17 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Kur’ân bülbülleri yarıştı, hiç kaybeden olmadı

Türkiye’de ilk kez düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma ve Türkçe mealini etkili okuma yarışmasının Ordu ayağı yapıldı.

Kısa adı KAB Platformu olan ‘Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu’ tarafından tertip edilen yarışmanın Ordu ayağı Ordu Sosyal Gelişim Derneği (OSGED) tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ordu finaline, daha önceden yapılan elemeyi geçen 10 kişi katıldı. Önce Kur’an-ı Kerim, ardından mealinin okunduğu yarışmada Süleyman Şemsek Ordu il birincisi oldu. Şemsek, 4 Nisan 2010’da Trabzon’da yapılacak olan Karadeniz Bölge Yarışması’na Ordu’yu temsilen katılacak. Ordu Sosyal Gelişim Derneği (OSGED) Kurucu Başkanı Nurettin Odabaş ‘Oku’ ile başlayan Kur’an’ın okunmamasından duydukları üzüntü sebebiyle böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirtti. Odabaş, yapılan anket çalışmalarının, Türkiye’de insanların evlerinde büyük oranda Kur’an-ı Kerim bulunduğunu gösterdiğini, ancak çok az okunduğunun ortaya çıktığını ifade etti. Kur’an-ı Kerim’i okuma, dinleme ve anlama kültürünü geliştirmek istediklerini aktaran Odabaş, “Gerçekten de kaybedeni olmayan bu yarışma güzel okuma üslubunu genç kuşaklara aktarmak, güzel okuyan yetenekleri ortaya çıkarmak, anlamı ile birlikte doğru ve güzel okumayı teşvik etmek ve ayetlerini gönüllere taşırken, okunan ilâhi kelamın içerdiği mesajları akıl ve düşünce dünyasına aktarmak gibi amaçlarla tertip edildi.” dedi. Türkiye genelinde bir çalışma yapıldığını aktaran Odabaş, anket sonuçlarına göre halkın yüzde 94’ünün evinde Kur’an-ı Kerim olduğu, yüzde 78’inin evinde meal olduğu, üçte birinin de Arapçasından Kur’an okumayı bildiğini, ancak sadece yüzde 5’inin düzenli olarak meal ya da tefsirlere başvurduğunun tespit edildiğini söyledi.

İZMİR

“Kur’an’ın Anlamıyla Buluşmak Platformu” tarafından Türkiye genelinde tertip edilen Kur’an-ı Kerim’i ve Meâlini Güzel Okuma Yarışması’nın İzmir finali Bornova Ali Rıza Güven Camii’nde yapıldı. Sabah namazının ardından başlayan yarışmaya vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Ali Rıza Güven Camii’nde 10 finalist birbirinden güzel tilâvetler sunarak izleyicilere Kur’an ziyafeti sundu. Yarışmada Abdullah Türk birinci, Abdullah Çay ikinci, Ahmet Yüksel üçüncü oldu.

AKSARAY

Aksaray Kültür ve Çevre Derneği (AKÇED) tarafından organize edilen ‘Kur’an-ı Kerim ve Meâlini Güzel Okuma Yarışması’ il seçmeleri halka açık olarak düzenlendi. Tarihi Ulu Camide yapılan yarışmaya 15 ile 45 yaş arasında bulunan tüm vatandaşların katılabildiğini belirten yetkililer, dereceye giren yarışmacıların Aksaray’ı bölge yarışmasında temsil edeceğini ifade ettiler. İlk elemelerde Kur’anı Kerim ve meâlini en güzel şekilde okuyan 11 isim, daha sonra bir kere daha jüri önüne çıktılar. En güzel şekilde Kur’an’ı bir kere daha okuyan yarışmacılardan Kâzım Yalçın birinci olurken, Çapan Altındağ ikinci ve Ahmet Demirel üçüncü oldu. İç Anadolu Bölgesi için Ankara’ya gidecek bu 3 isim Aksaray’ı temsil edecek.

17.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Kur’ân bülbülleri yarıştı, hiç kaybeden olmadı

  Helsinki’de Mevlânâ etkinlikleri düzenlendi

  Zeytinburnu’nda mevlevî ayini

  Dizi yapımcılarını peşinden koşturan albüm

  Gemi maketleri damacanada

  “Sufî Rock” konserleri devam ediyor

  İpek Yolu’na özel sergiler

  Karagöz-Hacivat’a sahip çıkılıyor

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.