01 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Hazar’ın hukuk statüsü görüşülecek

HAZAR Denizi’nin hukuk statüsü ile ilgili toplantı, 5-6 Kasım günlerinde Türkmenistan’ın başşehri Aşkabat’ta ele alınacak.


Filipinler’i yine kasırga vurdu: 7 ölü

FİLİPİNLER'İ bir ay içinde 4. kez vuran kasırgada 7 kişi öldü. Yetkililer, başşehir Manila ve çevresindeki eyaletleri vuran, saatteki rüzgâr hızı 150

Karzai'nin rakibi Abdullah, seçimi boykot edebilir

AFGANİSTAN'DAKİ cumhurbaşkanlığı seçimin ikinci turunda Afgan lider Hamid Karzai’nin rakibi Abdullah Abdullah’ın seçimi boykot kararı alabileceği ve a


  Sırbistan, IMF ile anlaştı

SIRBİSTAN Hükümeti’nin Uluslararası Para Fonu’yla (IMF) anlaşma sağladığı bildirildi. Sırbistan Radyo Televizyonunun (RTS) haberinde, IMF ile Katma Değer Vergisi’nin (KDV) arttırılmaması konusunda görüş birliği sağlandığı belirtilirken, bütçe açığının ise bu yıla oranla yüzde 0,5 daha az olmak üzere yüzde 4 olarak öngörüldüğü kaydedildi.


  Japonya’dan Afganistan’a, 5 milyar dolarlık yardım

JAPONYA'NIN Afganistan’a 5 milyar dolar tutarından yardım yapmaya hazırlandığı bildirildi.


  Pakistan’da bombalı saldırı: 7 asker öldü

PAKİSTAN'IN Afganistan sınırında bulunan Hayber’de bir güvenlik noktasına düzenlenen bombalı saldırıda 7 Pakistan askerinin öldüğü bildirildi.


  Kazakistan, sınırdaki tedbirlerini sürdürecek

KAZAKİSTAN Sağlık Bakanlığı, domuz gribinin ülkeye girişini engellemek için sınırlardaki tedbirlere devam etme kararı aldı.


  Amazon’da kaybolan uçak bulundu

BREZİLYA'DA, Amazon üzerinde kaybolan askerî uçağın, yağmur ormanlarının ücra bir köşesinde nehre acil iniş yaptığı ortaya çıktı.


  Korsanlar, Yemen teknesini kaçırdı

SOMALİLİ korsanların bir Yemen teknesini kaçırdığı bildirildi. Bir korsan, Reuters’a telefonla yaptığı açıklamada, dün gece Yemen balıkçı teknesine Eyl limanı açıklarında saldırı düzenlediklerini belirtti.


  Alman Büyükelçisi: Din çok önemli

ALMANYA Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Dr. Eckert Cuntz, “İki ülke için de din kavramının çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.


  Ahmedinejad: İran halkıyla dost olun

İRAN Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İran halkıyla dost olmak isteyenlere cevaplarının ‘’yapıcı ve olumlu’’ olacağını belirtti ve tüm ülkelerle iyi ilişkilerden yana olduklarını söyledi.


  Nalbandyan: Açılım ve Karabağ iki ayrı süreç

ERMENİSTAN Dışişleri Bakanı Edward Nalbandyan, Türkiye ile Ermenistan arasındaki açılımla, Yukarı Karabağ meselesinin “iki ayrı süreç” olduğunu söyledi.


  Hükümeti eleştiren Nutt görevden alındı

BİRLEŞİK Krallık’ın uyuşturucu kullanımıyla ilgili danışmanı Profesör David Nutt, hükümetin uyuşturucuyla ilgili politikalarını eleştirmesinin ardından görevinden alındı.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.