18 Kasım 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Öymen istifa etmezse, CHP gereğini yapmalı

Balkız, CHP’li Öymen’e sert tepki göstererek, Öymen’in Atatürk’ün arkasına sığınmaktan vazgeçmesini söyledi ve ‘’Sayın Öymen istifa etmez ise CHP yönetimi gereğini yapmalı, parti yapmaz ise CHP’de bu düşünceyi savunmayanlar istifa ederek gereğini yapmalılar’’ dedi.


O VAHŞETİN ÖVÜLMESİ, CHP'NİN İÇYÜZÜNÜ ORTAYA ÇIKARDI

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in terörle mücadeleden söz ederken Dersim isyanını örnek vermesin

Başsavcıyı Ergenekon savcıları dinletti

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin’in Ergenekon savcılarının talimatı ile dinlendiğini ve bu konuda kendi


  Aksoy: Demokratik açılımı destekliyoruz

MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Kazım Aksoy, demokrasinin yerleşmesi adına hükümetin demokratik açılımına destek verdiklerini açıkladı.


  Darbeler, Türkiye’yi ekonomik olarak geriletti

ESKİ bakanlardan Hasan Celal Güzel, darbeler olmasaydı Türkiye’nin ekonomik açıdan en iyi 10 ülke arasında olacağını söyledi.


  Parti kapatarak istikrar olmaz

HÜKÜMET Sözcüsü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ‘’Türkiye’de kabul etmek gerekir ki bugün siyasi partilerin dernekler kadar, meslek kuruluşları, odalar kadar teminatı yoktur’’ dedi.


  Devlet projesini AKP yürütüyor

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ‘’Demokratik Açılım Projesi’’nin bir devlet projesi olduğunu ancak AKP Hükümeti eliyle yürütüldüğünü bildirdi.


  Basın kartına özel sektörden de indirim geldi

BAŞBAKANLIK Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) medya mensuplarına trafikte park kolaylığı sağlamasının ardından, şimdide özel sektörle anlaşma yaparak gazetecilerin ulaşım, giyim, mobilya ve sigorta hizmetlerinden indirimli olarak yararlanma imkânı getirdi.


  İmralı’ya 5 mahkûm

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın hükümlü bulunduğu İmralı Cezaevine 5 mahkûmun gönderildiği bildirildi. Şeyhmuz Poyraz, Cumali Karsu, Hakkı Alkan, Hasbi Aydemir ve Bayram Kaymaz adlı mahkûmların, İmralı ile irtibatın sağlandığı Mudanya’ya getirildikleri, daha sonra askerî bir gemiyle adaya götürüldükleri öğrenildi.


  Bir an önce AB’ye girmeliyiz

DIşİşlerİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Biz en kısa sürede AB’ye girmek istiyoruz” dedi.


  Ertürk: Bankalar izah etsin

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Ahmet Ertürk, ‘’Sizin işiniz bu kadar kötüyken bankaların işlerinin iyi olması çok fazla bir şey ifade etmiyor.


  Hükümet konağında patlama: 1 ölü, 18 yaralı

DİyarbakIr'In Silvan ilçesinde Hükümet Konağı'nın kazan dairesinde meydana gelen patlamada 1 kişi öldü.


  Dörtyol’da eğitime A gribi tatili

Hatay’In Dörtyol ilçesi Kaymakamı Hayri Sandıkçı, ikisi öğrenci 4 kişide domuz gribi virüsü tesbit edildiğini, okul ve dershanelerde eğitim-öğretime 23 Kasıma kadar ara verildiğini bildirdi.


  Bakan’ın çocukları domuz gribi oldu

SağlIk Bakanı Recep Akdağ, halk arasında “domuz gribi” olarak bilinen Pandemik A H1N1 gribine aşı uygulaması kapsamında 4 yaşındaki kızının ve 24 yaşındaki oğlunun “domuz gribi”ne yakalandığı için aşı olmadıklarını, ancak kendisinin ve eşinin aşı yaptırdığını bildirdi.


  Hak gaspları kabul edilemez

Türkİye Başörtüsüne özgürlük Platformları ve gözlemcileri Konya’da gerçekleştirilen 7. Başörtüsüne Özgürlük Platformları toplantısında bir araya geldi.


  Metrobüs zammı mahkeme yolunda

Tüketİcİler Birliği, metrobüs ücretlerine yapılan zammın iptali için Bölge İdare Mahkemesi’ne başvuracak. Metrobüs durağında eylem yapan birlik üyeleri, son zamla birlikte metrobüse ‘zambüs’ yakıştırmasını yaptı.


  Diyanet: Para bağışı, kurban yerine geçmez

Dİn İşleri Yüksek Kurulu, kurban kesmek yerine bedelinin muhtaç kişilere ya da ilgili kurumlara verilmesiyle kurban ibadetinin yerine getirilmiş olamayacağına karar verdi.


  KURBANLIK HAYVANA KÖTÜ MUAMELEYE CEZA

KurbanlIk hayvana kötü muamelede bulunanlara, hayvanları koruma kanununa göre 336 ile 672 TL arasında idarî para cezası uygulanacağı belirtilerek, vatandaşlar uyarıldı. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala satış merkezlerindeki hazırlıklar devam ediyor.


  Engelliler, Özürlüler Şûrâsı’ndan çekildi

Engellİler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, konfederasyon olarak 4. Özürlüler Şurası’ndan çekildiklerini bildirdi.


  Fahri müfettişlerden trafik kazası uyarısı

Fahrİ Trafik Müfettişleri Derneği, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, sürücüleri daha dikkatli olmaları konusunda uyardı.


  Krizde, cinayet ve intiharlar arttı

Bursa’da cenaze hizmetleri veren Raber Cenaze Hizmetleri Genel Müdürü Cengiz Çetin, yaşanan ekonomik krizle birlikte başta cinayet ve intiharlar olmak üzere ölüm oranlarında artış olduğunu söyledi.


  Eğitimde kalite AB ile artacak

Hitit Üniversitesi tarafından yönetilen ve Gazi Üniversitesinin de ortak olduğu AB destekli ‘’TI-SAETO Leonardo Da Vinci Yenilik Transferi Projesi’’ ile öz değerlendirme metodu kullanarak eğitimde kalitenin yükseltilmesinin amaçlandığı bildirildi.


  Kapıkule’de GDO’lu ürün denetimi sürüyor

GENETEĞİ Değiştirilmiş Organizmalı (GDO) ürünlerin ithalat, kontrol ve denetimiyle ilgili yönetmeliğin 26 Ekimde yürürlüğe girmesinin hemen ardından Kapıkule Sınır Kapısı’nda başlatılan denetimler sürüyor.


  Doğdukları değil doydukları yerdeler

GÜNEYDOĞU Anadolu Bölgesinin sanayi, ticaret ve ihracat merkezi konumundaki Gaziantep’te yaşayanların yüzde 30’unu başka illerde doğanlar oluşturuyor.


  Hasankeyf’i kurtarma planı hazırlandı

ÇEVRE ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Hasankeyf’i yok etmeye dönük planlarının olmadığını, Ilısu Barajı’nın, Hasankeyf’i korumak için yapıldığını belirterek, ‘’Hasankeyf imar planı şu an bitti, şahane bir koruma eylem planı hazırlandı’’ dedi.


  Nemrut Kayak Merkezi kayakçıları bekliyor

BİTLİS İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Fevzi Taşdemir, Tatvan’a 13 kilometre uzaklıkta bulunan ve Nemrut Dağı eteklerine inşa edilen, 2 bin 550 metre uzunluğundaki Nemrut Kayak Tesisi’nin, Türkiye’nin kayak merkezi olacağını söyledi.


  Belediye binasına silâhlı saldırı

MALATYA’NIN Battalgazi Belediyesi binasına bir kişinin pompalı tüfekle ateş açması sonucu 4 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, dün su faturasını ödemek üzere belediyeye giden Hıdır A. ile belediye personeli arasında tartışma yaşandı.


  Kayseri, Venedik gibi olacak

KAYSERİ’DE şehir merkezi dışına alınması çalışmalarına başlanan tarihî demiryolu güzergâhının yerinde ili Venedik gibi yapacak kanal projesi hayata geçirilecek.


  Büyükşehir Belediyesi’ne 110 bin TL’lik icra takibi

SAKARYA Büyükşehir Belediyesi’ne 110 bin TL’lik borcu dolayısıyla icra takibine gelen alacaklı avukatları, borcun 3 taksitte ödeneceği taahhüt edilince hacizden vazgeçti.


  İslâm bilime öncü oldu

DünyanIn önde gelen İslâm Bilim Tarihi Uzmanı Prof. Dr. Fuat Sezgin, insanlığın Rönesans ninnileri ile büyüdüğünü, kendilerine Müslümanların dünyayı öküzün boynuzunda sandığının öğretildiğini belirterek, ‘’Halbuki Müslümanlar 10. yüzyılda göğün ve yerin eğiminin sabit mi değişken mi olduğunu hesaplamak için rasathane kurdu’’ dedi.


  Atlantis yörüngeye oturdu

Florİda’dakİ Kennedy Uzay Merkezi’nden fırlatılan uzay mekiği Atlantis, 8.5 dakika içinde yörüngeye yerleşti.


  Günde bir elma iyi gelir

Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, elmanın tanıtımı için ‘’Günde Bir Elma İyi Gelir’’ kampanyası başlattıklarını bildirdi.


  Plâstik kapta yoğurt mayalamayın

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmail Gümrükçüoğlu, yoğurt yapmak için kaynatılan sütün plâstik kapların içine konulması halinde plâstiğin çözünerek bir kısmının süte geçtiğini söyledi.


  Dayakçı erkeklere fişleme

Bİrleşİk Krallık’ta, dayakçı erkeklerin kayıt altına alınması ve gelecekteki eşlerinin, bu erkeklerin aile içi şiddet geçmişi konusunda bilgilendirilmesi planlanıyor.


  3G ile telefon satışları patladı

Türkİye’de bireysel olarak yurt dışından getirilen mobil cihaz sayısı, Üçüncü Nesil Mobil İletişim Sistemlerinin (3G) devreye girdiği Temmuz ayında yaklaşık yüzde 130 artış gösterdi.


  Kalp hastalarına “meditasyon” teklifi

MüslümanlarIn günde beş vakit namaz kılarak dünya işlerinin stres ve baskısından sıyrılıp Rabbiyle buluşmasında zaten otomatik olarak yerine getirdiği bir nev'î “meditasyonun”, kalp hastalarındaki ölüm riskini azalttığı belirtildi.



Bütün haberler

Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Mehmet Kutlular’ın STV Haber’deki programını izlemek için tıklayın.
Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.