01 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

ORTADOĞU, ESKİ TIR PAZARI OLDU

Edİrne’nİn Gümrüklerden Sorumlu Vali Yardımcısı Ali Deniz Süren, Avrupa’da belli bir yaşın üzerinde veya AB standartlarına uymayan veya kullanımdan düşürülen TIR’ların, başta Irak olmak üzere Orta Doğu ülkelerine gönderildiğini belirtti.

Son iki ayda gönderilen TIR sayısında büyük artış olduğunu anlatan Sürmen, şu bilgileri verdi: ‘’Kapıkule Sınır Kapısı’ndan giriş yapan modeli eskimiş veya AB ülkelerinde trafikten düşürülmüş TIR’lar, Irak, Suriye ve İran’a gönderiliyor. Bu TIR’lar bazen sınır kapımızda da sıkıntılara neden oluyor. Geçiş için eksik belgesi olan TIR’lar bazen sınır kapımızda birkaç gün beklemek zorunda kalıyor. Bu bekleme diğer Türkiye’ye giriş yapan TIR’ların işlemlerinin de yavaşlamasına sebep oluyor. Arkadaşlarımızın özverili çalışmaları sayesinde sıkıntıları aşmaya çalışıyoruz’’ dedi.

Kapıkule Gümrük Başmüdürü Kaptan Kılıç ise genelde Orta Doğu ülkelerine gönderilen TIR’ların 2000-2008 model olduğunu belirtti. Ayda 3 bin TIR’ın Türkiye üzerinden transit işlemlerini yaptırarak Irak’a gönderildiğini ifade eden Kılıç, şunları söyledi: ‘’Irak bir savaştan çıktı. Haliyle ülke toparlanıyor. Avrupa’nın değişik ülkelerinden toplanan binlerce dorse ve çekici Irak’ta oluşturulan pazarda satışa sunuluyor. Bu TIR’lar bizden sadece transit işlemlerini yaptırıyorlar. TIR’ların Ulaştırma Bakanlığından geçici plaka alması gerekiyor. Ulaştırma Bakanlığından işlemlerini tamamladıktan sonra TIR’lar sınır kapımızdan geçebiliyor.’’

Kılıç, Eylül ayında bin 500, Ekim ayında ise yaklaşık 3 bin TIR’ın Avrupa’dan Orta Doğu ülkelerine gönderildiğini belirtti.

01.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  Doğal gaza talep bütün dünyada arttı

  ORTADOĞU, ESKİ TIR PAZARI OLDU

  GAP illerinde, süt sığırcılığına destek

  TOKİ, PTT’ye kargo üssü kuruyor

  KTO: Enflasyon, yüzde 4.38 arttı

  AB’de, işsizlik rekor kırıyor

  Çiftçi üretimi bırakmaya başladı

  İhracat yüzde 30, ithalat yüzde 39 azaldı

  Türk Akpet, Rus Lukoil’in oldu

  İran’daki gübre fabrikası iyi para kazandırdı

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.