23 Ekim 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Güvenli internet evimizde

Okullardakİ güvenli internet ile aynı özellikte olan ‘’Nette Çocuk Var’’ hizmeti ile çocukların kişisel gelişimini olumsuz yönde etkileyebilecek sakıncalı içerikler, merkezi bir sistem tarafından filtreleniyor.

TTNET müşterileri, ayda 3 TL karşılığında çocukların internetten güvenli bir şekilde faydalanmalarına olanak sağlayan ‘’Nette Çocuk Var’’ hizmetine sahip olabiliyor. Okullarda kullanılan kriterler baz alınarak geliştirilen ‘’Nette Çocuk Var’’ hizmeti hakkında bilgi veren TTNET Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Onuk, ‘’TTNET olarak internette güvenlik konusuna büyük önem veriyoruz. Aile Koruma Şifresi hizmetimiz, sakıncalı görünen içeriği, ebeveynlerin filtrelemesine olanak tanırken ‘’Nette Çocuk Var’’ hizmeti, merkezi sistem aracılığı ile sakıncalı içeriğin filtrelendiği internetle buluşturuyor’’ diyerek bu hizmetten yararlanmak için herhangi bir program yüklemeye gerek olmadığını ifade etti. Açıklamada, ‘’Nette Çocuk Var’’ hizmetinin, 444 0 375 TTNET Müşteri Hizmetleri ve TTNET satış noktalarından temin edilebileceği belirtildi.

İNTERNET BEYİN FAALİYETLERİNİ

GELİŞTİRİYOR

İnternet kullanımının yetişkin beyinlerinde değişime yol açtığı bildirildi. ABD’nin Los Angeles şehrindeki California Üniversitesinde (UCLA) yapılan bir araştırmaya göre, bir haftalık internet kullanımı bile yetkişkinlerin beyin faaliyetlerinde gelişmeye sebep oluyor. Araştırma sonuçları, internet kullanmayı öğrenmenin, sinirsel faaliyet kalıplarını harekete geçirdiğini ve özellikle ileri yaşlardaki yetişkinlerde beyin faaliyetlerini ve idraki geliştirebildiğini ve bir çeşit beyin egzersizi olduğunu ortaya koyuyor. Yaş ilerledikçe, beyinde hücre faaliyetlerinin azalması ve Alzheimer hastalığına yol açan amiloid plakları birikiminin yükselmesi gibi bazı yapısal ve fonksiyonel değişimler meydana geldiği ve bunların idrak fonksiyonunu etkileyebileceği belirtiliyor. Çalışmayı kaleme alan Dr. Gary Small, ‘’İnternet kullanımı konusunda tecrübesi az olan ileri yaşlardaki kişilerin kısa bir süre bile olsa internetle meşgul olmalarının beyin faaliyetlerini geliştirdiğini keşfettik’’ diye konuştu.

23.10.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Hak ihlâlleri, Eylül’de de devam etti

  ÖZEL GEZİ PROGRAMINDA “RESMî BÖLÜMLER” DE VARMIŞ

  AKDER: Hak ihlâli

  Mardin Alay Komutanı görevden alındı

  Uçakta, domuz gribi paniği

  Merhum M. Raşid Erol Hazretleri anılıyor

  “Said Nursî Kimdir?”in dağıtımı devam ediyor

  Dağdan insinler, şov yapmasınlar

  Şovları ölçü almayın

  BAKAN ATALAY: SÜREÇ DEVAM EDİYOR

  Herkes kendine gelsin

  Sınav takvimi belirlendi

  Kaplan: Halk, barışa susamış

  Futbolun karanlık yüzü

  Bakan Şimşek, akaryakıt zammını savundu

  30 ilde, akaryakıt kaçakçılarına operasyon

  Şarabın bir zararı daha ortaya çıktı

  Birkaç fincan kahve, karaciğere faydalı

  Windows 7 piyasada

  Güvenli internet evimizde

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.