15 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

LUCESCU YOL GÖSTERDİ

UKRAYNA'NIN Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Türk Milli Takımı'nın Şenol Güneş ile dünya, Fatih Terim ile Avrupa üçüncüsü olduğunu belirterek, bu kadar başarılı Türk teknik direktörler varken milli takımın başına yabancı teknik direktör aranmasını anlamadığını söyledi.

Antalya'ya Bulgaristan A Milli Takımı ve Antalyaspor ile özel maçlar yapmak için gelen Ukrayna ekibi Shakhtar Donetsk'in Rumen çalıştırıcısı Lucescu, Fatih Terim'in ayrılmasından sonra Türk Milli Takımı için adının anıldığına dikkati çekerek, ''Türk Milli Takımı'ndan teklif almadım. Zaten Shakhtar ile iki yıllık sözleşmem var. Bu nedenle şu anda Türkiye'de çalışmam mümkün değil. Ben görevimin başındayım'' dedi.

KİM GEÇMELİ DİYE İSİM VEREMEM

''Türk Milli Takımı için Türk mü yoksa yabancı teknik direktör mü daha iyi olur?'' sorusunu cevaplandıran Mircea Lucescu, ''Türkiye Şenol Güneş ile dünya üçüncüsü, Fatih Terim ile Avrupa üçüncüsü oldu. Türk çalıştırıcılar milli takımda başarılı oldu. Bu kadar başarılı Türk teknik direktör varken milli takımın başına neden yabancı teknik direktör aranıyor. Ancak karar Türkiye Futbol Federasyonu'nundur. Türkiye'de hangi Türk hocanın milli takımın başına geçmesi konusunda yorum yapamam'' diye konuştu. Türkiye ligleri hakkında da konuşan Lucescu, Türkiye liginin çok kaliteli olduğunu söyledi. Şampiyonluk için konuşmanın erken olduğuna işaret eden Lucescu, ''Türkiye'de ligler henüz yeni başladı sayılır. Şu anda kimin şampiyon olacağı belli olmaz. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş iyi oynuyor. Beşiktaş kötü başlangıç yaptı ama toparlandı. Türkiye liglerini fırsat buldukça izlemeye çalışıyorum, ancak biz de yoğun çalışıyoruz'' dedi.

TEKİROVA BELEDİYESPOR'A DESTEK

Öte yandan Lucescu, kendisini kamp yaptığı otelde ziyaret eden Tekirova Belediyespor'a destek verdi. TFF 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Tekirova Belediyespor'un futbolcuları, kulübün onursal başkanı ve Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Uras ile Mircea Lucescu'yu, kaldığı Mardan Spor Kompleksi'nde ziyaret etti. Mardan'ın stadında Tekirova Belediyesporlu futbolcularla tanışan Lucescu, bir süre sohbet etti. Başkan Yusuf Uras, Lucescu'ya kalem seti ve Tekirova beldesini tanıtan bir albüm armağan etti. Lucescu, kalem setini çok beğenen Lucescu, futbolcularla hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra otelde, başkan Yusuf Uras ile sohbet eden Lucescu, ''Ocak ayında takımla Antalya'ya kamp yapmak için geleceğim. O zaman Tekirova Belediyespor ile maç yapalım. Takımı görmek istiyorum'' dedi. Uras da, beldenin 15 bin turistik yatağa sahip olduğuna işaret ederek, ''Tekirova Belediyespor takımının maçlarında yüzde 70 bayan taraftar oluyor. Bayan taraftarlarımız maçlara çocuklarıyla geliyor'' diye konuştu. Lucescu, daha sonra Tekirova Belediyespor takım formasını imzaladı.

15.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  LUCESCU YOL GÖSTERDİ

  Hidayet ve Mehmet galip

  SURİYE FUTBOLU YARDIM BEKLİYOR

  Broos: Ayrılmam için baskı var

  POTADA DERBİ GÜNÜ: G.SARAY- F.BAHÇE

  BEŞİKTAŞ COLA TURKA EFES'İ KONUK EDİYOR

  SERHAT AKIN ALMAN 2. LİGİNE TRANSFER OLDU

  DOMUZ GRİBİ BİR TURNUVA DAHA İPTAL ETTİRDİ

  G.SARAYLI FUTBOLCULARIN AYAKLARI BAKIMA ALINDI

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.