01 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Terörü birlikte bitireceğiz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davudoğlu, Barzani ile yaptıkları görüşmelerde ortak geleceğe yönelik vizyonu beraberce şekillendirdiklerini belirterek, “Bu vizyonda barış, güvenlik, gelişme var, istikrar var, terör yok. Ekonomik geri kalmışlık, ön yargı yok. Türkiye ile Irak arasında artık insan ve mal akışı olacak, ama güvenliği tehdit eden bir terör adımı olmayacak” diye konuştu.


ABD, ASKERLE OLMAYACAĞINI ANLADI

Katıldığı bir TV programında sorulan “ABD eskiden Türkiye'deki darbeleri desteklerken şimdi darbelere karşı Türkiye'yi mi destekliyor?” sorusuna Emekl

Ergün: Ordu demokratik düzeni hazmetmeli

Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Hüseyin Ergün, ‘’Türk Silahlı Kuvvetleri içinde darbe için heveslenen, darbeye zemin hazırlayan grupla


  TÜRKİYE, ANAYASALARLA DELİ GÖMLEĞİ GİYDİ

PROF. Doğu Ergil de “Güvenlik Belgesi” ile ilgili bakanların, bürokratların hatta birçok siyasetçinin bilgi sahibi olmadığını, bunun büyük trajedi olduğunu dile getirdi.


  PKK sempatizanları otobüs yaktı

Ataşehİr’de bir grup PKK sempatizanı, seyir halindeki belediye otobüsünü durdurup molotof kokteylleri ile ateşe verdi.


  Önceliğimiz, dağdan dönüşler

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay, Avrupa’dan gelecek terör örgütü mensuplarına yönelik bir çalışma olmadığını belirterek, ‘’Avrupa’dan gelişleri birinci planda görmüyorum.


  Cuntacılar tasfiye edilsin

İNSAN Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Kütahya Şubesi üyesi bir grup, ‘’İrtica ile Mücadele Eylem Planıyla’’ ilgili soruşturmada adları geçen kişilerin yargılanması talebiyle eylem yaptı.


  ANAVATAN, DP ile birleşti

Türkİye’nİn en köklü partilerinden Demokrat Parti (DP) ile Anavatan Partisi (ANAVATAN) DP çatısında birleşti. Anavatan Partisi 10. Olağan Büyük Kongresi ile DP 6. Olağanüstü Büyük Kongresi’ni dün gerçekliştirdi.


  Kabil’de komuta yine bizde

Türkiye, Kabil Bölge Komutanlığını, sıra tekrar kendisine geldiği için bugünden itibaren ikinci defa ve bir yıl süre ile üstlenecek. Kabil Bölge Komutanlığı görevinin devralınmasıyla Afganistan’daki personel mevcudu, yaklaşık 2007 yılındaki seviyesine çıkacak.


  Yıldırım: Bilişimin de merkezi olacağız

UlaştIrma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin bugün sadece ulaşımın, enerjinin merkezi değil, kısa sürede bilişimin de merkezi olacağını belirtti.


  Kavaf: Sıkıntının sebebi küreselleşme

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Türkiye’nin çektiği sıkıntıların küreselleşmenin bir sonucu olduğunu ancak, hükümetin sorumluluğu sadece global krize bırakmadığını, bu süreçte ülke dinamiklerini, üretim sektörünü ayakta tutacak tedbirleri hayata geçirdiğini, bu anlamda hızlı hareket ettiğini bildirdi.


  Erdoğan: Seçimi zamanında yapacağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Artık seçimler ilan edilen tarihlerde yapılacak. 2 ay, 3 ay öne alırsın ayrı mesele... Seçimin tarihi ne zamansa seçim o zaman yapılacak’’ dedi.


  Mayına basan asker yaralandı

AğrI’nIn Doğubayazıt ilçesi kırsalında mayına basan asker yaralandı. Alınan bilgiye göre, Doubayazıt 1. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı Çetenli Karakol Komutanlığı ekiplerince, İran sınırındaki Kızılkaya Köyü kırsalında sürdürülen arazi arama-tarama faaliyeti sırasında, piyade er Ali Akbaş (21) mayına bastı.


  Otomobiller çarpıştı: 3 ölü

Bolu’da Gerede-Karabük kara yolundaki trafik kazasında 3 kişi öldü.


  Fuarda Said Nursî büyük ilgi gördü

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından düzenlenen 28. İstanbul Kitap Fuarında, Yeni Asya Neşriyat da yerini aldı. 3. salon 108/A’da yenilik ve sürprizlerle okurların karşısına çıkan Yeni Asya Neşriyat’ın ana teması “1 milyon kişiyi daha Said Nursî ile tanıştıralım” olarak belirlendi. Fuarda Said Nursî fotoğrafları ziyaretçilerden yoğun ilgi görürken, geçtiğimiz günlerde gazetemizle birlikte verilen “Said Nursî Kimdir?” kitapçığı ücretsiz dağıtıldı.


  Poyraz, Marmara’da deniz ulaşımını aksattı

MARMARA ve Kuzey Ege’de önceki akşamdan itibaren etkili olan poyraz, deniz ulaşımını olumsuz etkiledi.


  Doğu’da kar, İstanbul’da sel

TÜM yurtta etkili olan sağanak yağış, bazı bölgelerde su baskınlarına yol açtı. Erzurum ve Ardahan ise beyazlara büründü.


  Açık cezaevinden firar

EDİRNE Tarım Açık Cezaevinden 2 kişi firar etti.


  Bir tondan fazla uyuşturucu yakalandı

GÜVENLİK güçleri, son bir haftada bir tondan fazla uyuşturucu ele geçirdi.


  Galiçya Şehitleri için anıt yapılacak

BİRİNCİ Dünya Savaşı’nda Galiçya cephesinde savaşan ve Slovakya topraklarında şehit düşen Türk askerleri için anıt yapılacak.


  Mezarlıktaki 2 ceset sel sularına kapıldı

ŞANLIURFA'NIN Bozova ilçesinde önceki gece meydana gelen selde, bir köyde aralarında 1 şehidin cenazesinin de bulunduğu çok sayıda mezar tahrip oldu.


  Uzman çavuş, kaçak kazıda yakalandı

UŞAK'TA kaçak kazı yapan biri uzman çavuş 17 kişi gözaltına alındı.


  Ankara, atıl bina mezarlığı gibi

ANKARA'NIN gözde yerlerindeki kamu ya da özel sektöre ait bazı binalar atıl durumda bekliyor.


  Yazarımız duâ bekliyor

RAHATSIZLANARAK hastaneye kaldırılan yazarımız Şaban Döğen’in tedavisi, İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölümü yoğun bakımında sürüyor.


  Huzuru yetimlere yardımda buldu

KONYA’DA 53 yaşındaki Akife Takan, 32 yıllık evliliğinden çocuk sahibi olamadığı için, evlât hasretini, yetim çocuklara yardım eli uzatarak dindirmeye çalışıyor.


  Feodalite toplumumuzda arızî bir durumdur

ŞANLIURFA Valisi Nuri Okutan, toplumumuzda hem cemiyetin hem de ferdin ön planda olduğunu belirterek, “Feodalite, bizim toplumumuzda arızî bir durumdur” dedi.


  Erzurum şehir merkezine mevsimin ikinci karı düştü

Erzurum şehir merkezine mevsimin ikinci karı düştü. Önceki gün akşam saatlerinde Palandöken’in yüksek kesimlerine düşen kar, sabah saatlerinden itibaren şehir merkezinde etkili olmaya başladı.


  Mıcır kazası: 2 ölü 1 yaralı

İZMİR’İN Bergama ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi vefat etti, 1 kişi de yaralandı.


  Yakmak istediği kalorifer kazanı patlayınca, can verdi

KÜTAHYA’DA bir giyim firmasına ait depodaki kalorifer dairesinde meydana gelen patlamada, 1 kişi öldü.


  Sitenin istinad duvarı şiddetli yağmurda yıkıldı

TRABZON’DA bir istinat duvarının yıkılması sonucu, duvarın altında kalan dört araçta maddî hasar oluştu.


  Vali Salihoğlu’nun makam aracı kaza yaptı

GÜMÜŞHANE Valisi Enver Salihoğlu’nun makam aracı, Trabzon’da kaza yaptı.


  Yeni mahallî birlikler kuruluyor

BAKANLAR Kurulu kararı doğrultusunda yedi mahallî birlik kurulacak.


  ATM’de hırsızlık girişimi

ANTAKYA’DA ATM cihazından hırsızlık yapmaya çalışan 3 zanlı, kaçarken polisin takibi sonucu yakalandı. Alınan bilgiye göre, Mehmet Kafadar Caddesi’nde bir bankaya ait ATM cihazının alarmını etkisiz hale getirip oksijen kaynağıyla açmaya çalışan 3 zanlı, çevredeki vatandaşların fark etmesi üzerine kaçmaya başladı.


  Yeryüzü Doktorları Nijer’de

KURULDUĞU günden bu yana muhtaçlara yardım etmeye çalışan Yeryüzü Doktorları yine Nijer’de. 25 Ekim – 2 Kasım arasında Nijer’de olacak 8 kişilik tıbbi yardım ekibi, 3 Kasım’da yurda dönecek.


  İran’da tiryakiler arttı

İRAN'DA sigara içenlerin sayısında yüzde 1,2’lik artış olduğu bildirildi. Tütün Mamulleri Şirketinin verilerine göre, ülkede sigara içenlerin sayısı son bir yılda yüzde 1,2 artarak 12 mil-yona çıktı.


  Yağmur bereket getirdi

Gazİantep’te üç günden bu yana aralıklı olarak devam eden yağmurun zeytin üreticilerini sevindirdiği bildirildi.


  İsrail’in herşeyi düşman

ESKİŞEHİR'İN Sivrihisar ilçesinde, yaban hayatı koruma ve geliştirme sahası Balıkdamı Göleti’ndeki balık türlerinin, ilk defa yaklaşık 15 yıl önce görülen İsrail yayınları yüzünden yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.