09 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

FİTNE ODAKLARI İŞ BAŞINDA

Aylardır konuşulan açılım projesini hayata geçirmek için hiçbir adım atılamaması, fırsat kollayan fitne odaklarının işine yaradı. Ülkedeki son gelişmeler, sokak gösterileri ve Tokat'ta 7 askerimizi şehit eden saldırı bunun işaretleri.

25 YILDIR BU SAVAŞ NASIL BİTMEZ?

Şehitlerden Cengiz Sarıbaş'ın amcası Salim Sarıbaş, “25 senedir bu savaş nasıl bitmez? Demek ki silâhla bu iş çözülmüyor. Herkesin elini taşın altına koyması ve elbirliğiyle bu terörü bitirmemiz lâzım” çağrısında bulundu.

Elbirliğiyle terörü bitirelim

TOKAT'IN Reşadiye ilçesinde devriye görevi sırasında şehit düşen Cengiz Sarıbaş’ın amcası Salim Sarıbaş, terörün silâhla halledilemediğini söyledi. Demokratik açılıma destek veren amca Sarıbaş, “Bahçeli ve Deniz Baykal’a çok önemli görevler düşüyor. Herkesin elini taşın altına koyup elbirliğiyle bu terörü bitirmemiz lâzım” dedi.

Şehit Cengiz Sarıbaş’ın amcası Salim Sarıbaş, terörün bitirilmesi çağrısında bulundu. Amca Sarıbaş, şöyle konuştu:

“Bu savaş, çok anlamsız bir savaş. Bunun mutlaka bitirilmesi lâzım. 25 senedir bu savaş nasıl bitmez? Demek ki silâhla halledilmiyor, silâhla bu iş çözülmüyor. Bunun yanında artık masa başında mı olur? Deniz Baykal ve Bahçeli bu işle ilgili geride duruyorlar. Ülkemiz için, gençlerimiz için hep zarar. Türkiye büyük bir devlet. Yani bu anlamsız, çok çirkin bir savaş. Mutlaka hallolması lâzım, ama masa başında, ama şöyle, ama böyle, ama fedakârlık. Ne olursa olsun bu savaşın bitmesi lâzım. Daha nice Cengizler böyle gider. Giden geri gelmiyor, ateş düştüğü yeri yakıyor. Ölen geri gelmiyor. Sade başsağlığı dilemeyle, sadece ‘şöyle olmuş, şehitlerimiz böyle olmuş’ demekle olmuyor, yarın unutuluyor, unutulmasın.”

CHP lideri Deniz Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye çağrıda bulunan Sarıbaş, “Savaşı yapanlar da bu ülkenin çocukları, ölenler de bu ülkenin çocukları, kurşun sıkanlar da bu ülkenin çocukları. Mutlak suretiyle Bahçeli ve Deniz Baykal’a çok görev düşüyor. Tarih bunları yazacak sonra, pişman olacaklar sonunda. Onun için herkesin elini taşın altına koyup elbirliği içinde bu terörü bitirmemiz lâzım” diye konuştu.

ŞEHİT ASKERLER MEMLEKETLERİNE

GÖNDERİLDİ

Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki

çatışmada şehit düşen jandarma uzman çavuş Harun Arslanbay ile jandarma erler Onur Boztemir, Kemal Bide, Ferit Demir, Yakup Mutlu, Cengiz Sarıbaş ve Fatih Yonca’nın Türk Bayrağı’na sarılı cenazeleri düzenlenen askerî törenle memleketlerine gönderildi.

Şehitleri dualarla uğurladık

REŞADİYE'DE terörist saldırı sonucu şehit olan 7 asker için Tokat İl Jandarma Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törenin ardından şehit cenazeleri toprağa verilecekleri illere gönderildi.

Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi’ndeki otopsi ve diğer işlemlerin ardından şehit düşen jandarma uzman çavuş Harun Arslanbay ile jandarma erler Onur Boztemir, Kemal Bide, Ferit Demir, Yakup Mutlu, Cengiz Sarıbaş ve Fatih Yonca’nın Türk Bayrağı’na sarılı cenazesi ambulanslara konuldu. Ambulanslar hastane önünden çıkmadan önce burada sağlık ve güvenlik görevlileri ile ellerinde Türk bayraklarıyla çok sayıda vatandaş toplandı. Şehitler için duâ eden ve tekbir getiren vatandaşlar terörü lânetledi. Bazı vatandaşların, yaşlı kadınların ve sağlık görevlilerinin göz yaşlarını tutamadıkları görüldü.Tokat’ta çok sayıda ev ve iş yerinin de Türk bayraklarıyla donatıldığı görüldü. Askeri yetkililer de 7 şehidin fotoğraflarını yakalarına taktı. Şehitleri uğurlamak üzere Tokat’a çevre ilçelerden de çok sayıda vatandaş geldi. Ellerindeki Türk bayraklarıyla İl Jandarma Komutanlığı önünde toplanan çok sayıda vatandaş teröre lânet yağdırdı. Tören alanına gelen şehit yakınlarının da askerlere sarılarak gözyaşı döktükleri görüldü.

Şehitler için Tokat İl Jandarma Alay Komutanlığında basına kapalı olarak gerçekleştirilen törende, şehit askerlerin özgeçmişinin okunmasından sonra Tokat İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Tosunlu bir konuşma yaptı. İl Müftüsü Abdurrahman Koçak’ın okuduğu duânın ardından Türk bayrağına sarılı şehit cenazeleri ambulanslara konuldu. Şehit cenazelerinin bulunduğu ambulansların gidişi sırasında vatandaşlar da bir süre ambulansların arkasından yürüyerek şehitleri uğurladı. Şehitler için duâ eden ve tekbir getiren vatandaşlardan bazılarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Şehit cenazelerinden 6’sı uzun bir konvoy eşliğinde Tokat Havaalanı’na götürülerek askeri uçakla toprağa verilecekleri illere gönderildi. Şehitleri havaalanından Tokat Valisi Şerif Yılmaz, bazı milletvekilleri, diğer yetkililer ve vatandaşlar uğurladı. Şehit Kemal Bide’nin cenazesinin ise toprağa verileceği Ordu’nun Akkuş ilçesine kara yoluyla gönderildiği bildirildi.

Şehit er Kemal Bide, son yolculuğuna uğurlandı

TOKAT'IN Reşadiye ilçesindeki terörist saldırı sonucu şehit olan 7 askerden Ordulu Jandarma Er Kemal Bide’nin (21) cenazesi, Ordu’nun Akkuş ilçesinde törenle toprağa verildi. Şehit Er Bide’nin cenazesi, Tokat’tan karayolu ile Akkuş ilçesi Çayıralan beldesine getirildi. Çayıralan Merkez Cami önünde düzenlenen törene, şehit askerin ailesi ve yakınlarının yanısıra Ordu Valisi Orhan Düzgün, Samsun Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı ve Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder ile vatandaşlar katıldı. Ordu Jandarma Komutanı Jandarma Albay Celal Çürek, törende yaptığı konuşmada, “Bu topraklar uğruna şehit olacak Mehmetçikler olduğu sürece bu bayrak ebediyen bu topraklar üzerinde dalgalanacak” dedi. Albay Çürek, ülkeyi bölmek isteyenlerin asla emellerine ulaşamayacaklarını da ifade etti. Kılınan cenaze namazının ardından Şehit Er Bide’nin naaşı Belalan Mahallesi Mezarlığındaki aile kabristanlığına defnedildi. Oğlunu son olarak bir kaç ay önce izne geldiğinde gördüğünü anlatan baba Cemal Bide, kendisiyle son olarak geçen cumartesi günü görüştüklerini söyledi. Oğlunun sürekli göreve çıktıklarından bahsettiğini belirten baba Bide, oğlunun terhisine 88 gün kaldığını bildirdi.

Bayram izni dönüşü şehit oldu

TEZKERESİNE 3 ay kala şehit olan Fatih Yonca’nın Kurban Bayramı izninden döndüğü şehit olduğu belirtildi. Hatay’ın İskenderun ilçesine bağlı Bekbele beldesi Orhangazi Köyünde oturan Fatih Yonca’nın (24) Kurban Bayramında izine geldiği ve önceki gün sabah birliğine teslim olduğu belirtildi. Yonca’nın sabah saatlerinde annesi Gülsüm Sönmez’i telefonla arayarak teslim olduğunu söylemesinin ardından akşam saatlerinde şehadet haberinin gelmesi ailesini ve İskenderun halkını yasa boğdu. Bekbele Belediye Başkanı Bestami Bilgili, askerî görevliler tarafından şehidin oturduğu eve gelerek acı haberi annesi Gülsüm Sönmez’e iletti. Acılı haberin duyulması ile şehidin evinden çığlıklar yükseldi. Daha bir gün önce kucağında olan oğlunun şehit haberini alan Gülsüm Sönmez, onun fotoğrafını öperek ağıtlar yakmaya başladı. Anne ve babası ayrı olan ve dört kardeş olduğu öğrenilen Fatih Yonca’nın iki yıllık bilgisayar bölümünü bitirdiği ve ailesinin maddî durumunun zayıf olduğu belirtildi.

Sarıbaş, bugün defnedilecek

ŞEHİT jandarma er Cengiz Sarıbaş’ın (20) cenazesi, bugün İstanbul’da toprağa verilecek. Alınan bilgiye göre, Cengiz Sarıbaş’ın cenazesi, Ataköy 5. Kısım Camisi’nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği’nde defnedilecek.

09.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Terörü büyütmeyin

  FİTNE ODAKLARI İŞ BAŞINDA

  Muhalefetten Erdoğan’a ‘dön’ çağrısı

  STK’lardan sağduyu dâveti

  YÖK, Danıştay’ın kararını bekleyecek

  Türkiye’nin üyeliği önemli

  ÖZELDE MUAYENE ZAMLANDI

  3 MİT personeli tutuklandı

  Yeni ilçe emniyet müdürlükleri oluşturuldu

  Terörist başının dosyası Silivri’ye gönderildi

  Kırklareli’nde trafik kazası: 4 ölü

  Ermenistan turizm fuarına katılıyor

  Prof. Dr. Karpat'a ödülü bugün verilecek

  DTP’den polislere suç duyurusu

  Bunalıma giren işçi, Kilis Belediyesi’ni bastı

  Cahilliği eğitimle aşacağız

  Aşı yaptıran öğrenci, 2 gün izinli sayılacak

  Eğitimciler Şûrâ’da buluşacak

  İGİAD: Katsayı engeli kaldırılmalıdır

  Sokak düğünlerine ayar

  Öğrencilerden iyilik projesi

  Yılın son fidanları dağıtıldı

  Yalan, toplum için tehlikeli hal alıyor

  GAP’ta meslek kursları açıldı

  Kırşehir ve Sivas’a polis meslek yüksek okulu

  İzmir’de dereler ıslâh ediliyor

  Okul servisleri çarpıştı: 5 yaralı

  Kalp krizi geçiren avcı öldü

  Yunusların gösterisi ilgi görüyor

  Alo 144 yardım hattı açıldı

  SULUKULE’DE SON EVLER YIKILDI

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl