15 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

SURİYE FUTBOLU YARDIM BEKLİYOR

TÜRKİYE-Suriye arasındaki siyasal ve ekonomik ilişkilerin olumlu seyri, Suriyeli futbolcuları da umutlandırdı. Suriye futbol camiası, işbirliği konusunda sıranın kendilerine gelmesini bekliyor.

Suriye futbol camiasında Türk futbol kulüpleriyle işbirliği yapılmasını, menajerlik distribütörlüğü verilmesini isteyen de var, maçların şifreli yayınlanmasından şikayetçi olan da... Yaklaşık 60 yıldır profesyonel düzeyde futbolla ilgilenen Musa Şemmaz, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a çağrıda bulunarak ''Suriye'de en fazla taraftarı olan takım Fenerbahçe. Bu işbirliğini başlatmak da Fenerbahçe'ye düşer. Taraftar, kulübü göreve çağırıyor'' diyor. Musa Şemmaz'a göre, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın Fenerbahçeli olması, Suriye'de sarı-lacivertli taraftar sayısı artırıyor. Suriye'nin El İttihad takımı ile 2007 yılında yaptığı dostluk maçı, Fenerbahçe'nin Suriye'deki ününü pekiştirmiş. 79 yaşındaki Musa Şemmaz, Türkiye-Suriye futbol ilişkisinin Fenerbahçe-El İttihad maçından çok önce, 1955 yılına kadar uzandığını söylüyor. Şemmaz, iki ülke arasındaki futbol ilişkisinin yeniden kurulabileceğini belirtiyor. Suriye-Türkiye milli takım maçlarında 3 kez forma giyen Şemmaz, futbol kariyerine Türkiye'de devam edebilecekken eşikten dönmüş. 1961 yılında Beşiktaş'tan 80 bin dolar transfer ücretiyle teklif aldığını anlatan Şemmaz, Suriye yönetiminden izin alamayınca futbol hayatına ülkesinde devam etmiş.

MİLLİ TAKIM KALECİSİ SAİD

Suriye milli takım kalecisi Samir Said de Türk futbolunu yakından takip eden isimler arasında yer alıyor. Uydu yayını başlamadan önce Türk takımlarının maçlarını, Türk kanallarının izlenebileceği sınıra yakın yerleşim birimlerine giderek izlediklerini anlatan Said, maçların şifreli kanallarda yayınlanmasından şikayetçi. Suriye futbol kulüplerinde oynayan futbolcuların ikinci yıldan itibaren bonservislerini aldıklarını anlatan Said, ''Türkiye liginde oynamayı çok istiyoruz'' diye konuşuyor.

15.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  LUCESCU YOL GÖSTERDİ

  Hidayet ve Mehmet galip

  SURİYE FUTBOLU YARDIM BEKLİYOR

  Broos: Ayrılmam için baskı var

  POTADA DERBİ GÜNÜ: G.SARAY- F.BAHÇE

  BEŞİKTAŞ COLA TURKA EFES'İ KONUK EDİYOR

  SERHAT AKIN ALMAN 2. LİGİNE TRANSFER OLDU

  DOMUZ GRİBİ BİR TURNUVA DAHA İPTAL ETTİRDİ

  G.SARAYLI FUTBOLCULARIN AYAKLARI BAKIMA ALINDI

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.