18 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

İNÖNÜ DEPLASMAN DEĞİL

TÜRKCELL Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında 21 Kasım Cumartesi günü yapılacak dev maç öncesi, derbinin oynanacağı BJK İnönü Stadı'nda son yıllarda konuk Fenerbahçe'nin galibiyet açısından üstünlüğü bulunuyor.

Ezeli rakipler arasında Dolmabahçe'de yapılan son 10 lig maçında Fenerbahçe 7, Beşiktaş 3 galibiyet aldı. BJK İnönü Stadı'nda son 4 lig maçını da kazanan Fenerbahçe, Dolmabahçe'deki son 10 lig maçında ise toplam 16 gol atıp, 12 gol yedi. İki takım arasında BJK İnönü Stadı'ndaki son 10 lig maçında hiç beraberlik elde edilmezken, Beşiktaş ile Fenerbahçe, birbirlerine sadece 2'şer maçta gol atamadı. Evinde Fenerbahçe ile yaptığı son 4 lig maçını da yitiren Beşiktaş, ezeli rakibine karşı BJK İnönü Stadı'ndaki son lig galibiyetini 30 Ekim 2004 tarihinde 2-1'lik skorla aldı.

FENERBAHÇE DOLMABAHÇE'DE 58-54 ÜSTÜN

Beşiktaş ile Fenerbahçe, derbi maçın yapılacağı BJK İnönü Stadı'nda bugüne dek 162 karşılaşma oynadı. Resmi ve özel bu 162 maçın 58'inde Fenerbahçe sahadan galip ayrılırken, Beşiktaş 54 galibiyet elde etti. BJK İnönü Stadı'ndaki 50 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. İki ekip arasında Dolmabahçe'de yapılan maçlarda siyah-beyazlıların toplam 183 golüne, sarı-lacivertliler 196 golle karşılık verdi. Ezeli rakiplerin Dolmabahçe'deki son randevusunda Fenerbahçe, geçen sezonki lig maçını 2-1 kazandı. Öte yandan, iki takım arasında BJK İnönü Stadı'nda yapılan 71 lig maçında ise Fenerbahçe 25, Beşiktaş 24 galibiyet alırken, 22 maç da berabere bitti. Dolmabahçe'deki lig maçlarında siyah-beyazlılar 69, sarı-lacivertliler ise 68 gol attı.

DERBİDE EN UCUZ BİLET 75 TL

BEŞİKTAŞ ile Fenerbahçe arasında 21 Kasım Cumartesi günü BJK İnönü Stadı'nda oynanacak derbi maçın biletleri, Biletix'ten satışa çıkarıldı. Karşılaşmada ev sahibi Beşiktaşlı taraftarlar için ayrılan biletler Biletix gişeleri, 0216 556 98 00 numaralı Biletix Call Center ve www.biletix.com.tr internet adresinden dün sabah satışa sunuldu. Fenerbahçe taraftarları için bilet satışının 19 Kasım Perşembe günü saat 10.00'dan itibaren Şükrü Saracoğlu Stadı Migros yanındaki Biletix gişesinden yapılacağı açıklandı. Derbinin bilet fiyatları şöyle: VIP üst B ve E: 650 TL, VIP üst A ve F: 450 TL, VIP alt A ve F: 250 TL, VIP alt B ve E: 320 TL, VIP alt C ve D: 400 TL, Numaralı orta: 250 TL, Numaralı kenar: 225 TL, Kapalı üst: 250 TL, Kapalı alt: 200 TL, Yeni açık: 75 TL, Eski açık: 75 TL, Konuk Takım (Eski açık): 75 TL.

18.11.2009


 

GÖZLER GUİZA VE BOBO'DA OLACAK

TÜRKCELL Süper Lig'de Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında 21 Kasım Cumartesi günü yapılacak derbi maçta her iki takımın da formsuz golcüleri Bobo ile Güiza, oynama şansı bulmaları durumunda taraftarlarına gol sevinci yaşatmayı amaçlıyor.

Beşiktaş'ın Brezilyalı golcüsü Deivson Rogerio Da Silva ''Bobo'' ile Fenerbahçe'nin İspanyol forveti Daniel Gonzalez Güiza, bu sezon geçmişe oranla formsuz bir görüntü sergiliyor. Beşiktaş'ta 5. sezonunu yaşayan 24 yaşındaki Bobo, bu sezon 9 lig maçında toplam 503 dakika sahada kaldı ve 2 gol attı. Bobo'nun, siyah-beyazlı forma altında Fenerbahçe'ye 5 golü bulunuyor. Fenerbahçe'de 2. sezonunu geçiren 29 yaşındaki İspanyol ''Gol Kralı'' Güiza ise bu sezon ligde 10 maçta toplam 791 dakika sahada kalırken, 4 kez gol sevinci yaşadı. Güiza, forma giydiği 4 Beşiktaş derbisinde 3 gol atmayı başardı.

18.11.2009


 

VURAL: TRABZON'U YENERSEK BROOS GÖNDERİLİR

KASIMPAŞA Teknik Direktörü Yılmaz Vural, pazar günü oynanacak Trabzonspor maçını kazanmaları halinde Trabzonspor'da büyük değişimler olacağını söyledi.

Tecrübeli çalıştırıcı, zorlu maçı kazanmaları halinde Trabzonspor Yönetim Kurulu'nun Teknik Direktör Hugo Broos'un görevine son vereceğini ima etti. Ligde takımlar için büyük küçük ayrımı yapmadığını da dile getiren Vural, Trabzonspor maçıyla ilgili olarak şunları söyledi:"Bizim Trabzonspor maçını kazanmak gibi mecrubiyetimiz var. Rakiplerimiz ile aramızdaki puan farkını attırmak için mutlaka Trabzonspor maçını kazanmamız lazım. Biz zaten o maçı kazanırsak Trabzonspor'da büyük değişimler olur. Bu da Trabzonspor'un menfaatine olur."

18.11.2009


 

GS Bonus Card tanıtıldı

GALATASARAY Spor Kulübü ile Denizbank ve Garanti Bankası'ın işbirliğinde oluşturulan GS Bonus Card'ın tanıtım toplantısı yapıldı.

Kartın lansman basın toplantısında Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan, Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Galatasaraylı futbolcular, Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin ve DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş katıldı. Galatasaray Kulubü Başkanı Adnan Polat, GS Bonus Card projesiyle taraftarlara pası verdiklerini ve onlardan golü atmalarını beklediklerini söyledi. Galatasaray'ın büyük bir taraftar kitlesi olduğuna vurgu yapan Polat, "Taraftarlarımızın sayısının yüksek olduğunu söylüyoruz. 25 milyon taraftarımız var deniyor. Bunun yüzde 4'ü kadar kendimize ilk başta hedef koyduk. Bu projelerden dolayı taraftarlar bizi desteklesin. Onlara pası verdik, bu defa golü onların atmasını bekliyoruz." diye konuştu.Bir gazetecinin Galatasaray Kulübü'nün Denizbank'tan kullanılan ve hala ödenmeyen kredi ile ilgili bir sorusuna Başkan Polat, "Konumuz GS Bonus Card'tır." diyerek cevap vermedi.

RİJKAARD: OYUNCULARIM ŞAŞIRTTI

Başkan Polat, Türk takımlarından Avrupa'da her zaman başarı beklendiğini ifade ederek, şunları söyledi:"Rakiplerimizin bütçeleri bizim bütçelerin kat be kat üstünde. Biz onların çok gerisindeiz. Böyle olunca onlarla mücadele etmek zor oluyor. Taraftarların günlük harcamaları üzerinden kulübe gelir sağlanacak. Tüm taraftarların bu kartı edinmesini bekliyoruz."Başkan Polat, kriz döneminde kulüpte işlerin sağlıklı gitmesi için giderleri düşürüp gelirleri attırmaya çalıştıklarını kaydetti. Polat, Türk Telekom Arena'dan yıllık 60 Milyon Lira gelir beklediklerini sözlerine ekledi. Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, oyuncularının yeteneğini her zaman bildiklerini belirtirken, "Onların reklam filminde başarılı bir şekilde oynamaları beni çok şaşırttı. Taraftarlarımız bu kartları alsın." diye konuştu.

18.11.2009


 

Bisiklette bir üst sınıfa yükseldik

ULUSLARARASI Bisiklet Birliği (UCI) tarafından 2. HC (Hors Category) sınıfına yükseltilerek, dünyanın en önemli bisiklet turları arasına girmeyi başaran 46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu ile ilgili İstanbul'da basın toplantısı düzenlendi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği'ndeki (TSYD) toplantıya, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, federasyon asbaşkanı Abdurrahman Açıkalın ile 45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu genel klasman birincisi Daryl Impey katıldı.

CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN DE KATKISI VAR

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun, dünya bisikletinin şampiyonlar ligi olarak kabul edilen 2. HC kategorisine yükseltilmesinin Türkiye adına büyük önem taşıdığına dikkati çeken Emin Müftüoğlu, ''Özellikle 44. yarışta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ödül törenine katılması ve organizasyonu himayesine almasıyla önemli bir mesafe katettik. İki yılda da turun klasmanını en üst düzeye çıkardık. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde çok fazla kişinin katkıları var. Bir hayal gerçek oldu'' dedi. Federasyon olarak artık sporcu yetiştirebilmek ve yıldız isimler çıkarabilmek için çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını dile getiren Emin Müftüoğlu, 46. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ardından Ankara'da Avrupa Yol Şampiyonası'nı düzenleyeceklerini, başarıyla gerçekleştireceklerine inandıkları bu organizasyonların ardından Dünya Şampiyonası düzenleyebilecek konuma geleceklerini kaydetti.

18.11.2009


 

DÜNYA ŞAMPİYONU ESKİ GÜREŞÇİ GÜÇLÜ'YE DESTEK

PANKREAS iltihaplanması teşhisiyle bir hafta önce hastaneye kaldırılan ve sosyal güvencesi bulunmayan dünya şampiyonu eski güreşçi Zekeriya Güçlü'ye moral ziyaretleri sürüyor.

Pankreas iltihaplanması teşhisiyle bir hafta önce hastaneye kaldırılan ve sosyal güvencesi bulunmayan dünya şampiyonu eski güreşçi Zekeriya Güçlü'yü Güreş Federasyonu Başkanı Dr. Osman Aşkın Bak da ziyaret etti. Güçlü'yü tedavi gördüğü hastanede ziyaret eden Başkan Dr. Osman Aşkın Bak, ''Şampiyon güreşçimize her türlü desteği vereceğiz. Camiamız ve federasyonumuz Güçlü'yü yanlız bırakmaz, bırakmayacak da.'' dedi. Maddi ve manevi olarak her türlü desteği vereceğini söyleyen Başkan Bak, ''Güreş Federasyonu güreşçilerimizin her zaman yanında olacaktır'' dedi.

18.11.2009


 

DARÜŞŞAFAKA NBA'DEN DOUBY'İ TRANSFER ETTİ

BEKO Basketbol Ligi'nde mücadele eden Darüşşafaka Cooper Tires, ABD'li oyuncu Quincy Douby ile 1 yıllık sözleşme imzaladı.

NBA takımlarından Toronto Raptors'tan gelen Douby, 1.91 metre boyunda ve 25 yaşında. Rutgers Koleji'nden mezun olduktan sonra 2006 yılı seçmelerinde Sacramento Kings tarafından 19. sırada seçilen Douby, 3 yıl boyunca burada forma giydi. Bu sezon başında D-League'de Erie Bayhawks takımına geçen Douby, buradan da Hidayet Türkoğlu'nun forma giydiği Toronto Raptors'a transfer oldu. Rutgers Koleji'nde 17.8 sayı, 2.9 ribaunt ve 2.7 asist ortalamaları tutturan Douby, Rutgers tarihinin en çok sayı ortalaması olan 6. oyuncusu oldu. 2008 yılında Los Angeles Lakers'a 32 sayı atan Douby, kariyer rekorunu kırarken, aynı sezon Sacramento'da 74 maç, bir sezon sonra da Sacramento ve Toronto'da toplam 27 maçta forma giydi.

18.11.2009


 

ŞAMPİYON TÜRK JOKEYLER DÜNYA SAHNESİNDE

TÜRKİYE'NİN iki şampiyon jokeyi Halis Karataş ve Selim Kaya, yurt dışında ülkeyi temsil ediyor.

Ankara'da yarış sezonun sona ermesinin ardından yurt dışına açılan Karataş ve Kaya, hatırı sayılır uluslararası turnuvalara katılıyor. Yarışseverlerin ''sihirbaz'' lakabını taktığı Karataş, Güney Afrika Cumhuriyeti'nde 2021 Kasımda düzenlenecek Enternasyonal Jokey Turnuvası'na katılmak için bu ülkeye gitti. Sea The Stars ile Arc De Trıomphe'yi kazanan Michael Kinane, Afrika'nın en çok kazanan jokeyi Andrew Fortune ile Darrly Holland ve Rıchard Hughes'in de katılacağı yarışlarda, dünya karması ile Güney Afrika karması mücadele edecek. Selim Kaya ise 5 ay kalacağı Birleşik Arap Emirlikleri'nde ilk yarışlarına çıktı. Bu yarışlarda kendisinden beklenen performansı gösteremeyen Kaya, Jebel Ali Hipodromu'nda düzenlenecek yeni yarışlara hazırlanıyor.

18.11.2009


 

ANKARAGÜCÜ, SOLLİED'LE 700 BİN AVRO'YA ANLAŞTI

ANKARAGÜCÜ, teknik direktörlük görevine getirmeyi planladığı Norveçli teknik adam Trond Sollied ile 2 yıllığına prensip anlaşmasına vardı.

Sarı-lacivertliler, Ankara'ya getirdikleri Trond Sollied ile yapılan görüşmelerin ardından kendisiyle prensipte anlaşırken, Norveçli teknik adamın, eşi ve çocuğuyla görüşmek üzere yarın ülkesine gideceği bildirildi. Ankaragücü Kulübü Genel Menajeri Ender Yurtgüven ise 19 Kasım Perşembe günü Norveç'e giderek Sollied ile protokol imzaladıktan sonra ikilinin Ankara'ya döneceği kaydedildi. Bu arada Sollied'in, Ankaragücü'nden yıllık 700 bin Avro olmak üzere 2 yıl için 1 milyon 400 bin Avro alacağı öğrenildi.

18.11.2009


 

KARATEDE 2 ALTIN, 2 GÜMÜŞ VE 3 BRONZ KAZANDIK

6. Dünya Ümitler ve Gençler Karate Şampiyonası'nda Türkiye, 2 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı.

Fas'ın başkenti Rabat'ta 3 gün süren şampiyonada, genç erkekler katada final maçında Mısır'ı 41 yenen Türkiye, bu kategoride altın madalya kazandı. Dünya Şampiyonu olan genç erkek kata milli takımının yanısıra ümit bayanlar 47 kiloda Neslihan Çalışkan da altın madalyaya ulaştı. Şampiyonada ayrıca ümit bayanlar 57 kiloda Şeyda Burucu ile genç erkekler 78 kiloda Mustafa Utku Şahin gümüş, genç erkekler 65 kiloda Erman Eltemur, 52 kiloda Ali Kemal Zeren ve 57 kiloda da Göksel Karaca bronz madalya elde etti.

18.11.2009


 

Rijkaard risk alacak mı?

YORUM / Güven Ardahan

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, sezon başından bu yana takımına 4-3-3 sistemini aşılamaya çalıştı. Başkan Adnan Polat'a transferleri de bu sisteme göre yaptırdı. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı ve Fenerbahçe derbisinde aldığı yenilgi ile bu sistemle devam edemeyeceği kanaatine vardı. Hemen 4-3-2-1 düzenine geçerek, geri dörtlünün önüne Mustafa Sarp, Mehmet Topal ve Barış Özbek gibi savunma gücü yüksek olan oyuncuları yerleştirdi.

Fenerbahçe derbisinden sonra çıktığı 3 maçını da kazanan Rijkaard'ın taktiksel açıdan sıkıntısı var. Yedek kulübesinde oturttuğu Brezilyalı genç oyuncu Elano'nun İngiltere ile yapılan dostluk maçında ortaya koyduğu güzel futbol karşısında yine forma vermeyecek mi? Sadece Elano mu, cezası biten Keita da görev bekliyor. Bu açıdan bakarsak Rijkaard'ın işi şimdi daha zor. Bu hafta savunmadaki üç savaşçı oyuncuyla mı devam edecek, yoksa eskisi gibi takıma hücum futbolu mu oynatacak? Rijkaard bu hafta Manisaspor karşısında üçlü savunmacı ile sahaya çıkarsa, forvette Arda sağda, Kewell solda ve santraforda Nonda oynayacak. Keita, Elano ve Aydın gibi isimleri maçın gidişatına göre oyuna sokacak. Ya da Arda, Keita, Kewell ve Nonda gibi dört etkili silahı bir arada oynatabilir. Ancak kaybedilen puanlardan sonra böyle riske gireceğini düşünmüyorum.

18.11.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.