12 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Esnaf, borçlara acil tedbir istedi

Türkİye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ‘’Beklentimiz, kredi kartı faizlerinin düşürülmesi, kredi borçlarının yeniden yapılandırılması, faizsiz destek kredileri ile işsizlik ödeneğinin yükseltilmesi’’ dedi.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, kredi kartını, ferdi kredi borcunu ödeyemeyip takibe düşen vatandaşların sayısının 1 milyon 815 bin 34’e yükselmesinin endişe verici olduğunu, piyasanın daha da daralmasına yol açtığını ifade etti. Kredi kartlı borçluları için yapılan düzenlemenin başvuru süresinin kısa olması dolayısıyla amacına ulaşamadığını ifade eden Palandöken, bankaların ise enflasyonun yıllık yüzde 5,8 olduğu dönemde kredi kartı faiz oranını yıllık yüzde 40, temerrüt faiz oranını yüzde 48 uygulayarak kârlarını yüzde 41 artırma başarısını gösterdiklerini belirtti. Piyasadaki sıkıntının devam ettiğini, kredi kartı borçlu sayısındaki yüzde 41 artış sonrasında vatandaşın mahalle esnafına yöneldiğini ifade eden Palandöken, ‘’Vatandaş kredi kartını kullanamadığı için mahalledeki esnafa yöneldi. Esnaf bugüne kadar vatandaşı finanse etti. Ama artık esnafında vatandaşı finanse edecek sermayesi kalmadı. Sermayesi tükenen esnafın veresiye defteri kalınlaşıyor’’ dedi. Palandöken, memurun yüzde 40’ının kredi borçlarıyla boğuşurken, işsizliğin artması sonucu bu sıkıntıya işçi ve esnafında dahil olduğunu ve bu konuda acil tedbir alınmasını beklediklerini ifade ederek, ‘’Beklentimiz kredi kartı faizlerinin düşürülmesi, kredi borçlarının yeniden yapılandırılması, faizsiz destek kredileri ile işsizlik ödeneğinin yükseltilmesi’’ dedi.

1,5 milyar liralık

kart borcu yapılandırıldı

Kredi kartı sahibi 487 bin 989 kişiyle imzalanan protokolle, 1 milyar 598 milyon 94 bin 444 liralık borç yeniden yapılandırıldı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya’nın kredi kartlarına ilişkin soru önergesine, yazılı cevap verdi. Türkiye Bankalar Birliğinden alınan bilgiye göre, Ekim 2009 itibarıyla 487 bin 989 kişiye ait 540 bin 688 adet kredi kartı için protokol imzalandığını bildiren Babacan, yeniden yapılandırılan toplam borç tutarının ise 1 milyar 598 milyon 94 bin 444 lira olduğunu bildirdi.

12.12.2009

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

Başlıklar

  İş adamları 2010’dan da endişeli

  Esnaf, borçlara acil tedbir istedi

  Vergi gelirleri artarsa çalışana pay verilecek

  IMF: Küresel ekonomideki iyileşme geçici

  Rusya’da, 2010 yılında ilk İslâmî sigorta kurulacak

  Yoksulluk sınırı, bin 442 TL’ye yükseldi

  Rekabet Kurulundan Turkcell’e soruşturma

  İhracat endeksi, yüzde 6 azaldı

  BDDK’dan korsan faktoring şirketi uyarısı

  JCR: Türkiye ekonomisi toparlanıyor

  Tüketici Hakem Heyetlerinin kararı bağlayıcı oldu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl