23 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Dağdan insinler, şov yapmasınlar

İzmir Şehit Aileleri Derneği Başkanı, şehit babası Yavuz Alphan, şehit yakınlarının taleplerini yazdığı mektubu, Başbakan Erdoğan’a iletti. PKK’lıların teslim olma sürecini de değerlendiren Alphan, kimsenin kanının akmasından yana olmadığının altını çizerek, “Dağdan inecekse insinler. Herkes işinde gücünde olsun. Ben kan akmasına karşıyım. Bu vatanı, herkesin söylediği gibi birlikte kurtardık. İstiklâl Harbinde, Çanakkale’de birlikteydik. Peki, şimdi ne oldu?” diye sordu.

Dağdan insinler, ama şov yapmasınlar

İzmİr Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yavuz Alphan, PKK’lıların teslim olma süreci ile ilgili olarak, “Dağdan inecekse insinler. Herkes işinde gücünde olsun. Vatanımız kalkınsın, işşiz sayımız azalsın” dedi. Alphan, Silopi’de DTP’liler tarafından yapılan karşılama törenine ise “şov yapılmasın” diyerek tepki gösterdi.

İzmir Şehit Aileleri Derneği Başkanlığı’nı 13 yıl yürüten şehit babası Yavuz Alphan, şehit yakınlarının taleplerini yazdığı mektubu, kısa bir süre önceki İzmir ziyaretinde görüştüğü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a elden iletti. Alphan bir sayfalık mektubunda, şehitlik kanunu çıkarılması, şehit derneklerinin kamu yararına çalışan dernekler haline getirilmesi ve şehitlerin kardeşlerine özel sektörde iş verilmesini istedi. Şehit babası Alphan, Başbakan’ın, ‘gereğini yapacağız’ dediğini söyledi.

Türkiye’de yaşanan demokratik açılım ve PKK’lıların teslim olma sürecini de değerlendiren Alphan, şehit babası olarak beklentisinin Türkiye’de huzurun olması, gözü yaşlı kimsenin kalmaması olduğunu belirtti. Alphan, “Dağdan inecekse insinler. Herkes işinde gücünde olsun. Vatanımız kalkınsın, işşiz sayımız azalsın. Türkiye kalkınsın. Dünya devletlerinin üst kademelerinde olalım. Mutlu ve refah içinde olalım. İnsan dünyaya niye geliyor? Kavga etmeye mi geliyoruz? Burada ağzımızın tadıyla otursak, yemeğimizi yesek, sohbetimizi yapsak, komşuluk ilişkilerimizi geliştirsek kötü mü olur? Bundan kim kazanır, kim kaybeder?” diye sordu. Kimsenin kanının akmasından yana olmadığının da altını çizen Alphan, “Ben kan akmasına karşıyım. Bu vatanı, herkesin söylediği gibi birlikte kurtardık. İstiklâl Harbi’nde, Çanakkale’de birlikteydik. Peki, şimdi ne oldu?” ifadesini kullandı. Şehit babası Alphan, Mahmur ve Kandil’den gelen PKK’lıların Silopi’de teslim olduğu gün DTP’liler tarafından yapılan gövde gösterisine de sert tepki gösterdi. Yaşananlardan oldukça rahatsız olduğunu kaydeden Alphan, “Tamam, bunlar bu vatanın çocuklarıydı, gittiler ama işi o kadar şova döktüler, o kadar çığrından çıkardılar ki bir yerde kızmamak elde değil. Halılar serdiler, kurbanlar kestiler. Kardeşim sen bunları aldıysan, o partinin, orada 100 bin, 200 bin kişinin ne işi var? Bu insanlar aydan, fezadan gelmedi. Bir yerde hainlik yapan insanlardı” diyerek tepkisini dile getirdi.

23.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Hak ihlâlleri, Eylül’de de devam etti

  ÖZEL GEZİ PROGRAMINDA “RESMî BÖLÜMLER” DE VARMIŞ

  AKDER: Hak ihlâli

  Mardin Alay Komutanı görevden alındı

  Uçakta, domuz gribi paniği

  Merhum M. Raşid Erol Hazretleri anılıyor

  “Said Nursî Kimdir?”in dağıtımı devam ediyor

  Dağdan insinler, şov yapmasınlar

  Şovları ölçü almayın

  BAKAN ATALAY: SÜREÇ DEVAM EDİYOR

  Herkes kendine gelsin

  Sınav takvimi belirlendi

  Kaplan: Halk, barışa susamış

  Futbolun karanlık yüzü

  Bakan Şimşek, akaryakıt zammını savundu

  30 ilde, akaryakıt kaçakçılarına operasyon

  Şarabın bir zararı daha ortaya çıktı

  Birkaç fincan kahve, karaciğere faydalı

  Windows 7 piyasada

  Güvenli internet evimizde

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.