09 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Elbistan’da Halit Ertuğrul rüzgârı

EĞİTİMCİ-YAZAR Doç. Dr. Halit Ertuğrul, Elbistan’da “Öğrencinin başarısında moral ve motivasyon” konulu konferans verdi.

Barla Kitabevi’nin organize ettiği konferans, Mükrimin Halil Lisesi Spor Salonu’nda yapıldı. Yoğun ilginin olduğu konferansta, “Kendini Arayan Adam, Düzceli Mehmet ve Aysel” gibi eserleriyle de bilinen Halit Ertuğrul, ‘Günümüzün Gençlik Problemleri ve Çözümleri, Aile İçi Eğitim, Çocuklarımız’ konularında faydalı bilgiler verdi.

Konferans, Barla Kitabevi işletme sahibi Abdulkadir Şahin’in konuşması ile başladı. Ardından Millî Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, günün anlam ve önemine değinen kısa bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmaların ardından salonu tıklım tıklım dolduran öğrenciler ve ailelerin alkış yağmuru ile kürsüye gelen Halit Ertuğrul, “Öğrencinin başarısında moral ve motivasyon” konulu konferansını verdi.

Halit Ertuğrul, Elbistan’da olmaktan her zaman mutluluk duyduğunu ifade ederek, Elbistan adını bir kitapta bütünleştireceğinin müjdesini verdi. ‘Elbistan’ın kapısı yok’ adı altında Elbistan’ı okurları ile paylaşacağını ifade eden Ertuğrul, “Bugün buraya ders vermeye gelmedim. Bugün buraya dertleşmeye geldim. Ve bugün burada olanlar çok şeyler kazanacak, olmayanlar ise çok şeyler kaybedecek” dedi.

Bir insanın kafasındaki yanlışları düzeltmenin yolunun onun gönlüne girmekle mümkün olduğunu kaydeden Halit Ertuğrul, “Birinin kafasındaki yanlışlıkları silmek istiyorsanız önce gönlüne girmelisiniz. Gönlüne giremediğiniz birini doğru yola döndürmenizin imkânı yok. İnsan sevdiğini dinler ona inanır” dedi.

Aile içinde yaşanan tartışmaların çocuklar üzerinde büyük etkiler oluşturduğunu kaydeden Ertuğrul, “Anne ve babanın birbirine yaptığı hakaretlerle yola çıkan bir çocuk kötü alışkanlıklar kazanır. Her zaman için çocukların yanında birbirinize güzel sözler söyleyin. Birbirinizi çocuğunuzun yanında yüceltin. Sizin bu güzel davranışlarınızdan etkilenecek olan çocuğunuz iyi bir insan olarak yetişecektir” diye konuştu.

EN MUTLU KİŞİ...

HAYATTAKİ en mutlu, huzurlu kişilerin başkalarına yardım edenler olduğunu aktaran Ertuğrul, yapılan araştırmalarda muhtaç kişilere, zor durumda olanlara yardım edenlerin her zaman daha huzurlu olduğunun ortaya çıktığını kaydetti. Mazeret bulmada usta olanların hayatta asla başarılı olamayacaklarını kaydeden Ertuğrul, dâvetlilere hayatta başarısız olmaktan korkmamalarını istedi. Başarısızlığın başarı için bir başlangıç olduğunun bilinmesi gerektiğine dikkat çeken Ertuğrul, ‘Başarıyı isterken de sıkıntısı olanlara yardım etmek için isteyin. Yoksa intikam için, ihtiras için, el gördü için gelen başarıdan hayır gelmez’ ifadesini kullandı.

Başarının yüzde 80 oranında arkadaş çevresine bağlı olduğuna dikkat çeken Ertuğrul, ÖSS de ilk 50 içine giren öğrencilerle görüştüklerinde, hepsinin başarıya inanan arkadaş çevrelerinin olduğunu gördüklerini aktardı. Öğrencilere başarılı olmanın sırlarını anlatan Ertuğrul, “Öğrenciler derslerde öğretmenlerini dinlerse, önemli gördüğü yerleri not alırsa ve o notları evde tekrar eder eksiklerini giderirse başarısızlık söz konusu olmaz” şeklinde konuştu. Konferansın ardından Elbistan Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Elbistan’da düzenledikleri toplantılardan dolayı Doç. Dr. Halit Ertuğrul’a teşekkür plâketi takdim etti. Kaymakam Altıntaş, Doç. Dr. Halit Ertuğrul’a Elbistan’a verdiği önemden dolayı teşekkür ederek, memnuniyetini dile getirdi.

09.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Elbistan’da Halit Ertuğrul rüzgârı

  Bir tarih yok olmaktan kurtarıldı

  Tiran’da, Yunus Emre Kültür Merkezi açılıyor

  Mevlânâ, sema ile anıldı

  İdeolojik dergi!

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl