11 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Trabzon bu sezon ne çektiyse solunda çekti

Bu yazının başlığından sonra aklınıza ne geliyorsa o. Trabzonspor Beşiktaş karşısında 10'a yakın pozisyon bulup, en az yedisini atamıyorsa bu olsa olsa Trabzon işi, Trabzon klasiği olurdu.

Rakibini kendi on sekizine hapseden, yedi defansla savunma yapan Beşiktaş karşısında bu kadar pozisyon üretebildiği için herkes Trabzonsporlu oyunculara ve teknik direktöre teşekkür etmeli. Bir de madalyonun diğer yüzü var. Sonuç olayı.

Trabzonspor, bütün büyük maçlarda pozisyonları daha çok bulup en sonunda sahadan boynu bükük ayrılan takım oldu hep. Bu sefer bu olmayacak sandık ama yanıldık. Trabzonspor bu sene en fazla sola yatırım yaptı ama ne çektiyse solundan çekti. Gabriç 2,5 milyon Euro ile transfer edildi ama sahada yürüyecek hali yok. Cale, ne şiş yansın ne kebap havasında. Buna rağmen, Umut, Colman, Selçuk, Tayfun, Song ile son zamanların en etkili futbolun oynadı. Öyle olmasa Beşiktaş pozisyon üretirdi. 3 pozisyon buldu. İkisi gol birini de Sylva çıkardı.

Trabzonspor yedi yüz de yüz pozisyon buldu, sıfır gol. Bu futbolun değil golcülerin adaleti. Gökhan Ünal'ı taraftarın yuhalaması yanlış ama onun sorumsuz tavrı da yanlış. Umut, saha sola deplase oluyor, pres yapıyor ama hiçbir zaman tipik bir son vuruşçu değil. Böyle maçlarda Colman sahne alıyor, gol ya da goller atarak sorunu çözüyordu. O da suskun kalınca Trabzonspor bir tek gol bile bulamadı. Teknik direktör Bross sahaya sürdüğü kadro ve zamanında yaptığı değişikliklerle bizden tam puan aldı. Maçın eksiği goldü. O da kendisinin değil, sahadakilerin işi. Trabzonspor'da işler kötü.

Bunlardan en fazla etkilenen Alanzinho, çıktı maçını oynadı. Sahada skor dışında her şey Trabzonspor lehineydi. Son dakikalarda yönetimi istifaya davet edenlere şunu sormak lazım: Yönetim o anda istifa etse, ya da maçtan önce istifa etse ne olacaktı, sonuç mu değişecekti? Taraftarın, bunları da sorgulaması lazım. Yoksa kuru kuru istifa davetleri makbul değil. Trabzonspor'un yapacağı moralini bozmadan, yoluna devam etmesi. Takım, takım oluyor. Takım oldukça, oyuncuların bireysel zenginlikleri de artacak. Böyle bir dönemde yönetime ve bazı oyunculara eleştirilerin dozu artacaktır. Bunları da yönetim ve oyuncular makul görmelidir.

KADİR BIYIKLI / [email protected]

11.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  SON SÖZÜ MEHMET SÖYLEDİ

  Trabzon'da Fatih Tekke sesleri

  Akgül: Okullarda spor dersi istiyoruz

  OLİMPİK HAVUZ VAR, TEK BİR SPORCU YOK

  KARATE MİLLİ TAKIMI KAZABLANKA'YA GİTTİ

  TÜRKCELL MİLLİ TENİSÇİ MARSEL'E SPONSOR OLDU

  Trabzon bu sezon ne çektiyse solunda çekti

  GUİZA: İSPANYOL TV'LERE AÇIKLAMA YAPMADIM

  BEŞİKTAŞ'TA "VOLECİ ŞEREF" 5. YILINDA ANILDI

  F.BAHÇE ÜLKER LİDER SİENA'YI KONUK EDİYOR

  Gözler 21 Kasım'da

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.