21 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Bakan Dinçer: Diplomalı işsizler artıyor

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, ‘’Teorik eğitimle piyasanın pratik talepleri arasındaki makas açıldıkça diplomalı işsizler artıyor, Türkiye’nin geleceği tehdit ediliyor’’ dedi.



Rusya’ya ihracat yapacak firmalarda liste krizi

ANTALYA Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri (AYMSİB) Başkanı Mustafa Satıcı, Rusya’ya ihracat yapan ve ilk kez ihracat yapacak firmalarla ilgili liste krizi başladığını öne sürdü.



Beyaz et sektörü AB’ye Türkiye’den önce girdi

BEYAZ Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birliği (BESD-BİR) Genel Sekreteri Yüce Canoler, ısıl işlem görmüş kanatlı ürünler için AB’ye ihracatın önünün açıldığını belirterek, Keskinoğlu ve Şeker Piliç’in ihracata başladığını, Pınar Hindi’nin numune gönderdiğini, Banvit ve Beypiliç’in ihracat için hazırlık yaptığını bildirdi.



MB: İşsizlik canlanmayı geciktiriyor

MERKEZ Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, işsizlik oranlarının toplam talepte olumsuz baskı yaptığı için ekonomik canlanmayı geciktirdiğini, emek piyasasındaki iyileşmenin toplam talebi oluşturmasının olumlu sonuçlarıyla da krizden çıkılacağını düşündüğünü söyledi.



ATO’dan varlık barışı çağrısı

ANKARA Ticaret Odası (ATO) gazetelere verdiği tam sayfa ilanlarla vatandaşlara ‘’Varlık Barışına Katıl’’ çağrısında bulundu.



İTO üyelerine câzip kredi

İSTANBUL Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şekib Avdagiç, bugüne kadar yaklaşık 15 bin üyelerine piyasa şartlarından daha cazip koşullarla kredi kullanma imkanı sunduklarını bildirdi.



Bursa, “Oto Show 2009 Fuarı’’na hazırlanıyor

BURSA'DA düzenlenecek ‘’Oto Show 2009 Fuarı’’nda sektörün lider üretici ve ithalatçı firmaları yeni modellerini görücüye çıkaracak.



Özince: Bankacılık sektörü iyi bir yıl geçirdi

TÜRKİYE Bankalar Birliği Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, ekonomideki küçülmeye nazaran bankacılık sektörünün, fena bir yıl geçirmediğini bildirdi.



Köprü ve otoyola zam gelecek

BÜTÇE Tasarısı üzerinden yapılan hesaplamalara göre, 2010 yılında köprü ve otoyol gelirlerinin yüzde 68 oranında artması öngörüldü.



Medya Markt’ın reklâmları dâvâlık oldu

İZMİRLİ iş adamı Uğur Kutlu, bir elektronik ürün mağazalar zincirinin bilboardlarda ve gazetelerde yer alan tüketiciyi inek, kuş, balık yerine koyan reklâma dâvâ açtı.



Bernake’den küresel denge önerisi

AMERİKAN Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke, ABD ekonomisinde rekor seviyelere yükselen bütçe açığının azaltılması ve Çin gibi bütçe fazlası veren ülkelerdeki tüketicilerin de daha fazla harcama yapması gerektiğini söyledi. Bernanke, bu önlemlerin, küresel dengesizliklerin giderilmesine yardımcı olacağını belirtti.



Rusya’ya, Karadeniz’de doğal gaz arama izni

TÜRKİYE'NİN, Güney Akım Doğal Gaz Boru Hattı’nın Karadeniz’de Türkiye sınırları içindeki bölümünde, Rusya tarafından jeolojik araştırma yapılmasıyla ilgili kararı aldığı belirtildi.



Tarım, 461 milyon dış ticaret fazlası verdi

TÜRKİYE'NİN tarımsal ürünler dış ticaretinde, Ocak-Ağustos döneminde 461 milyon dolar fazla verdiği, bu dönemde tarımsal hammadde ithalatının ise yüzde 35,8 azaldığı belirlendi.



Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.