu ilçesine bağlı Karacadağ Beldesi Belediye Başkanı Şahin Ateş ve 5 belediye meclis üyesi CHP’den istifa etti.


  TOKİ, 30 katrilyon tutarında 3 bin 500 ihale yaptı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, bugüne kadar 30 milyar tutarında 3 bin 500 ihale yaptıklarını ve tüm Türkiye’de ödedikleri hak ediş rakamının 20 milyar lira olduğunu belirterek, ‘’Bu paranın yüzde 90’ını İstanbul’dan kazandık’’ dedi. Bayraktar, ‘’Kriz ve İstanbul’’ başlığı altında düzenlenen ‘’İstanbul Buluşmaları 2009’’ etkinliğinin açılışında konuştu.


  Polisten maganda kurşunu: 1 ölü, 1 yaralı

Kütahya’nIn Çavdarhisar ilçesinde bir köy düğününe katılan polis memurunun, tutukluğunu gidermeye çalıştığı tabancasının ateş alması sonucu bir genç kız öldü, 5 yaşındaki oğlu yaralandı.


  KESK, Ankara’da miting düzenleyecek

KESK Ankara Şubeler Platformunca, ‘’Açlığa, Yoksulluğa, İşsizliğe ve Zamlara Hayır’’ mitingi düzenlenecek. Mülkiyeliler Birliğinde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Tuğrul Culfa, ‘’Krizin faturasının zenginlere değil, zaten sefalet içinde olan yoksullara, işçilere ve emeklilere ödetildiğini’’ ileri sürdü.


  Domuz gribi yayılıyor

Domuz gribi Ankara’dan sonra Diyarbakır’da da okul tatil ettirdi. 6’sı öğrenci 7 kişide domuz gribinin görüldüğü Diyarbakır’da 4 okulda bu hafta eğitim olmayacak.


  Grip, obezlerde daha tehlikeli olabilir

AMERİKA’DA yapılan ve dünyanın en eski ve en prestijli dergisi ‘’New England Journal of Medicine’’de yayınlanan araştırmada, domuz gribinin gençlerde ve obezlerde daha ölümcül seyrettiği belirtildi.


  Üniversiteler endişeli

YÜKSEK Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ‘’Domuz gribi tehlikeli boyutlara ulaşırsa üniversitelerde derhal gerekli tedbirleri devreye sokmaya çalışacağız’’ dedi.


  ÖSYS ek yerleştirme kayıtları başladı

2009 ÖSYS yükseköğretim programlarına ek yerleştirme sonucu kayıt hakkı kazanan öğrenciler için kayıtlar bugün başladı.


  Tarihi geçen ilâçlar eczanelerde toplanacak

ÇEVRE ve Orman Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü, son kullanma tarihi geçmiş ya da kullanılmayan ilâçların ülke genelinde toplanmasını ve bertarafını sağlayacak bir sistem içih harekete geçti.


  Doktorlara işkenceyi önleme eğitimi başladı

İŞKENCENİN önlenmesi amacıyla Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumunca hazırlanan proje kapsamında doktorlara yönelik eğitim Kocaeli’nde başladı.


  Ayaş tesisimiz hizmete girdi

TESİSLERİN açılışına gazetemizin İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli aileleri ile birlikte katıldı.


  Kütahya’ya dev enerji yatırımı

AYT Grup Enerji Genel Müdürü Ahmet Arslan, Kütahya’nın Tavşanlı İlçesinde temeli atılan güneş paneli fabrikasını, 2010 yılı Haziran ayında faaliyete geçirmeyi hedeflediklerini bildirdi.


  Düğün konvoyunda feci kaza: 6 ölü, 86 yaralı

ELAZIĞ'DA düğün konvoyunda meydana gelen 6 kişinin öldüğü trafik kazasında, 15’i ağır 86 kişinin yaralandığı bildirildi.


  Heybeliada’da korkutan yangın

TÜRKİYE'NİN ilk verem hastanesi olan ve 4 yıldır kapalı bulunan Heybeliada Sanatoryumu’nda yangın çıktı.


  TEM otoyolunda yıkım protestosu

İSTANBUL'UN Sancaktepe ilçesinde bir grup, bölgedeki kaçak konut yıkımlarını, TEM Otoyolu’nda kurdukları barikatı yakarak protesto etti.


  Trabzon, Makine Fuarına ilk kez evsahipliği yaptı

Karmak 09 - Karadeniz Makine İmalatı, Endüstri ve Otomasyon Fuarı, Trabzon Dünya Ticaret Merkezi’nde açıldı.


  Müşteri kapma kavgası kanlı bitti

Eskİşehİr’de çıkan kavgada, 3 kişi döner bıçağıyla yaralandı. Alınan bilgiye göre, Porsuk Bulvarı’nda lokantası bulunan İsmet Bedir, Serkan Ak, Rıdvan Ak ile yan tarafta lokantası bulunan İmdat Özılgın, Vedat Özılgın ve İsmet Bayrak arasında ‘’müşteri kapma’’ meselesi yüzünden tartışma çıktı.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.