20 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Meslek liseleri teşvik edilsin

Uzun yıllardır uygulanan yanlış politikalar sebebiyle meslek liselerinin cazibesini yitirdiğini, ancak son yapılan düzenlemenin olumlu bir adım olduğunu belirten Adana Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş, gelişen Türkiye’de meslek liselerinin cazip hâle getirilmesinin artık kaçınılmaz olduğunu söyledi.



Kamuya 133 engelli personel alınacak

Kamu kurum ve kuruluşları, sınav, belge ya da KPSS puanlarıyla 133 engelli eleman alacak.



Alternatif birlik teklifi

Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği (TURAB) Genel Başkanı Doğan Narin, Türkiye, Arap ülkeleri ve Türk cumhuriyetlerinin kendi aralarında, AB ülkelerindeki gibi ekonomik güç birliği ve vizesiz seyahat etme özgürlüğüne sahip olması gerektiğini bildirdi.



İşverenler kıdem tazminatının 15 güne çekilmesini istiyor

KIdem tazminatı konusunda işçi örgütleri arasında farklı sesler çıkarken, TİSK, TOBB ve TÜSİAD geçmişteki farklı değerlendirmeleri bir kenara bırakıp taleplerini aynı noktada topladı.



Emekli de açılım bekliyor

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Genel Mâlî Sekreteri Ömer Kurnaz, işçi ve Bağ-Kur emeklilerinin yanı sıra, 'en şanslı emekli'' olarak bilinen memur emeklilerinin bile ''açlık ve sefaletle boğuştuğunu'' belirterek, “Artık bir 'emekli açılımı' yapmanın da zamanı gelmiş, hatta geçmektedir. Emekliler olarak biraz olsun saygı görmeyi bekliyoruz. Bizi bu durumdan kurtarın” dedi.



Albaraka Türk Genel Müdürü Büyükdeniz vefat etti

Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş’nin Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Dr. Adnan Büyükdeniz’in vefat ettiği bildirildi.



TAV, HAVAŞ’ı 180 milyon avroya satın alıyor

HavaalanlarI Yer Hizmetleri A.Ş’nin (HAVAŞ), TAV Havalimanları Holding A.Ş, TAV İşletme Hizmetleri A.Ş, TAV Bilişim Hizmetleri A.Ş, HSBC Investment Bank Holdings plc ve İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nın ortaklaşa kuracağı şirkete 180 milyon avroya satılması için 16 Ekim 2009 tarihinde imzalanan ortaklık anlaşması ile taraflar arasında tam bir mutabakatın sağlandığı bildirildi.



İhracatçıların krizi eğitimle aşacak

Etkİsİnİ sürdüren küresel krizle başetmede diğer bölgelerin ihracatçılarından daha başarılı bir performans sergileyen Güneydoğulu ihracatçılar, küresel krizle savaş silahlarına eğitimi de ekledi.



Üç elektrik dağıtım şirketine son teklifler bugün alınacak

Çoruh, Osmangazi ve Yeşilırmak Elektrik Dağıtım şirketlerine son teklifler bugün alınacak.



Varyap’a iki ödül

Gayrİmenkul geliştirme, inşaat ve müteahhitlik şirketi Varyap Holding, ‘’Varyap Meridian’’ projesiyle, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında iki ödüle layık görüldü.



Biskrem’in lezzeti boyunu aştı: Biskrem Bi’stik

Bİskrem, yenilikçi formu, bol çikolatası, ambalajı, pratik yeme şekli ile yeni ürünü Biskrem Bi’stik’i tüketicinin beğenisine sunuyor.



Yazılım sektörü, krize rağmen büyüdü

Türkİye’de bilgi teknolojileri pazarı yüzde 18 büyüyerek, 8 milyar dolara ulaştı. Sektörün yüzde 55’ini donanım pazarı oluşturdu.



Korsan yazılım zarar veriyor

‘’Korsan’’larIn yazılım sektörüne verdiği zararın 468 milyon dolara ulaştığı Türkiye’nin, korsan yazılım kullanımında ilk 25 ülke arasında yer aldığı bildirildi.



Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.