01 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

F.Bahçe Kayserispor önünde

FENERBAHÇE ile Kayserispor, lig tarihinde bugün 29. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 28 maçta Fenerbahçe 18, Kayserispor ise 4 galibiyet alırken, 6 maç da berabere sonuçlandı.

Sarı-lacivertli takımın toplam 67 golüne, sarı-kırmızılı ekip 28 golle karşılık verdi. İki takım arasında geçen sezon yapılan maçlarda Kayserispor İstanbul'da 4-1, Fenerbahçe'de Kadir Has Stadı'nın açılış maçında Kayseri'de 2-0 galip geldi. Bu arada, iki ekip arasında ligde yapılan son 7 maçtan 3'ünü Kayserispor, 3'ünü Fenerbahçe kazanırken, 1 maç da berabere sonuçlandı. Diğer yandan, 5 Mart 1994 tarihinde İstanbul'da yapılan maçın ardından iki takım arasında oynanan son 16 lig karşılaşması da golsüz sonuçlanmadı. Fenerbahçe ile Kayserispor, yarınki maçla birlikte Kayseri'de 15. kez karşılaşacak. Kayseri'deki 14 maçta Fenerbahçe 7 galibiyet alırken, 5 maç berabere sonuçlandı. Ev sahibi ekip sadece 2 kez taraftarlarına Fenerbahçe galibiyeti sevinci yaşattı. Kayseri'de Fenerbahçe 25, Kayserispor ise 11 gol attı. Kadir Has Stadında saat 20.00'de başlayacak maçı Tolga Özkalfa yönetecek.

01.11.2009


 

G.Saray, Sivas'ı ağırlıyor

TÜRKCELL Süper Lig'de geride kalan hafta ezeli rakibi Fenerbahçe'ye derbi maçta yenilen Galatasaray, bugün evinde yapacağı Sivasspor mücadelesinde moral arayacak.

Lider Fenerbahçe'nin 5 puan gerisine düşen ve zirve yarışından uzaklaşmak istemeyen Galatasaray, Sivasspor maçını kazanarak hem yeniden bir hava yakalamak, hem de taraftarına kendisini affettirmek istiyor. Sezona kötü bir başlangıç yapan ve teknik direktör Bülent Uygun'un ardından göreve Muhsin Ertuğral getirilen Sivasspor ise Gaziantepspor karşısında aldığı galibiyetin moraliyle İstanbul'dan puanla dönebilmenin hesaplarını yapıyor. Galatasaray takımında, Sivasspor maçı öncesi sakatlıkları devam eden Emre Aşık ve Baros'un yanı sıra Fenerbahçe maçında kırmızı kart gören Keita ile Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Bucaspor karşılaşmasında kırmızı kart gören Brezilyalı futbolcu Elano takımdaki yerlerini alamayacaklar. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak maçı hakem Bülent Yıldırım yönetecek.

01.11.2009


 

DÜNYANIN EN İYİ FUTBOLCUSU KİM?

PORTEKİZ Milli Takımı ve Real Madrid'in dünyaca ünlü yıldızı Cristiano Ronaldo, bugün, Avrupa'nın en iyi beş liginde oynayan tüm futbolcuların gerçek performanslarına dayanan dünyanın ilk objektif futbol klasman sistemini açıkladı.

Diğer futbol klasmanları kişisel yorumlara ve izlenimlere dayanırken, Castrol tarafından hayata geçirilen Castrol Rankings (Castrol Klasmanı) her pası, her ikili mücadeleyi ve 2000'den fazla oyuncunun her bir hareketini yılın her maçında değerlendiriyor. Bu değerlendirmede objektif analiz yöntemlerini ve son derece ileri teknolojiyi kullanan Castrol, yağlarını geliştirirken kullandığı bilimsel yaklaşımı ve uzmanlığı futbola da uyguluyor. Castrol Rankings, dünyanın en iyi oyuncusunun kim olduğuna dair asırlık tartışmaya son veriyor. Castrol Rankings, her ay periyodik olarak güncelleniyor. Böylelikle bundan sonra, tarihte ilk kez futbol tutkunları www.castrolfootball.com adresini ziyaret ederek Kaka'nın gerçekten Gerrard'dan daha iyi performans gösterip göstermediğini ya da Messi'nin Thierry Henry'den daha etkili olup olmadığını düzenli olarak kontrol edebilcekler. Futbolseverler ayrıca Castrol Rankings'i oyuncunun ülkesi, pozisyonu ya da kulübüne göre özelleştirerek inceleyebilir ve destekledikleri oyuncuları ya da takımları karşılaştırabilirler.

EKİM 2009 CASTROL RANKİNGS - İLK 10

Castrol Rankings'te üçüncü sırada yer alan Ronaldo, basın toplantısında yaptığı konuşmada, Lionel Messi ve sıralamada birinci sırayı alan Barcelona'nın forveti Thierry Henry ile arasındaki farkı kapatmaya söz verdi ve şunları söyledi: "Castrol Rankings, her oyuncunun en tepeye tırmanmak isteyeceği bir klasman... Castrol Rankings'te bir numaraya çıkarsanız, yorumlarla değil gerçek verilerle bu başarıyı elde ettiğiniz artık tartışmasız olarak kabul edilir. Bu nedenle yeşil sahalarda en iyi futbolcunun ben olduğumu kanıtlamak için Castrol Rankings'te ilk sıraya çıkmayı hedefliyorum." Henry'nin eski milli takım arkadaşı ve Castrol Elçisi Marcel Desailly ise şöyle konuştu: "Thierry Henry çok uzun süredir Avrupa futbolundaki en istikrarlı golcülerden birisidir. Castrol Rankings'in tepesinde olmasına şaşırmadım. Kale önünde elbette mükemmeldir, ancak onu bu kadar olağanüstü bir oyuncu yapan, Barcelona'nın hücum futboluna yaptığı toplam katkıdır. Henry'yi takımın bu kadar önemli bir parçası yapan da budur."

01.11.2009


 

6 holigana 6 bin 720 lira para cezası

TRABZON İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından 6 kişiye toplam 6 bin 720 lira para cezası verildi, bu kişilerden ikisi 4 ay spor müsabakalarının seyrinden men edildi.

İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında, Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda oynanan futbol müsabakalarında, 5149 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un ilgili maddesine aykırı davrananlar hakkında verilen karar şöyle: ''18 Eylül 2009 tarihinde oynanan Trabzonspor-Antalyaspor müsabakasında deniz tarafı kale arkası tribünde maytap tarzı yanıcı madde atan bir kişiye 4 ay spor müsabakalarının seyrinden men ve bin 120 lira, aynı yerde barut yakan bir kişiye 4 ay spor müsabakalarının seyrinden men ve bin 120 lira ceza verilmiştir. 2 Ekim 2009 tarihinde oynanan Trabzonspor-Gaziantepspor müsabakasında kavga ve taşkınlık çıkarıp kötü söz sarf eden 3 kişiye bin 120'şer lira, 30 Ağustos 2009 tarihinde oynanan Trabzonspor-Bursaspor müsabakasında maraton tribününde misafir seyirci taraftarlarına karşı kötü söz sarf eden bir kişiye de bin 120 lira idari para cezası verildi.''

01.11.2009


 

Emre taraftarla sanal sohbet yapacak

FENERBAHÇELİ futbolcu Emre Belözoğlu, Fenercell'in yeni uygulamasıyla, taraftarla ''sanal sohbet (chat)'' yaparak, soruları cevaplayacak.

Emre, 3 Kasım Salı günü 16.30-17.30 saatleri arasında Can Bartu Tesisleri'nden, Fenercell hatlarından SMS ile soru gönderen taraftarlara yanıt verecek. Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, Emre ile yapılacak sohbeti taraftarların www.fenercell.tv adresli internet sitesinden canlı izlenebileceği bildirildi.

01.11.2009


 

Ayhan: Hakkımda çıkan haberler yalan

GALATASARAYLI futbolcu Ayhan Akman, dün bir gazetede hakkında çıkan haberin gerçeği yansıtmadığı açıkladı.

Ayhan Akman, Galatasaray Kulübü'nün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, gazetede ''Galatasaray'da Ayhan krizi'' ve ''Ayhan kızıp gitti'' başlıklarıyla yayınlanan haberin hayal ürünü olduğunu dile getirerek, ''Tüm kulvarlarda başarıyı hedefleyen takımımızın çalışmalarına azimle ve uyum içinde devam ettiğinin bilinmesini isterim. Kamuoyunun ve taraftarlarımızın bu asılsız haberlere itibar etmemelerini rica ederim'' ifadelerini kullandı.

01.11.2009


 

MANİSA REİNALDO'NUN SÖZLEŞMESİNİ FESHETTİ

MANİSASPOR'DA Brezilyalı oyuncu Reinaldo De Souza'nın sözleşmesi karşılıklı feshedildi. Kulüp basın sözcüsü Zeki Ayaydın, Denizlispor ile oynadıkları hazırlık karşılaşmasında Reinaldo'nun dizinden sakatlandığını, uzun süre sahalardan uzak kalacak futbolcu ile yaptıkları görüşme sonucunda sözleşmesini karşılıklı feshettiklerini bildirdi.

29 yaşındaki futbolcu, Manisaspor forması ile 16'sı lig 3'ü de Türkiye Kupası maçı olmak üzere mücadele ettiği 19 maçta 1 gol kaydetti.Bu arada, Ziraat Türkiye Kupası'nda Kayserispor ile yapılan maçta, sol ayak tarak kemiği kırılan orta saha oyuncusu Dilaver Güçlü ameliyat edildiği belirtildi. Dilaver'in yaklaşık 6 hafta sahalardan uzak kalacağı ifade edildi.

01.11.2009


 

AĞRI VALİSİ İPEK ŞENOĞLU İLE TENİS OYNADI

CUMHURİYET Bayramı kutlamaları kapsamında Ağrı'ya gelen milli tenisçi İpek Şenoğlu, Vali Mehmet Çetin ile tenis oynadı. Lütfi Yiğenoğlu Stadı'nı gezen Vali Mehmet Çetin ile İpek Şenoğlu, spora yönelik projelerden söz ettiler.

Şenoğlu, daha sonra çocuklarla, ardından Vali Mehmet Çetin ile tenis maçı yaptı. Çetin ile Şenoğlu'nun tenis maçı berabere tamamlandı. Milli Tenisçi İpek Şenoğlu, ''Büyük şehirlerde yaşayan insanların yararlandığı birçok imkandan, Ağrılı vatandaşların da yararlandığını görmek beni çok sevindirdi. Ben buraya gelirken, Ağrı'yı birçok faaliyetten yoksun bir şehir olarak hayal ediyordum. Ama hayal ettiğim şehir ile gerçek Ağrı arasında çok büyük fark var'' dedi. İstanbul'da kamp yaptığı sırada Vali Çetin ile tanıştığını anlatan Şenoğlu, ''Sayın Valimle tanıştığımızda beni Ağrı'ya davet etmişti. Keşke Sayın Valim gibi ülkemizde bu kadar değerli yöneticiler olsa. Burada spora gönül vermiş çok değerli insanlar var. Spora destek veren herkese teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

01.11.2009


 

KADİR HAS STADI DOMUZ GRİBİNE KARŞI İLAÇLANDI

TÜRKCELL Süper Lig'de 1 Kasım Pazar günü Kayserispor-Fenerbahçe maçının oynanacağı Kadir Has Stadı'nın ilaçlandığı bildirildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan yazılı açıklamaya göre, Kadir Has Stadı'nın soyunma odaları, lavabo ve tuvaletleri ile turnikeler, mescit, dinlenme alanları, korkuluk ve tırabzanları domuz gribi ile haşerelere karşı ilaçlanarak dezenfekte edildi. Açıklamada, Kadir Has Stadı'nın bütün bölümlerinin her hafta periyodik olarak temizlenerek ilaçlandığı ve personeline de belirli aralıklarla temizlik ve hijyen konularında bilgiler verildiği kaydedildi.

01.11.2009


 

KAZIM: TÜRKİYE'DE HERKES TEKNİK DİREKTÖR

FENERBAHÇELİ futbolcu Kazım Kazım, kimilerine abartılı ve şımarıkça gelen hareketleri, rakibe öz güven duygusunu hissettirmek adına yaptığını bildirdi.

Fenerbahçe Dergisi'nin Kasım ayı sayısında röportajı yer alan Kazım, ''şımarık değil öz güven sahibi'' olduğunu belirterek, maç öncesi ve maç içerisinde, insanların abartılı ve şımarıkça gördüğü hareketleri, rakibe bu öz güven duygusunu hissettirmek adına yaptığını kaydederek, şu ifadeleri kullandı: ''Bu kendine güven ile şımarıklık, bazen karıştırılabiliyor ve anlaşılamıyor maalesef. Ama maçın ve sahanın içinde de rakibimize, o kendinizdeki güveni, o atmosferin gereği olan o şımarıklığı, o gözdağını vermek zorundayız. Belki seyirciler bunu şımarıklık olarak algılıyor, ama o bizim sonuçta rakibimize vermemiz gereken bir duygu. Ben o hareketleri seyirciye karşı değil, rakibe karşı yapıyorum.'' Fenerbahçeli futbolcu, Türk insanının futbolla yaşadığına vurgu yaparak, şunları kaydetti: ''Türkiye'de futbol bir din gibi yaşanıyor. Burada hiçbir şey unutulmuyor. Maçlardaki tansiyonlar çok yüksek. Mesela İngiltere'de maçı kaybederseniz, kapınızı kapatırsınız, o sizin bir alanınızdır. O özelinizin içinde kalırsınız. Ama burada kapınızı kapatsanız bile, bahçenizdeki çimlerinizi kesen adam, bir anda sizin teknik direktörünüz Christoph Daum haline dönüşüyor ve 'Niye böyle oluyor? Neden böyle bu işler? Ne olacak bu takımın hali?' gibi sorular soruyor. Yani Türkiye'de herkes teknik direktör.''

01.11.2009


 

Ersan 2 yıl sonra NBA'de forma giydi

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi'ne (NBA) iki yıl aradan sonra geri dönen Milli Basketbolcu Ersan İlyasova, takımı Milwaukee Bucks ile yeni sezondaki ilk resmi maçına çıktı.

NBA'in Doğu Konferansı takımlarından Bucks'ta mücadele eden İlyasova, normal sezonun ilk maçında deplasmanda karşılaştıkları Philadelphia 76ers'a 99-86 mağlup oldu. Mücadele kenardan başlayan Basketbol Milli Takımı'nın genç oyuncusu, sahada toplam 17 dakika 41 saniye kalırken, 11 sayı 4 ribaunt ve 1 asist ile karşılaşmayı tamamladı. Ersan İlyasova, Avrupa Basketbol Şampiyonası nedeniyle takıma geç katıldığını belirterek, ''Antrenör Skiles, henüz daha oyuncuları deneme aşamasında. Kafasındaki ilk beşe karar vermiş değil. Ben de NBA'e geri dönmemin ardından takıma alışmaya çalışıyorum. Normal sezonun ortasına kadar takım iyice oturmuş olur ve ben de ilk beşin değişmezi olurum'' dedi. Hafta içindeki antrenmanlar sırasında yüzüne aldığı darbe nedeniyle karşılaşmaya ''maske'' ile çıkan Ersan, darbe koruyucuyu iki hafta daha takacağını söyledi. 2006-2007 sezonunda ''çaylak oyuncu'' olarak ilk kez Amerikan Profesyonel Ligi'nde mücadele eden genç oyuncu, son iki yılı Avrupa'da Barcelona formasıyla geçirdikten sonra 2009'da tekrar NBA'e dönmeye karar vermişti.

01.11.2009


 

Utah Jazz galip, Toronto mağlup

NBA'DEKİ diğer Türk oyunculardan Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, kendi sahasında Los Angeles Clippers'ı 111-98 mağlup etti.

Denver'a karşı oynadığı sezonun ilk maçında dizinden sakatlanan Milli Basketbolcu, bu karşılaşmada yer almadı. Batı Konferansı'nın güçlü ekibi Jazz'de Paul Millsap 23, Deron Williams 21 ve Carlos Boozer 20 sayı ile takımı galibiyete taşıyan oyuncular oldu. Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Kanada takımı Toronto Raptors ise sezonun ikinci mücadelesinde deplasmanda karşılaştığı Memphis Grizzlies'a 115-107'lik skorla mağlup oldu. Raptors'da Türkoğlu 14 sayı, 2 ribaunt, 1 asistle oynadı. Chris Bosh'un 37 sayılık performansı Kanada temsilcisinin galibiyete elde etmesine yetmedi. Grizzlies'ta Zach Randloph 30 sayı, Marc Gasol 19 sayı, O.J. Mayo da 18 sayı ile oynadı.

01.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.