12 Aralık 2009 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Siyasetin dili kutuplaşmaya götürüyor

TÜSİAD YİK Başkanı Mustafa Koç, kültürel kimlikler ekseninde ortaya çıkan bir kutuplaşma olduğunu belirterek, “Siyasilerimiz söylemlerinin toplumda yarattığı tahribatı görmezden geliyor. Siyasette meydana getirilen gerginlik ortamı her türlü kışkırtmaya uygun zemin oluşturuyor. Gelişmelerden çok ciddi endişe duyuyoruz” dedi.


GÜL: KİM YAPARSA YAPSIN BU BİR PROVOKASYONDUR

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde 7 askerimizin şehit olduğu olayın faili meçhul kalmayacağı sözünü veren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül şöyle konuştu: “Bu işin

Genelkurmay kapısı “meslek liseli”lere kapalı

Güvenlikçi ve hizmetli kadrosuna 16 personel alacağını duyuran Genelkurmay Başkanlığı, söz konusu alımlara “Meslek liseleri hariç” şartını koydu.


  Bülent Arınç: Bize düşen görev, failleri bulmak

BAŞBAKAN Vekili, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Tokat’ın Reşadiye ilçesindeki terör saldırısına ilişkin olarak “Bizim görevimiz, bu alçakça saldırıyı yapanları bir an önce yakalayıp adaletin pençesine teslim etmek ve cezalandırılmasını temin etmektir” dedi.


  Kaçmaz, savunmasını verdi

SİNCAN 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nd savunmasını verdi. Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ne geldi.


  B, C, D, E planlarımız var

Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Danıştayın katsayı kararının ardından “B, C, D ve E’ye kadar planları olduğunu’’ belirterek, ‘’Bunu baştan biliyorduk, her şeye hazırlandık’’ dedi. Özcan, ‘’planlarına, sınav sisteminin de dahil olup olmadığının’’ sorulması üzerine, sınav sisteminin ana hatlarıyla aynı kalacağını, sınav tarihlerinin de değişmeyeceğini söyledi.


  İş dünyası katılım sürecine iyi hazırlanmalı

İktİsadİ Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu, Avrupa Birliği (AB) katılım müzakereleri sürecinin başarıyla yönetilmesi için Türk iş dünyasının, bu sürece en iyi şekilde hazırlanması, ortaya çıkacak fırsatları ve zorlukları öğrenerek, ileriye dönük planlarını şekillendirmesi gerektiğini söyledi.


  Şemdinli'de çatışma: 3 yaralı

HakkÂrİ’nİn Şemdinli ilçesi kırsalında çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 3 askerin yaralandığı bildirildi.


  6. Alevî Çalıştayı, 17 Aralık'ta yapılacak

AlevÎ çalıştaylarının altıncısı, aralarında Kemal Kılıçdaroğlu, Arif Sağ, Kamer Genç, Bayram Meral, Namık Kemal Zeybek ve Ökkeş Şendiller’in de bulunduğu isimlerin katılımıyla 17 Aralıkta yapılacak.Edinilen bilgiye göre, Rixos Otel’de gerçekleştirilecek çalıştay, Muharrem ayının ilk gününe denk geliyor.


  MADEN OCAĞI MEZARLARI OLDU

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan 19 işçinin vefat ettiğinin anlaşılması, yakınlarının umutlu bekleyişlerini hüzünle sonlandırdı. Olayın duyulmasının ardından bölgeye gelen işçi yakınları, yağışa rağmen sabaha kadar arama-kurtarma çalışmalarını büyük bir heyecan ve umutla izledi. İşçi yakınları, ocakta mahsur kalanların tamamının vefat ettiğinin açıklanmasından sonra büyük bir üzüntü yaşadı. Bakan Ömer Dinçer, ‘’Sanıyorum işçi arkadaşlarımızın bulundukları yerden çıkartılması geç zamanlara kadar sürecek’’ diye konuştu.


  Kar yolları kapamaya başladı

YURDU etkisi altına alan soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor. Muş’ta etkili olan kar yağışı sebebiyle 9 köy yolu ulaşıma kapandı.


  Bağcılar Belediyesi’nden asker ailelerine maaş

BAĞCILAR Belediyesi, ihtiyaç sahibi askerlerin ailelerine aylık 150 TL “asker maaşı” veriyor.


  SGK, ilâçtaki katkı payını kademelendiriyor

SOSYAL Güvenlik Kurumu (SGK), sosyal güvenlik sisteminde gelir ve gider arasındaki farkı azaltmak, hizmet kalitesini beklentilerin üzerine çıkarmak amacıyla 1 yıllık sürede bazı uygulamaları hayata geçirecek.


  Ardahan buz tuttu

Ardahan’da etkili olan soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Gece en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 13 derece olarak yaşandığı Ardahan’da araçlar dondu, ağaçlar, okula giden öğrencilerin kaşları, kirpikleri buz tuttu.


  Şiddetli yağış Bodrum’u vurdu

MUĞLA’NIN Bodrum ilçesinde etkili olan kuvvetli yağış dolayısıyla, Turgutreis beldesindeki bazı otel, iş yeri ve evleri su bastı.


  Fırtına, deniz ulaşımını aksattı

MARMARA Denizi’nde şiddetli poyraz ve yağmur, deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Tekirdağ Liman Başkanlığı’ndan edindiği bilgiye göre, şiddetli poyraz nedeniyle Tekirdağ ile Erdek, Bandırma, Marmara Adası, Avşa ve Karabiga arasındaki deniz seferleri iptal edildi.


  Yasağa kızdı, minare yaptı

İSVİÇRE’DE minarelerin yasaklanmasından sonra protestolar artmaya başladı. En ilginç protestoyu ise Hıristiyan olan Guillaume Morand isimli İsviçreli iş adamı, Lozan’daki işyerinin üzerine bir minare inşa ettirerek gerçekleştirdi.


  KRİZE, DAYANIŞMA İLE DİRENİYORUZ

GENİŞ aileden çekirdek yapıya geçişe rağmen Türk toplumunun yapısındaki birlik ve dayanışma kültürü, sosyal yardımlaşma vakıfları, sivil toplum kuruluşları, hemşehri derneklerinin desteklerinin, bütün dünyada etkili olan ve Türkiye’de de yansımasını bulan küresel ekonomik krizde ‘’tampon görevi’’ gördüğü bildirildi.


  Gözünden su çıkarıyor

MALATYALI Mustafa Güler, gözünden su çıkarması ile dikkat çekiyor.


  Poşetler, carettaları boğuyor

DENİZE atılan naylon poşetlerin caretta caretta kaplumbağalarının boğulmasına sebep olduğu bildirildi. Poşetleri deniz anası zannederek yemek için ağzına alan deniz kaplumbağalarının nefessiz kaldığı, bu yüzden de öldüğü belirtildi.


  Ceza yeme, kayısı ye

MALATYA’DA bir tesis, astığı levha ile hem sürücüleri uyarıyor, hem de kayısı tüketimini teşvik ediyor.


  Ormanlara yılbaşı koruması

EDİRNE Çevre ve Orman Müdürlüğünce, yılbaşı öncesi kaçak çam kesimlerini önlemek amacıyla özel ekipler oluşturuldu.



Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim - Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl