21 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

“Kürdistan”a beraat

Siirt’in DTP’li Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz, 29 Mart yerel seçimi öncesinde yaptığı bir konuşmada, bölge için ‘’Kürdistan’’ tabirini kullandığı gerekçesiyle yargılandığı dâvânın ilk duruşmasında beraat etti. Yılmaz, ‘’Bu coğrafyada Kürt halkının nüfusu dikkate alınarak Kürdistan ifadesi genel anlamda kullanılıyor” dedi. Mahkeme, “yüklenen suçun işlendiğinin sabit olmadığı'' gerekçesiyle sanığın beraatına karar verdi.


DEVLET HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDI

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''eve dönüş''ün, demokratik açılım sürecinin bir safhası, planın bir parçası olduğunu söyledi. Irak'ın kuzeyinden başlay

Baykal’ın çayından mahrum olduk

Başbakan Erdoğan, demokratik açılımla ilgili olarak CHP lideri Baykal'la görüşmek istediğini, ancak Baykal’ın ‘’kameraları çok arzu ettiğini’’ söyledi


  “Ergenekon’’ dâvâsı bir yılı geride bıraktı

DANIŞTAY ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin dâvâ ile birleştirilen birinci ‘’Ergenekon’’ dâvâsının dün yapılan 117. duruşmasıyla bir yıl geride bırakıldı İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’ndeki salonda yapılan dünkü duruşmaya, tutuklu sanıklardan Mehmet Fikri Karadağ ve Ergün Poyraz katılmadı.


  Villada tatbikat

MÜNEVVER Karabulut’un katil zanlısı olarak tutuklanan C.G’ye, cinayetin işlendiği Bahçeşehir’deki villada keşif yaptırıldı.


  Teslim olan PKK üyelerinden 33’ü serbest

IRAK'TAKİ Irak’taki Kandil ve Mahmur bölgelerinden gelen ve savcılıkça ifadeleri alınan 34 terör örgütü PKK üyesinden 33’ü serbest bırakıldı.


  Çankaya: CHP ciddiyetten uzak

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün, anamuhalefet partisinin Millî Güvenlik Kurulu (MGK) toplantılarına katılmasının faydalı olacağı yönündeki önerisinin, anamuhalefet lideri ve sözcüleri tarafından ‘’günlük siyasî çekişmelere alet edilmesinin üzüntüyle karşılandığı ve ciddiyetten uzak bir yaklaşım olarak değerlendirildiği’’ bildirildi.


  Ergenekon Partisi kuruluyor

İZMİR Barosu avukatlarından Tarcan Ülük, kısa adı “ER Parti” olan Ergenekon Partisi’ni kurmak için çalışmalara başladıklarını bildirdi.


  AB sürecinde tabular yıkılıyor

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “AB süreci, Türkiye’nin daha açık tartışmasına, tabuları yıkmasına katkıda bulunmuştur. Bugün Türkiye, daha fazla konuşmakta ve tartışmaktadır” şeklinde konuştu.


  Türkiye, zaten AB’nin imtiyazlı ortağı

Avusturya’nIn eski Dışişleri Genel Sekreteri Albert Rohan, Türkiye’nin AB’ye imtiyazlı ortaklığını isteyen ülkeleri eleştirerek, “Gümrük birliğine dahil olmuş bir ülke olarak Türkiye, zaten AB’nin imtiyazlı ortağıdır” dedi.


  Cem Uzan hakkında 2. tutuklama kararı

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Fransa’ya siyasî sığınma talebinde bulunan Cem Uzan hakkında çeşitli suçlardan dolayı gıyabi tutuklama kararı çıkarttı.


  ABD askeri kargo uçağı, İstanbul’a zorunlu indi

İspanya’dan Irak’a giden C-17 Globemaster tipi Amerikan askeri kargo uçağı, kokpit camı çatladığı için İstanbul Atatürk Havalimanı’na zorunlu iniş yaptı.


  RTÜK’den Doğan ’a 3 ay süre

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Doğan Medya Grubu içinde yer alan yayıncı kuruluşların sahiplik yapılarının, 3984 sayılı Kanunun 29. maddesinin (h) ve (ı) bentlerindeki düzenlemelere uygun hale getirilmesi için 3 ay süre verdi.


  Mukaddes yolculuk başladı

İstanbul, Ankara ve diğer şehirlerden Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla hac farizasını ifa etmek için kutsal mekânlara gidecek olan ilk hacı kafileleri, mukaddes yolculuğa çıktı. Hacı adayları, kendilerini yolcu etmek üzere gelen yakınları tarafından gözyaşları ve duâlarla uğurlandı.


  Kamuoyuyla bilgiyi paylaşın

İzmİr Tabip Odası Başkanı Suat Kaptaner, Sağlık Bakanlığının, domuz gribi sebebiyle Diyarbakır merkezde eğitime bir hafta ara verilmesi kararının, kaç olgu görülmesi üzerine alındığını kamuoyuyla paylaşması gerektiğini söyledi.


  Üniversitelerde, aşı yapabiliriz

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, domuz gribiyle ilgili ‘’Bir iki üniversitede görülmeye başladığı zaman, bir iki vak'a olduktan sonra derhal aşılama projesine başlayacağız’’ dedi.


  Aşı üretiminde önemli adım

SağlIk Bakanlığı, gelecek yıldan itibaren miniklere Türkiye’de dolumu yapılan 5’li aşıları uygulayacak.


  Vatandaşlar, sigara yasağına uyum sağladı

İzmİr Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, Türkiye’nin de yararlandığı sigarayla mücadele için yapılan 125 milyon dolarlık hibeyi sağlayan ‘’Sigara Kullanımını Azaltma Bloomberg Küresel Girişimi’’ uzmanlarının, tütün kontrol çalışmalarını gözlemlemek üzere ziyaret ettikleri İzmir’de, yürütülen çalışmaları çok başarılı bulduğunu söyledi.


  Hakkâri’ye fabrika kurulsun, gençler çalışsın

HakkÂrİ Üniversitesinde istihdam edilecek 24 özel güvenlik görevlisi, 830 başvuru sahibi arasında çekilen kurayla belirlendi.


  Küçük kız maganda kurşunuyla vefat etti

Ankara Pursaklar’da evlerinin karşısındaki düğünü izlemek için balkona çıkan 3,5 yaşındaki Burçak Damla Üngör, maganda kurşununun kurbanı oldu.


  Meksika’da kadınlar için pembe taksi

Meksİka’da, sadece kadınların kullandığı, erkek yolcu almayan pembe taksiler kadınların hizmetine sunuluyor.


  Kozalağa bakıp geleceği planlıyorlar

Balıkesir’in Ayvalık ile İzmir’in Bergama ilçelerinin sınırlarında kalan Kozak Yaylası’nda yaşayan 11 bin kişi, üç yıllık ekonomik geleceklerini çam fıstığına göre planlıyor.


  Bitlis Tüneli yıl sonuna kadar hizmete girecek

Kara Yolları Genel Müdürlüğü 112. Van Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, bu yılın sonuna kadar 8 Ağustos Tüneli ve çevre yolunun bir bölümünü tamamlayarak, buradan büyük araçların geçişini sağlayacaklarını bildirdi.


  Zehir satıcılarına eş zamanlı operasyon

MANİSA’NIN Turgutlu ilçesi başta olmak üzere uyuşturucu satıcılarına yönelik 4 ilde 24 noktaya gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda göz altına alınan ve adliyeye sevk edilen 15 kişiden 10’u tutuklandı.


  SOSYAL HİZMETLER VATANDAŞIN AYAĞINA GİDECEK

TÜRKİYE’DE, ‘’Sosyal Hizmet Merkezi’’ uygulaması kapsamında artık vatandaşlar sosyal hizmetler yardımı ve desteği almak için devlete başvurmayacak, uzmanlar, sorumlu oldukları bölgelerde vatandaşın ayağına giderek durum ve ihtiyacına göre verilecek hizmeti belirleyecek.


  Hava ambulansı ile kuvöze sevk

KONYA’NIN Beyşehir ilçesinde, yeni doğan bir bebek, ilçede boş kuvöz bulunamaması dolayısıyla ambulans helikopterle Isparta’ya sevk edildi. Edinilen bilgiye göre, Beyşehir Devlet Hastanesi’nde Dudu Harmankaya (23), sezaryenle bir bebek dünyaya getirdi.


  Adrese teslim kömür yardımı

TATVAN Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, bu yıl ilçe merkezi ve köylerdeki ihtiyaç sahibi ailelerin hepsine kömür yardımında bulunacaklarını bildirdi.


  Denizli’de, BM gibi okul

DENİZLİ’NİN Honaz ilçesindeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu, çeşitli ülkelerden göç eden Ahıska Türkleri, Yunanistan ve Bulgaristan’dan göç eden ailelerin çocuklarının eğitim gördüğü bir okul olarak dikkati çekiyor.


  Balık ağına takılan patlayıcı imha edildi

TRABZON’DA bir balıkçı teknesinin ağlarına takılan patlayıcı fünyeyle imha edildi. Teknesiyle akşam saatlerinde denize açılan bir balıkçı, kısa süre sonra döndüğü Ganita mevkinde ağlarını kontrol ederken mayın olduğu öne sürülen bir cisimi fark ederek, durumu güvenlik güçlerine bildirdi.


  Türkiye’nin en uzun kumsalında, at turu

PATARA Antik Kenti’nin yanında yer alan, 18 kilometrelik kumsalıyla deniz tutkunlarının uğrak yeri olan Patara Plajı’nda yapılan at turları ilgi görüyor.


  İzmir’e, Aliyev ormanı

PETKİM A.Ş ile Ege Orman Vakfı arasında Eski Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev adına hatıra ormanı oluşturulmasına ilişkin protokol imzalandı.


  Ilgın buluşması şevk verdi

Önümüzdekİ dönemin neşriyat hizmetlerinin masaya yatırıldığı Sonbahar-2009 büro ve temsilci buluşması Konya-Ilgın’da gerçekleştirildi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.