26 Ocak 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR Mobil İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Etiyopya uçağı Akdeniz’e düştü

Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havaalanından Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’ya gitmek üzere kalktıktan kısa bir süre sonra radarda kaybolan Etiyopya Havayollarına ait uçağın düştüğü belirlendi. Lübnan hava ulaşım ve güvenlik yetkilileri, yerel saatle 02.00 sularında havalanan Boeing 737-800 tipi uçağın kısa bir süre sonra, içindeki mürettebat dahil 92 kişiyle birlikte Akdeniz’e düştüğünü bildirdiler.

ETİYOPYA Havayollarına ait bir yolcu uçağı, Lübnan’ın başkenti Beyrut’tan Addis Ababa’ya gitmek üzere havalandıktan kısa bir süre sonra, sahil köylerinden Na’ameh yakınlarında, 3,5 kilometre açıkta düştü. Lübnan Savunma Bakanlığından bir kaynak, arama kurtarma çalışmalarında ilk olarak uçağın enkazı yakınında 28 ceset bulunduğu bildirildi.

Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman da ‘’Bu, trajik bir olay. Çabalarımızı canlı bulmaya yoğunlaştırdık’’ dedi ve kazada ölen yakınların acılarını paylaştığını ifade etti. Süleyman, doktorların hazır bekletildiğini de belirtti ve ‘’Meteoroloji koşulları berbat, ama kurtarma çabaları sürüyor’’ dedi. Bu arada, Başbakan Saad Hariri de kaza gününü ulusal yas günü ilan ettiğini duyurdu.

Öte yandan Fransa’nın Beyrut Büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, Büyükelçi Dennis Pietton’un eşi Marla Pietton uçak yolcularının arasında bulunduğu belirtildi. Büyükelçi Dennis Pietton, geçen yıl Ekimde Beyrut’taki görevine başlamıştı.

KURTULAN OLMADIĞI TAHMİN EDİLİYOR

83 yolcu ve 7 kişilik mürettebat taşıdığı bildirilen Boeing 737-800 tipi yolcu uçağında, bir Türk yolcunun da bulunduğu belirtildi. Kazadan büyük ihtimalle kurtulan olmadığı bildiriliyor. Uçağın güçlü rüzgâr ve yoğun yağmur altında havalandığına işaret eden yetkililer, uçaktaki yolculardan 50’sinin Lübnan vatandaşı olduğunu belirtti. Uçakta birer Türk, İngiliz, Kanada ve Rus vatandaşı olduğu, diğer yolcuların da Etiyopyalı olduğu belirtildi.

26.01.2010

 
Sayfa Başı  Geri

Bütün haberler

Başlıklar

  Etiyopya uçağı Akdeniz’e düştü

  Yeterince savaştık, siyasî çözüm şart

  Sonsuza kadar Batı Şeria’dayız

  Arjantinli diktatöre tutuklama emri

  Nijerya’da sokağa çıkma yasağı hafifletildi

  Irak’ta 59 aday yeniden listede

  Haiti'de asker, araç ve benzine ihtiyaç var

  7 yaşındaki çocuk 50 bin sterlin topladı

  Nükleer silâhsızlanma anlaşması tamam gibi

  Beşir’e de ayakkabı fırlatıldı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu

Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.
Kurumsal Linkler: Risale-i Nur Kongresi - Bediüzzaman Haftası - Risale-i Nur Enstitüsü - Yeni Asya Vakfı - Demokrasi100 - Yeni Asya Gazetesi - YASEM - Bizim Radyo
Sentez Haber - Yeni Asya Neşriyat - Yeni Asya Takvim oktay usta yemek tarifleri Köprü Dergisi - Bizim Aile - Can Kardeş - Genç Yaklaşım - Yeni Asya 40. Yıl