20 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Bross, Abitoğlu eşittir mağlubiyet

En son Trabzonspor Galatasaray'ı İstanbul'da ne zaman yendi diye hatırlamaya çalıştığım bir anda ilk gol gelince tamam dedim, bugün de film aynı.

Üstelik maçın ilk yarısını sadece Galatasaray'ı karşılamakla geçiren, atağa çıkan ama gol atma niyeti olmayan bir Trabzonspor izledik. Gol atma niyeti olsa da Umut'la bunu başarması zor Trabzonspor'un. Umut, kendisine atılan topları hiç bekletmeden rakibine vererek, Galatasaray on sekizi etrafına Trabzonspor'u yaklaştırmadı. Trabzonspor nasıl gol atacak diye beklediğimiz bir anda serbest vuruştan Tayfun'un önüne düşen top, bordo mavilileri oyunda tuttu. Galatasaray-Trabzonspor maçının en önemli anı Tayfun'un ilk yarı bitmeden attığı goldü. Soyunma odasına hem de Ali Sami Yen'de 2 fark geriye düşmüş halde giderseniz motivasyonunuz kalmaz. Diğer kırılma anlarında ise hakem ve Serkan vardı.

Hugo Bross takımını ikinci yarı sahaya sürerken, forvetleri ikilese belki bugün Trabzonspor'un galibiyetini konuşur olurduk. Colman, ikinci yarı Trabzonspor adına sazı eline aldı, gol atıyor, top dağıtıyor ama ne kadar yapacak bu işi? Selçuk, Ceyhun değişikliğine de gidebilirdi Bross. Galatasaray, durmuş Trabzonspor ne yapacak diye bekliyor. Defans oyuncuları yerini kaybetmiş, ortasahası düşmüş Galatasaray'a bu anda sadece 1 gol atmak Trabzonspor'a maçı kaybettirdi. Bir de hakem Mustafa Kamil Abitoğlu faktörü vardı ki unutmamak lazım.

Serkan'a Mustafa Sarp'ın direkt dalışı olsa olsa penaltı olurdu. Abitoğlu pozisyona çok yakındı. Çalamadı. Kasımpaşa maçında Ferrari'nin Cenk'e yaptığı penaltıysa Mustafa Sarp'ın Serkan'a yaptığı on kere penaltı. Maç 3-3. Çalsa, Trabzonspor 4'e gidecek, Galatasaray zaten panikte hepten dağılabilirdi. Bu işin hakem kısmı. Bir de teknik kısmı var. Bross saha kenarından oyunu bizim gibi izliyor. Keşke bizim olduğumuz basın tribününden izlese, Trabzonspor'un saha içi eksiklerini daha iyi görür ve ona göre müdahale ederdi.

Trabzonspor'un yediği gollerde organize Galatasaray atağı zaten yok, taçtan, yan ortalardan defansın zafiyetleri var. Solbek Colman'dan, Egemen'e, kaleci Sylva'ya kadar hatalı yer tutan Trabzonspor defansının 4 gol yemesi sürpriz değil. Bross teknik anlamda, bazı oyuncular oyun kalitesi anlamında bir de hakem Abitoğlu faktörünü eklerseniz, Trabzonspor'un neden kaybettiği ortaya çıkıyor. Galatasaray'ı bu kadar dengesiz yakalayıp kaybetmek olsa olsa Trabzon işi olurdu. Öyle de olsu zaten.

KADİR BIYIKLI / [email protected]

20.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  BASKETBOLDA DOPİNG KAVGASI

  F.Bahçe Alex'siz yapamıyor

  G.Saray kupada Bucaspor'la eşleşti

  Fiziksel sıkıntı var

  Bross, Abitoğlu eşittir mağlubiyet

  TRABZON GEÇEN YILKİ BAŞARISINDAN UZAK

  DETROİT MARATONU'NDA 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

  F.Bahçe yenilince zirveye heyecan geldi

  TOPLU SONUÇLAR

  GOL KRALLIĞI

  HAFTANIN KARMASI

  HAFTANIN FUTBOLCUSU

  HAFTANIN HAKEMİ

  HAFTANIN TAKIMI

  10. HAFTANIN PROGRAMI

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.