01 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Bu kütüphanede Osmanlı hazinesi var!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) Kütüphanesi, TDV İslâm Ansiklopedisi’nin hazırlanması sırasında ihtiyaç duyulacak kitap ve dergileri toplamak ve bunları ilim âleminin istifadesine sunmak amacı ile 1984 yılında kurulmuştur.



Avrupa edebiyatının yeni durağı Samsun

GOETHE Enstitüsü’nün, “Kültür Köprüleri” programı çerçevesinde; Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen, Türkiye’nin 24 şehrini ve 8 Avrupa ülkesini kapsayan “Avrupa Edebiyatı Türkiye’de – Türk Edebiyatı Avrupa’da” adlı geniş kapsamlı kültür projesinin, 3–7 Kasım 2009 tarihleri arasındaki durağı Samsun!



Kitabeyi ahır sahibine zimmetlediler

ADANA’NIN Yumurtalık ilçesine bağlı Yeniköy’de, bir ahırın duvarında bulunan ve üzerinde eski yazıların yer aldığı kitabe görenleri şaşırtıyor.



Sultanların Falnamesi Amerikalıları mestetti

GEÇMİŞTE sultanların, şahların ve kumandanların bile bilinmeyen geleceği keşfetmek için kullandıkları özel falnameler, Washington’da Amerikalıların izlenimine sunuldu.



Sivasî sohbetler başlıyor

SİVASLILAR Vakfında Sivasî sohbetler başladı. Sivaslılar Vakfı Halkla İlişkiler Birim Başkanı Ömer Şanlı, sohbetlerin vakıf salonunda her Perşembe günü yatsı namazını müteakiben başlayacağını bildirerek, sohbetlerin Şemsi Sivasi divanından ve Sivas’a özgü sıla gezmeleri’nin bir nev'î karışımı olacağını söyledi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.