08 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

Elano

Galatasaray'ın bu sezon en önemli ve en maliyetli transferi olan Brezilyalı genç yıldız Elano oynadığı futbolla tam bir hayâl kırıklığımeydana getirdi.

Transferi 19 milyon Euro'ya mal olmasına karşılık, ligde geride bıraktığımız 15 hafta sonunda sarı kırmızılı ekibe kazandırdığı bir maç bile yok. Rijkaard'ın görev verdiği maçlarda sahada adeta dolaşan bu futbolcunun 19 milyon Euro'yu haketmediğini düşünüyorum. Buna karşılık Brezilya milli takımında mevkisinde Kaka, Ronaldinho, Diego gibi yıldızlar olmasına karşılık 43 kez milli takım formasını giyme başarısını göstermesi şaşılacak bir durum. Demek ki, Brezilya milli takımında disiplinli futbolu, duran toplardaki ustalığı ve teknik becerisiyle ön plana çıkmasını biliyor.

Elano'nun neden dünyanın en popüler ve en gözde futbolu oynanan İngiltere liginden Galatasaray'a geldiği şimdi anlaşılıyor. Brezilya milli takımında direkt oynayabilmesi için Galatasaray'a gönderilmiş. Brezilya milli takım hocası Dunga'nın "Senin sürekli oynuyabileceğin bir takıma gitmeni isttiiyorum" sözleri Türkiye'ye gelmesinde en önemli faktördü. Ama Elano milli takımda yakaladığı başarıyı Galatasaray'da hâlâ gösteremedi. Bunda formsuzluğunun yanında, uyum sorunu, takımdaki arkadaşlarından yeterli pas alamaması ve Rijkaard'ın sürekli olarak ilk 11'de yer vermemesini sayabiliriz. Aslında oyun içinde çok zeki ve teknik kapasitesi üst seviyede. Bu özelliklerini lig maçlarında göstermesi halinde başarılı olmamasına hiçbir neden yok.

GÜVEN ARDAHAN -

[email protected].

08.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  TRABZON'UN GÖZÜ ZİRVEDE

  Alanzinho: Gitmeyi düşünmedim

  TARAFTARLA BARIŞTILAR

  Kayserispor'da liderlik sevinci

  BEŞİKTAŞ'TA GÖZLER İSTANBUL'DA KULAKLAR ALMANYA'DA OLACAK

  SHERİF MAÇINA MACAR HAKEM

  STURM GRAZ MAÇINA SLOVEN HAKEM

  SİVASSPOR GEÇEN SEZONU ARIYOR

  G.Saray F.Bahçe'ye özendi

  Elano

  Koltuğu Kayseri kaptı

  TOPLU SONUÇLAR

  GOL KRALLIĞI

  HAFTANIN KARMASI

  HAFTANIN FUTBOLCUSU

  HAFTANIN HAKEMİ

  HAFTANIN TAKIMI

  16. HAFTANIN PROGRAMI

  PUAN DURUMU

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl